Τι προσβάλλει τους ανθρώπους με αναπηρία ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Psycho Posters: Εικόνες με θέμα τα sixties

Ψυχεδελική συλλογή από αυθεντικές αφίσες της δεκαετίας του '60, με καλλιτεχνική, κοινωνική και φωσφορίζουσα θεματολογία, τα "Psycho Posters" παρουσιάζονται για τρίτη φορά στο Γκράουντ Κοντρόλ (Κερασούντος 8, 3ος όροφος, πλατεία Μαβίλη).
Εκτίθενται αφίσες από....

συναυλίες συγκροτημάτων, πολιτικά σκάνδαλα και μηνύματα διαμαρτυρίας, που αναδεικνύουν τις πρωτοποριακές τάσεις της εποχής στην Αμερική κατά τη διάρκεια μιας περιόδου που ακόμα και σήμερα παραμένει σημείο αναφοράς και έμπνευσης.
Στη δεκαετία του ΄60, με την άνοδο της ποπ αρτ και τα κινήματα διαμαρτυρίας στη Δύση, αυξήθηκε η παραγωγή και η χρήση της αφίσας.
Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες, για παράδειγμα, οι αφίσες των εξεγερμένων Γάλλων φοιτητών τον Μάη του 1968. Η έκπληξη στο Γκράουντ Κοντρόλ, "έρχεται χωρίς φως", όπου "ψυχεδέλεια και black light συναντιούνται".
 Βασικός εμπνευστής της σκηνής του Σαν Φρανσίσκο είναι ο Bill Graham στα live με graphics και light shows στο Filmore Auditorium (bar), όπως επίσης ο Chet Helms στο Avalon Ballroom. Τα posters αφορούν συναυλίες από τα συγκροτήματα της ψυχεδελικής σκηνής του Σαν Φρανσίσκο.
Η έκθεση στο Γκράουντ Κοντρόλ εγκαινιάζεται το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου και θα λειτουργεί έως τις 10 Μαρτίου, κάθε απόγευμα.
Νίκος Πανουτσόπουλος.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια