Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Οι 18 καλύτερες ταινίες που δεν προτάθηκαν για Oscar

Στην ιστορία της, η Ακαδημία του κινηματογράφου έχει κάνει αρκετά λάθη.
Τι και αν οι παρακάτω ταινίες υμνήθηκαν από κριτικούς και αγαπήθηκαν από το κοινό;
Τι και αν κέρδισαν Oscars σε διάφορες άλλες κατηγορίες;
Τι και αν αποτελούν σημείο αναφοράς ακόμα και σήμερα;
Η Ακαδημία δε συγκινήθηκε και όχι μόνο δεν τους απέμεινε ένα από τα πολύτιμα αγαλματάκια της αλλά ούτε καν τις πρότεινε για το Oscar Καλύτερης ταινίας.
Ιδού οι πιο αδικημένες:

The Usual Suspects
Παρά το γεγονός πως το σύνολο των κριτικών επιδοκίμασε την ταινία, ενώ κέρδισε το Oscar καλύτερου πρωτότυπου σεναρίου και Β' Ανδρικού ρόλου για τον Kevin Spacey, δεν ήταν υποψήφια για "Καλύτερη Ταινία".

Almost Famous
Θετικές κριτικές για την ταινία, αλλά καμία υποψηφιότητα για "Καλύτερη ταινία". Τουλάχιστον κέρδισε το Oscar καλύτερου πρωτότυπου σεναρίου.

Breakfast at Tiffany's
Κλασική ταινία και μία από τις καλύτερες ερμηνείες της Audrey Hepburn, η οποία ήταν υποψήφια για το Α' γυναικείο ρόλο.
Η ίδια η ταινία όμως, αγνοήθηκε από την Ακαδημία.

The Empire Strikes Back
Αν και προτάθηκε για Oscar σε αρκετές κατηγορίες, κυρίως τεχνικές, το πέμπτο επεισόδιο στη saga των Star Wars, δεν ήταν υποψήφιο για Oscar "Καλύτερης ταινίας".

Blade Runner
Για πολλούς (και για την υποφαινόμενη), η καλύτερη ταινία επιστημονικής φαντασίας όλων των εποχών. Για την Ακαδημία όμως όχι, αφού δεν την τίμησε με μια υποψηφιότητα για Oscar "Καλύτερης ταινίας".
Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως την εποχή που κυκλοφόρησε η ταινία, δεν εκτιμήθηκε ιδιαίτερα κυρίως γιατί "κονταροχτυπήθηκε" με μια έτερη ταινία sci-fi, τον ET...

Easy Rider
Μοναδική και ιδιαίτερη ταινία που απέδειξε στο Hollywood πως φθηνές και ανεξάρτητες παραγωγές μπορούν να έχουν επιδραστικότητα ισάξια ενός blockbuster.
Έλαβε αρκετές υποψηφιότητες και βραβεία, μεταξύ αυτών και της καλύτερης ταινίας στο Φεστιβάλ Καννών, αλλά δεν προτάθηκε για Oscar "Καλύτερης ταινίας".

The Dark Knight
Ίσως η καλύτερη ταινία με πρωταγωνιστή τον άνθρωπο νυχτερίδα, με την επιβλητική ερμηνεία του Heath Ledger σαν Joker. Παρά το γεγονός πως πρόκειται για τεράστια επιτυχία, η ταινία δεν προτάθηκε για Oscar "Καλύτερης ταινίας".

Boogie Nights
Συνολικά η ταινία έλαβε εξαιρετικά καλές κριτικές και αγαπήθηκε από το κοινό. Η Ακαδημία όμως, μάλλον δεν θα ήθελε να προτείνει για Oscar "Καλύτερης ταινίας" την ιστορία ενός σταρ της πορνογραφίας!

Rosemary's Baby
Από τις πιο ατμοσφαιρικές ταινίες τρόμου όλων των εποχών που σε ανατριχιάζει κυρίως με την υπαινικτική σκηνοθεσία. Δεν κατάφερε όμως να κερδίσει μια υποψηφιότητα για Oscar "Καλύτερης ταινίας".

The Searchers
Η ταινία αποτέλεσε έμπνευση για πολλές μετέπειτα παραγωγές, όμως δεν την τίμησε η Ακαδημία με μία υποψηφιότητα για το βραβείο "Καλύτερης ταινίας".

Vertigo
Ένα αριστούργημα του Alfred Hitchcock, που όμως δεν εκτιμήθηκε από την Ακαδημία.

The Big Sleep
Το δίδυμο "Bogie-Bacall" πρωταγωνιστεί στην πρώτη από τις πολλές μεταφορές του ομώνυμου βιβλίου από τον Raymond Chandler. Η ταινία υμνήθηκε από τους κριτικούς αλλά δεν κατάφερε να εξασφαλίσει μία υποψηφιότητα για Oscar "Καλύτερης ταινίας".

Rebel without a cause
Ο "επαναστάτης χωρίς αιτία", James Dean έμεινε στην κινηματογραφική ιστορία με την ερμηνεία του στην ταινία, η οποία δυστυχώς δεν προτάθηκε για Oscar "Καλύτερης ταινίας".

The Wild Bunch
Η ταινία που έφερε το western σε μια άλλη εποχή, που έδειξε την παρακμή της "Άγριας Δύσης" με τον πιο εντυπωσιακό και όμορφο τρόπο. Αν και θεωρείται μία από τις πιο αριστουργηματικές ταινίες όλων των εποχών, δεν προτάθηκε ποτέ για Oscar "Καλύτερης ταινίας".

Some like it Hot
Ο ρόλος ζωής της Marilyn Monroe και μία από τις πιο απολαυστικές κωμωδίες. Μεγάλη αδικία που δεν προτάθηκε καν για Oscar "Καλύτερης ταινίας".

Psycho
Η ταινία έχει μείνει στην ιστορία με ή χωρίς Oscar...

2001: A space Odyssey
Είτε την κατάλαβες είτε όχι, η ταινία άξιζε τουλάχιστον μία υποψηφιότητα για Oscar "Καλύτερης ταινίας".

Rear Window
Μία ακόμα ταινία του "μετρ του τρόμου", Alfred Hitchcock που αγνοήθηκε από την Ακαδημία, παρά τις διθυραμβικές κριτικές που έλαβε.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια