Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Ραλλία Χρηστίδου

Η Ραλλία Χρηστίδου πέρασε στην "Απέναντι πλευρά"!
Και όταν το λέμε αυτό, εννοούμε πως αυτούς τους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, η Ραλλία επέλεξε να φύγει από την σιγουριά μίας δισκογραφικής εταιρίας και να κυκλοφορήσει το καινούριο της cd μόνη της.
Αυτό δείχνει πως είναι μία αγωνίστρια εκ πεποιθήσεως, πως έχει πολλά να δώσει.....

 στην Ελληνική μουσική σκηνή και πως της αξίζει μία θέση στους καλλιτέχνες με επίπεδο.
Το album, είναι ένα εγχείρημα που η ίδια το στηρίζει με όλες της δυνάμεις που έχει. Εμείς σαν ακροατές, το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να υποστηρίζουμε τέτοια project, αφού και πολύ καλά τραγούδια έχει και σε καλή τιμή κυκλοφορεί!
1. Νέα δισκογραφική δουλειά, με τίτλο “Στην απέναντι πλευρά”. Σημαδιακός τίτλος, αφού περνάς στην απέναντι πλευρά της δισκογραφίας και κυκλοφορείς μόνη σου το cd αυτό που περιέχει 11 τραγούδια σε μουσική δική σου και στίχους της Λίνας Δημοπούλου. Πως νιώθεις για αυτό το 5ο σου “παιδί”;
Χαίρομαι που επιτέλους κάνω αυτό το οποίο ήθελα πάντα,να μοιραστώ δηλαδή με τον κόσμο την αλήθεια μου ,τα συναισθήματά μου μέσω της μουσικής τόσο ολοκληρωτικά αλλά από την άλλη λυπάμαι που η εποχή που διανύουμε είναι τόσο δύσκολη και τόσο σκληρή για όλους μας. Χαίρομαι και λυπάμαι ταυτόχρονα γιατί πολλά από τα κομμάτια που γράψαμε μαζί με την Λίνα Δημοπούλου πρίν από 1,5 χρόνο, κατά την ταπεινή μου άποψη, είναι τόσο επίκαιρα όπως πχ "έχεις μπεί σ΄όλα τα κόλπα με το βλέπε, άκου σώπα" ο οποίος είναι στίχος από το τραγούδι "μάτια μου ξεχνάς"
2. Την συγκεκριμένη δουλειά, θα την βρούμε στο διαδίκτυο σε πολύ χαμηλή τιμή. Πως προέκυψε αυτή η ιδέα και αν τελικά λειτουργεί όπως το περίμενες;
Η απόφαση αυτή λήφθηκε λίγο μετά από την απόφασή μου να αποχωρήσω από την δισκογραφική εταιρία που ήμουν. Θεωρώ οτι είναι άμεσος και τίμιος τρόπος. Ανέλαβα εκτός από την καλλιτεχνική παραγωγή και την οικονομική, πράγμα ιδιαίτερα δύσκολο για μένα δεν σας κρύβω. Όμως είχα υποσχεθεί στο εαυτό μου οτι αυτήν την δουλειά θα την κυκλοφορούσα πάση θυσία.
Η ιντερνετική πλατφόρμα heedia.com η οποία φιλοξενεί το νέο μου album είναι δημιούργημα ενός ανθρώπου που είναι μουσικός. Σου δίνει την δυνατότητα να ακούς τα τραγούδια από τον υπολογιστη σου ή από το κινητό σου σε υψηλή ποιότητα ήχου και όχι σε μορφή χαμηλής ποιότητας συμπιεσμένου αρχείου mp3 και δεν μπορεί να αντιγραφεί όπως το cd. Επίσης υπάρχουν φωτογραφίες που ανανεώνονται, βίντεο, οι συντελεστές κ.α
3. Η μεταστροφή της μουσική βιομηχανίας στην Ελλάδα στην κυκλοφορία πολλών cd μέσω εφημερίδων, σε βρίσκει σύμφωνη;
Οχι διότι στην πραγματικότητα εξυπηρετεί μόνο τις δισκογραφικές εταιρίες.Σε δεύτερη μοίρα οι ερμηνευτές και για τους δημιουργούς να μην σας πώ καλύτερα...
4. Ξέρουμε πως έχεις μία πολύ καλή σχέση με την τεχνολογία. Μάλιστα, την σελίδα που έχει στο Facebook την διαχειρίζεσαι η ίδια, πράγμα που λίγοι καλλιτέχνες κάνουν. Πόσο σε έχει βοηθήσει η τεχνολογία σε αυτό τον τομέα;
Η τεχνολογία βοηθάει πάρα πολύ τους ανθρώπους αρκεί να την χρησιμοποιείς σωστά και με καλούς σκοπούς.
5. Από το πρώτο σου τραγούδι με τίτλο “Αν ήταν”, που είχες πρωτοτραγουδήσει στον μουσικό διαγωνισμό που συμμετείχες το 2005, μέχρι και σήμερα, έχεις μία σταθερά ανοδική πορεία στον χώρο του τραγουδιού. Υπάρχουν συνεργασίες που μετάνιωσες που έκανες; Και αν υπάρχουν συνεργασίες που θέλεις πολύ να γίνουν.
Όλες μου οι συνεργασίες μου προσέφεραν πολλά. Και έχω να θυμάμαι πολύ όμορφα πράγματα από όλες. Είμαι άνθρωπος που προτιμώ την ομαδική δουλειά. Δεν έχω κάτι στο μυαλό μου για κάποια μελλοντική συνεργασία.
Το βήμα με την παραγωγή και την προώθηση του καινούριου σου album, φαντάζομαι πως προϋποθέτει εκτός από χρόνο και χρήμα. Πως πήρες την απόφαση, ειδικά τώρα που τα πράγματα στην Ελλάδα είναι τόσο δύσκολα στον οικονομικό τομέα αλλά και σε άλλους; Δεν είναι ένα μεγάλο ρίσκο;
Όπως σας προανέφερα, το συγκεκριμένο album είναι τόσο σημαντικό για μένα που θα το κυκλοφορούσα πάση θυσία. Χαίρομαι πραγματικά που λαμβάνω μηνύματα ανθρώπων που έχουν ακούσει περισσότερα από ένα και μου λένε ότι έπραξα σωστά. Ποτέ μου δεν είχα το "ψώνιο" της τραγουδίστριας σπούδασα 15 χρόνια μουσική για να αποκαλώ τον εαυτό μου μουσικό.
Εάν πετύχει, θα αναλάβεις και την παραγωγή άλλων καλλιτεχνών;
Με μεγάλη μου χαρά...!
8. Το καλοκαίρι του 2011, περιόδευες στην Ελλάδα με τον Χρήστο Δάντη. Πως ήταν η εμπειρία αυτή;
Ο Χρήστος είναι τραγουδιστής από τους λίγους. Τον εκτιμώ απεριόριστα σαν μουσικό και ως άνθρωπο.Θα έχω να θυμάμαι τα καλύτερα!
9. Ο χειμώνας σε βρίσκει στον Σταυρό του Νότου στην Αθήνα, σε μία σειρά εμφανίσεων μαζί με την ηθοποιό Σοφία Βογιατζάκη. Μίλησε μας για αυτή την συνεργασία και πόσο αναμένεται να διαρκέσει;
Με την Σοφία Βογιατζάκη γνωριστήκαμε πρίν κάποια χρόνια σε ένα τηλεοπτικό. Είμαστε φίλες τηλεφωνικές γιατί πυκνά συχνά με παίρνει στο τηλέφωνο για να με βρίσει που δεν της τηλεφωνώ που δεν βρισκόμαστε που δεν βγαίνω ποτέ έξω και άλλα τέτοια.
Κάποια στιγμή το καλοκαίρι ενώ ήμουν ήδη σε συζητήσεις με τον Σταυρό του Νότου με πήρε τηλ. Εκείνη την στιγμή εντελώς αυθόρμητα , πράγμα σπάνιο, της έκανα πρόταση να συμμετέχει στην παράστασή μου επειδή ήθελα να "μιλήσω" και για πράγματα που με απασχολούν όσον αφορά την σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα. Δέχθηκε κατευθείαν με μεγάλη χαρά και ξεκινήσαμε. Οσον αφορά την διάρκεια της παράστασης είναι κάτι που δεν ξέρουμε ακόμα.
10. Ας υποθέσουμε πως κάνεις την διαδρομή διαδρομή Αθήνα – Θεσσαλονίκη με το αυτοκίνητο. Ποιά 5 τραγούδια ξένων και Ελλήνων καλλιτεχνών, θα είχες στο mp3 player σου που θα τα άκουγες σίγουρα ξανά και ξανά.
Παστα φλόρα-μεσιέ μινιμάλ, You Will Never Know- Imany, Σκιές-Ελένη Τσαλιγοπούλου, Zaz - Je Veux, Until June – Sleepless.

11. Μνημόνια, τρόικες, κούρεμα, δάνεια... Πως βλέπεις όλα αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα; Είσαι αισιόδοξη για το μέλλον;
Είμαι αισιόδοξη εκ πεποιθήσεως. Η καθημερινότητα δυσκολεύει ολοένα και περισσότερο και το θέμα δεν είναι σε όλες τις περιπτωσεις οικονομικό σε επίπεδο επιβίωσης. Το οικονομικό κατά την γνώμη μου χρησιμοποιείται ως κράχτης, ως αφορμή για να αγχωθούμε να αυτοκαταστραφούμε και να πέσουμε στην μαύρη τρύπα. Η μητέρα μου μου έμαθε πως μεγαλύτερη αξία έχει η προσπάθεια του αγώνα για τη νίκη και όχι η απόλαυσή της. Μάθαμε να είμαστε νωχελικοί να τα βρίσκουμε έτοιμα. Ψάχνουμε την έυκολη λύση.
Αν δεν αγωνιστείς για να κερδίσεις κάτι πως θα νιώσεις ικανοποίηση μετά; Οσο δύσκολα και να ειναι τα πράγματα λοιπόν για τον καθένα μας ξεχωριστά, για μενα πραγματικό πρόβλημα είναι μόνο τα προβλήματα υγείας. Οσο είμαστε καλά θα αγωνιζόμαστε για το καλύτερο.

12. Κάποιοι λένε πως ο Έλληνας πολλά έξοδα μπορεί να περικόψει, την διασκέδαση του όχι. Ακόμα και 10 ευρώ αν έχει στην τσέπη του, θα βγεί για ένα ποτό για να ξεσκάσει από όλα αυτά που συμβαίνουν. Ισχύει αυτή η άποψη;
Ναί αυτό είναι αλήθεια. Απλά ο κόσμος έχει γίνει πιό επιλεκτικός και έτσι πρέπει να είναι. Ο πολιτισμός και η έκφρασή του δεν πρέπει να θεωρείται πολυτέλεια.

13. Μετά το τέλος των εμφανίσεων σου στον Σταυρό του Νότου, τι να περιμένουμε από εσένα;
Η αλήθεια είναι πως δεν κάνω μακροπρόθεσμα σχέδια. Ενα πράγμα την φορά Δεν χρειάζεται να φορτώνω το μυαλό μου με περιττές σκέψεις. Πάντα κανονίζω βραχυπρόθεσμα σχέδια και για τα υπόλοιπα αφήνω τον Θεό. Καί όπως μου τα φέρει. Εκείνος γνωρίζει καλύτερα από μένα...!
Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου, καλοτάξιδο το καινούριο σου cd και εύχομαι οι εμφανίσεις σου να έχουν την επιτυχία που περιμένεις!
www.thesout.gr

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια