Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Eurovision 2012: ποιός καλλιτέχνης θα πάει στο Μπακού;

Ελάχιστες ώρες μετά το επίσημο δελτίο τύπου που απέστειλε η ΕΡΤ, με το οποίο ενημερώνει για τις εξελίξεις γύρω από την επιλογή της Ελληνικής συμμετοχής στην Eurovision 2012, οι συζητήσεις αναφορικά με τους πιθανούς εκπροσώπους μας αποτελούν το σημείο αναφοράς ανάμεσα στους fans του διαγωνισμού.
Υποθέσεις, σενάρια, εικασίες, διαφωνίες, όλα όσα......

μας κάνουν να λατρεύουμε εδώ και χρόνια τον θεσμό αυτό βρίσκονται πλέον στο προσκήνιο, εν αναμονή των ανακοινώσεων των υποψήφιων καλλιτεχνών.
Κι ενώ οι προετοιμασίες της κρατικής τηλεόρασης βρίσκονται στην τελική ευθεία, οι πιθανές υποψηφιότητες για τον εθνικό τελικό αρχίζουν να κάνουν τον γύρο του διαδικτύου.
Ρίχνοντας μια ματιά στους καλλιτέχνες που ανήκουν στο δυναμικό της Universal Music Greece, ανακαλύπτει κανείς πως πρόκειται για μουσικούς και ερμηνευτές που καλύπτουν σχεδόν ολόκληρο το φάσμα της Ελληνικής μουσικής σκηνής.
Κάποιοι από αυτούς θα διεκδικήσουν σύντομα το μαγικό «εισιτήριο» για το Αζερμπαϊτζάν.
Ποιοί θα είναι αυτοί;
Ποιοί θα μπορούσαν και ποιοί θα ήθελαν να το κάνουν;
Ερωτήματα αναπάντητα επί του παρόντος, τα οποία όμως μας δίνουν τη δυνατότητα να διεισδύσουμε στη λίστα με τα ονόματα της εταιρείας, αναζητώντας αυτούς που θα διαγωνιστούν σε λίγο καιρό στον εθνικό μας τελικό.

Ας δούμε, λοιπόν, αναλυτικότερα τους πιθανούς εκπροσώπους της Ελλάδας στην επερχόμενη Eurovision, κατατάσσοντάς τους σε ομάδες, ανάλογα με το μουσικό ύφος και το καλλιτεχνικό υπόβαθρο που τους διακρίνει.

*Από τον χώρο της εναλλακτικής rap σκηνής συναντάμε τους Goin’ Through, το Θηρίο και τους Playmokills, με αξιόλογη πορεία στην εγχώρια μουσική σκηνή και πολλά επιτυχημένα singles (για τους δύο πρώτους), αλλά και ένα ολοκαίνουριο, πολλά υποσχόμενο single (για τους τελευταίους).

*Στο είδος της μοντέρνας pop/rock μουσικής συναντάμε ταλαντούχους και νέους ερμηνευτές, οι οποίοι διανύουν μια αρκετά επιτυχημένη πορεία, έχοντας καθένας αποκτήσει τη δική του μερίδα κοινού: Professional Sinnerz, Δήμος Αναστασιάδης, Melisses, Χρήστος Π., Γιώργος Σαμπάνης, Παναγιώτης Τσακαλάκος και Velvet Fire.

*Περνώντας στην κατηγορία των pop καλλιτεχνών, βλέπουμε γνώριμα ονόματα με μακρόχρονη πορεία στο μουσικό στερέωμα, όπως αυτά των Μιχάλη Χατζηγιάννη, Δέσποινας Ολυμπίου και Κώστα Μαρτάκη, αλλά και νέους καλλιτέχνες που ξεκίνησαν πρόσφατα την διαδρομή τους στον χώρο αυτό: Ελευθερία Ελευθερίου, Ηλίας Βρεττός, Μαρία Ιακώβου, Μαλού Κυριακοπούλου και Κατερίνα Στικούδη.

*Εν συνεχεία έχουμε να κάνουμε με ερμηνευτές που εκπροσωπούν το παλιό αλλά και το σύγχρονο λαϊκό τραγούδι, όπως Βασίλης Καρράς, Νίκος Βέρτης, Πάνος Κιάμος, Νότης Σφακιανάκης, Κων/νος Αργυρός και Γιώργος Τσαλίκης.

*Τη λίστα των καλλιτεχνών της εταιρείας συμπληρώνουν τραγουδιστές που ανήκουν στο λεγόμενο «έντεχνο» κομμάτι του μουσικού χάρτη της χώρας μας, όπως Ελευθερία Αρβανιτάκη, Αλκίνοος Ιωαννίδης, Νίκος Πορτοκάλογλου, Νάνα Μούσχουρη και Πέτρος Γαϊτάνος.

Ποιοί από τους προαναφερθέντες καλλιτέχνες θα διεκδικήσουν το χρίσμα της φετινής εκπροσώπησης;
Ποιούς από αυτούς θα θέλατε να δείτε στη σκηνή του Μπακού;
Δύο ανεξάρτητα ερωτήματα που μπορεί να μη συνδέονται φαινομενικά, όμως τελικά κάποιοι από τους παραπάνω συνδυασμούς θα μας απασχολήσουν στο άμεσο μέλλον.
Θανάσης Νάκος ogae

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια