Τι προσβάλλει τους ανθρώπους με αναπηρία ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Επιχείρηση διάσωσης ζώων στη Φουκουσίμα​

Για μήνες ήταν αναγκασμένα να ζουν σε μια ερημωμένη πόλη, χαμένα, μπερδεμένα και μόνα.
Τα εκατοντάδες κατοικίδια που έμειναν πίσω στην εγκαταλειμμένη Φουκουσίμα μετά την πυρηνική καταστροφή έχουν εκτεθεί σε εξαιρετικά επικίνδυνα επίπεδα ραδιενέργειας, έχουν υποστεί σημαντική έλλειψη τροφής και τώρα....

είναι αντιμέτωπα με τις χαμηλές χειμερινές θερμοκρασίες.

Ομως, χάρη σε μια ομάδα εθελοντών που έσπασε τη ζώνη αποκλεισμού των 20 χιλιομέτρων γύρω από το εργοστάσιο, πολλά από αυτά τα ζώα βρέθηκαν και πάλι στην αγκαλιά των ιδιοκτητών τους.

Την ώρα που οι αρχές της χώρας εστιάζουν στην προστασία των πολιτών από τη ραδιενέργεια, ο Γιασουνόρι Χόσο, αναπληρωτής διευθυντής της φιλοζωικής οργάνωσης «United Kennel Club Japan», προσπαθεί να σώσει όσο το δυνατόν περισσότερους σκύλους και γάτες από την αποκλεισμένη περιοχή.

Ηδη από τον Δεκέμβριο, που δόθηκε άδεια στα διάφορα σωματεία προστασίας ζώων να μπουν στην αποκλεισμένη ζώνη για να σώσουν τα κατοικίδια, ο Χόσο και η ομάδα του έχουν καταφέρει να προστατεύσουν περισσότερους από 350 σκύλους και γάτες.

«Οταν επέστρεψαν τα σκυλιά, πολλοί ιδιοκτήτες έδειξαν αληθινά ευγνώμονες, αν και κάποιοι -λίγοι- δεν φάνηκε να το εκτιμούν πολύ. Ολα τα σκυλιά όμως, χωρίς καμία εξαίρεση, εκστασιάστηκαν όταν είδαν τα αφεντικά τους» λέει ο Χόσο, επισημαίνοντας ότι στην περιοχή υπάρχουν ακόμη εκατοντάδες ζώα που χρειάζονται βοήθεια.

«Αν μείνουν μόνα τους, θα πεθάνουν» εξηγεί, καθώς η κυβέρνηση δεν έχει δώσει ακόμη το πράσινο φως για να εξερευνήσουν όλη την πόλη. Ο ίδιος, πάντως, είναι αποφασισμένος να συνεχίσει μέχρι να επιστρέψει στον ιδιοκτήτη του και το τελευταίο ζώο που βρίσκεται στο άσυλό του.
ΠΕΤΡΙΝΑ ΚΑΛΑΜΒΟΚΙΔΗ

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια