Τι προσβάλλει τους ανθρώπους με αναπηρία ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Trading Card Games, Στρατός από κάρτες

Τα συλλεκτικά παιχνίδια με κάρτες είναι μια ξεχωριστή κατηγορία παιχνιδιών, που έχει αμέτρητους φίλους.
Η αγγλική ονομασία τους είναι Trading Card Games και θα τα βρεις σε συντομία ως TCG.
Κάθε παίκτης έχει τη δική του τράπουλα - στρατό.
Οι στρατιές ποικίλλουν, ανάλογα με τον κόσμο από τον οποίο προέρχονται ή την εποχή.
Οι πολεμιστές σου μπορεί να είναι δαιμόνια, ξωτικά και τέρατα, μπορεί να έχεις κάρτες με ξόρκια ή, αν παίζεις σε έναν φουτουριστικό κόσμο, υπό την κατοχή σου θα βρίσκονται ρομπότ και κανόνια με λέιζερ.
Φαντασία, στρατηγική, τύχη.
Τα παιχνίδια ρόλων με κάρτες συνδυάζουν τη φαντασία με τη στρατηγική και την τύχη. Στρατηγική όχι μόνο για τον τρόπο με τον οποίο θα παίξεις τις κάρτες σου, αλλά και για το πώς θα "χτίσεις" την προσωπική σου τράπουλα, αφού κάθε παίκτης είναι ελεύθερος να επιλέξει από τη συλλογή του όποιες κάρτες επιθυμεί. Και βέβαια, πάντα υπάρχει ο παράγοντας "τύχη", καθώς ποτέ δεν ξέρεις ποιο χαρτί θα τραβήξεις.
Ένα αχανές σύμπαν.
Υπάρχει ολόκληρη φιλοσοφία γύρω από αυτά τα παιχνίδια, ειδικά καταστήματα που εξειδικεύονται σε αυτά, λέσχες, πανελλήνια και παγκόσμια τουρνουά, εκπροσώπηση από εθνικές ομάδες, ακόμη και βιβλία στρατηγικής για την κατασκευή της τέλειας τράπουλας.
Πιάνοντας στο χέρι σας ένα starter deck, θα βρείτε μπροστά στην πύλη ενός αχανούς και αχορταγράφητου σύμπαντος.

Εισέλθετε με προσοχή...
*  Magic: the Gathering.
Το 1993, ένας πανεπιστημιακός καθηγητής Μαθηματικών δημιούργησε το "Magic: The Gathering"  και η εταιρεία Wizards of the Coast το εισήγαγε στην αγορά. Από τότε, περισσότεροι από 10 εκατομμύρια παίκτες ανά τον κόσμο έφτιαξαν τη δική τους τράπουλα και μυήθηκαν σε έναν επικίνδυνο κόσμο μαγείας. Στον κόσμο του παιχνιδιού, ζουν μάγοι, δράκοι, ξωτικά και Ορκ και κάθε παίκτης είναι ένας αρχιμάγος πoυ, αντλώντας δύναμη από τη Γη, μπορεί να καλεί μαχητές για να κατατροπώσουν τους αντιπάλους του.
*  Yu-Gi-Oh!
Από τον κόσμο των manga ξεπήδησε το "Yu-Gi-oh!", που εισήγαγε η εταιρεία παιχνιδιών Konami το 1999 και από τότε έχει πουλήσει περισσότερες από 25 δισεκατομμύρια κάρτες παγκοσμίως. Το παιχνίδι έχει να κάνε με την ιστορία του Yugi, του νεαρού μαθητή που βρέθηκε αντιμέτωπος με πανάρχαια αιγυπτιακά μυστικά και τέρατα, και όσο η σειρά εξελίσσεται τόσο αλλάζουν και οι χαρακτήρες του παιχνιδιού. Κάθε παίκτης έχει στην κατοχή του Τέρατα, Ξόρκια και Παγίδες που εξαπολύει στους αντιπάλους. Η μάχη κάθε φορά είναι σφοδρή.
*  Pokemon.
Το Pokemon είναι τερατάκια τσέπης, άλλωστε αυτό σημαίνει το όνομά τους: pocket monster.  Πρωτοεμφανίστηκαν ως video game από τη Nintendo το 1996 και στη συνέχεια, χάρη στη δημοτικότητα που απέκτησαν, έγιναν κινηματογραφική ταινία και τηλεοπτική σειρά κινούμενων σχεδίων. Σχεδόν ταυτόχρονα με την ψηφιακή τους εμφάνιση στις κονσόλες της Nintendo, ξεπήδησε και το "Pokemon"  με τις κάρτες από την εταιρεία Wizards of the Coast. Κάθε παίκτης έχει στην κατοχή του διάφορα τερατάκια, το καθένα με διαφορετικές δυνάμεις, και σκοπός του είναι να μονομαχήσει και να νικήσει τα τερατάκια των αντιπάλων, για να κερδίσει πόντους
νίκης.
*  WOW
Το παιχνίδι της Blizzard "World of Warcraft", με το που πρωτοεμφανίστηκε στα PC έκλεψε καρδιές. Στον επικίνδυνο κόσμο όπου κατοικοεδρεύουν τα Ορκ και τα Ξωτικά, οι Μάγοι και οι Δράκοι, επικές μάχες δίνουν και παίρνουν. Το "Wow" ως παιχνίδι με κάρτες εμφανίστηκε το 2006 και, όπως το videogame, έχει καθηλώσει πολύ κόσμο. Ο παίκτης έχει το ρόλο ενός ήρωα και μαζ΄με συμμάχους και άλλες κάρτες που αναβαθμίζουν το χαρακτήρα του μάχεται εναντίον των αντιπάλων. Οι κάρτες αναπαριστούν όπλα, ικανότητες, πανοπλίες, αντικείμενα και αποστολές. Οι παίκτες πολεμούν ο ένας εναντίον του άλλου, αλλά μπορεί να χρειαστεί να ενώσουν τις δυνάμεις τους για έναν απώτερο σκοπό.
Eρευνητές

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια