Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Σπιτικό ψωμί για τοστ

.
Μοσχοβόλησε το σπίτι φρέσκο ψωμάκι και θυμάρι.
Πολύ δύσκολα θα ξαναγοράσω ψωμί του τοστ ...
Δοκιμάστε το!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Αν θέλετε το ψωμάκι σας για γλυκές αμαρτίες (τοστ με σοκολατένιο άλειμμα) μην βάλετε, εννοείται, θυμάρι και σπόρια, βάλτε μια κουταλιά της σούπας μέλι και λίγα ψιλοκομμένα φουντούκια ή καρύδια ή και λίγη κανέλα, παίξτε φίλοι μου με το νόστιμο ψωμάκι σας και θα το ευχαριστηθείτε!!!! Σηκώστε μανίκια και πάμε για ζύμωμα!!! 
Υλικά: (22 φέτες περίπου)
4,5 φλ. αλεύρι
1,5 φλ. γάλα φρέσκο χλιαρό
0,5 φλ. νερό χλιαρό
2κ.σ. ελαιόλαδο
8 γρ ξερή μαγιά
1κσ αλάτι
2 χούφτες ξερό θυμάρι
2 χούφτες σπόρους (ηλιόσπορος, κουκουνάρι..)
λίγο σουσάμι

Εκτέλεση:
Μέσα στο νερό διαλύω την μαγιά μου, ανακατεύω το αλεύρι με τους ξηρούς καρπούς, το θυμάρι, το αλάτι και προσθέτω το νερό (και την μαγιά), το ελαιόλαδο και το γάλα , ζυμώνω καλά για περίπου δέκα λεπτά. Αν το ζυμάρι κολλάει προσθέτω αλεύρι ή αν χρειάζεται επιπλέον υγρό προσθέτω γάλα. Αφήνω την ζύμη μου να ξεκουραστεί και να φουσκώσει για 1,5 ώρα, σκεπασμένη με μια πετσέτα. Ζυμών πάλι για πέντε περίπου λεπτά. Λαδώνω λίγο μια στενόμακρη φόρμα (του κέικ) και στρώνω την ζύμη σαν φραντζολάκι, το μαχαιρώνω και το πασπαλίζω με σουσάμι, το αφήνω πάλι για 30 λεπτά σκεπασμένο με πετσέτα. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά στους 220 βαθμούς. Όταν είναι έτοιμο, το βγάζω από την φόρμα και περιμένω να κρυώσει πριν το κόψω.

Θέλει λίγο προσοχή στο κόψιμο, ώστε να κοπούν αρκετά λεπτές φέτες για τοστ.

Όταν το ψωμάκι μας έχει κρυώσει το κόβω σε λεπτές φέτες και τις βάζω μέσα σε σακουλάκια για τρόφιμα και τις βάζω στο ψυγείο.
nostimia

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια