Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Ψυχροπολεμικό δημοσίευμα του Time ενάντια στο Βλάντιμιρ Πούτιν

Για «ρωσοφοβία» και «πουτινοφοβία» κατηγόρησε σήμερα εκπρόσωπος του απερχόμενου πρωθυπουργού της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν το αμερικανικό περιοδικό Time όσον αφορά το εξώφυλλο του τελευταίου τεύχους της διεθνούς του έκδοσης, με ημερομηνία εξωφύλλου 5η Μαρτίου, το οποίο είναι αφιερωμένο στον ισχυρό άνδρα της Ρωσίας και....

 φαβορί για τις προεδρικές εκλογές της 4ης Μαρτίου.
Το Time δημοσιεύει στο εξώφυλλό του μια φωτογραφία του Πούτιν, πάνω από την οποία ο τίτλος είναι:...
«Η απίστευτη συρρίκνωση του μεγέθους του πρωθυπουργού της Ρωσίας. Ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα εξασφαλίσει μια τρίτη θητεία ως πρόεδρος, όμως η επιρροή του στην εξουσία είναι περισσότερο αβέβαιη από ποτέ. Γι' αυτόν τον λόγο ο κόσμος είναι ένα πιο επικίνδυνο μέρος».

Ερωτηθείς από τον ανεξάρτητο ραδιοφωνικό σταθμό Kommersant-FM, ο εκπρόσωπος του Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ, άσκησε κριτική όσον αφορά το εξώφυλλο του περιοδικού.

«Με μεγάλη βεβαιότητα μπορεί να πει κανείς ότι αυτός που έγραψε αυτές τις λέξεις είναι ένας πολύ 'ρωσόφοβος' και 'πουτινόφοβος' άνθρωπος. Και αυτή η φοβία τον τυφλώνει, δεν του επιτρέπει να εκτιμήσει αντικειμενικά την πραγματικότητα», σημείωσε.

«Εμείς θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε, να εξηγούμε τις δράσεις που αναλαμβάνουμε, είμαστε έτοιμοι να τα εξηγήσουμε όλα σε όποιον το επιθυμεί. Κατά τον ίδιο τρόπο όμως, δεν θα δώσουμε εξηγήσεις σε κάποιους, γιατί δεν έχει κανένα νόημα να το κάνουμε", προσέθεσε ο Πεσκόφ.

Το Time είχε ονομάσει το 2007 τον Πούτιν, ο οποίος ήταν τότε πρόεδρος, πρόσωπο της χρονιάς.

Ο ισχυρός άνδρας της Ρωσίας αντιμετωπίζει από το Δεκέμβριο βουλευτικές εκλογές στη Ρωσία ένα κίνημα αμφισβήτησης. Σύμφωνα με τους υποστηρικτές του, η κινητοποίηση αυτή της αντιπολίτευσης έχει ενορχηστρωθεί από τη Δύση.

Ο Πούτιν εγκατέλειψε την προεδρία το 2008 επειδή δεν μπορούσε να είναι πρόεδρος για μια τρίτη συνεχόμενη θητεία. Μετά την παραμονή του για σχεδόν τέσσερα χρόνια στην πρωθυπουργία, προβλέπει να επιστρέψει στο Κρεμλίνο φέτος.
enwtheite

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια