Τι προσβάλλει τους ανθρώπους με αναπηρία ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Παράσταση Διαμαρτυρίας της ΠΟΣΓΚΑμεΑ στα γραφεία του ΕΟΠΥΥ

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ 
«Παράσταση  Διαμαρτυρίας της  ΠΟΣΓΚΑμεΑ στα  γραφεία του ΕΟΠΥΥ» 
Επειδή:
 • Ο Κανονισμός Παροχών Υγείας του ΕΟΠΥΥ τίθεται σε εφαρμογή, χωρίς να ληφθούν υπ΄ όψιν οι θέσεις της ΠΟΣΓΚΑμεΑ και του Αναπηρικού Κινήματος σε μείζονα θέματα, με αποτέλεσμα να οδηγούνται εκτός παροχών άτομα με .....
σοβαρές αναπηρίες, όπως Εγκεφαλική Παράλυση, Νοητική Αναπηρία, Αυτισμό, Σύνδρομο Down, Βαριές και Πολλαπλές Αναπηρίες.
 • Το άρθρο 17 του Κανονισμού, στερούμενο ιατρικής αλλά και κοινωνικής τεκμηρίωσης, στερεί από την Ειδική Αγωγή όλα τα άτομα με Αναπηρία μετά τα 18 τους χρόνια, με οδυνηρά αποτελέσματα και συνέπειες για τις οικογένειες –αλλά κυρίως για τα ίδια τα άτομα με Εγκεφαλική Παράλυση, Νοητική Αναπηρία, Αυτισμό, Σύνδρομο Down, Βαριές και Πολλαπλές Αναπηρίες-, γιατί στην ουσία το άρθρο 17 λειτουργεί ως εκσκαφέας των θεμελίων κάθε οικογένειας που έχει παιδί με αναπηρία, οδηγώντας την στη χρεοκοπία.
 • Αναζητούμε τους συγγραφείς του άρθρου, για να τους ρωτήσουμε αν διαθέτουν ΜΝΗΜΗ, διότι αν διέθεταν θα γνώριζαν ότι αυτή η Πολιτεία, αναγνωρίζοντας την αδυναμία της να στηρίξει αυτά τα παιδιά, επέτρεψε στους γονείς τους να δημιουργήσουν Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας, ως Ειδικώς Αναγνωρισμένα Φιλανθρωπικά Σωματεία, με τον Α.Ν. 1111/73 και στη συνέχεια με το Ν. 2072/92, που καθορίζει προδιαγραφές, πράξεις και νοσήλεια και ακόμη με το ΦΕΚ 332/2002 και 231/2005 που βελτιώνουν τις παροχές της Πολιτείας, ενώ, ακόμη και σήμερα το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης εντάσσει στο Επιχειρησιακό του Πρόγραμμα Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού όλα τα Φυσικά και Νομικά Πρόσωπα που πληρούν τις προδιαγραφές του Π.Δ. 395/93, δηλαδή όσα έχουν νόμιμη αδειοδότηση με ωφελούμενα Άτομα με Αναπηρία, για να δείξει ότι έχει πρόθεση να προστατεύσει την πλέον ευάλωτη κοινωνικά πληθυσμιακή ομάδα.
 • Μέχρι και σήμερα, κανείς υπεύθυνος και δη, ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ στον οποίο εγγράφως έχουν τεθεί τα παραπάνω θέματα αλλά και τα ερωτήματα:  
 • Ποιοι στόχοι εξυπηρετούνται με τις περικοπές του άρθρου 17;
 • Ποιοι επιδιώκουν το κλείσιμο των Κέντρων;
 • Αναρωτηθήκατε πού θα βρεθούν χιλιάδες παιδιά σε όλη τη χώρα, εκ των οποίων 2.500 στην Περιφέρεια Αττικής;
 • 50 και πλέον Κέντρα αγωνιούν για το Αύριο και μαζί τους πάνω από 4.500 οικογένειες στα πρόθυρα της κατάρρευσης!!!

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Γονέων και Κηδεμόνων  Ατόμων με Αναπηρία, με ομόφωνη απόφαση του Γενικού της Συμβουλίου, προκειμένου να προστατεύσει τα δικαιώματα των ατόμων με Εγκεφαλική Παράλυση, Νοητική Αναπηρία, Αυτισμό, Σύνδρομο Down, Βαριές και Πολλαπλές Αναπηρίες και των γονέων και των οικογενειών των ατόμων αυτών, αποφάσισε να πραγματοποιηθεί παράσταση διαμαρτυρίας, στα γραφεία του ΕΟΠΥΥ (Λεωφ. Κηφισίας 39, Μαρούσι) την Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012 στις 10.00, με τη στήριξη της ΕΣΑμεΑ, με αίτημα την άμεση συνάντηση με τον Πρόεδρο και το Δ.Σ. του ΕΟΠΥΥ για τα εξής βασικά θέματα:
 1. Την άμεση αναθεώρηση του άρθρου 17 με την προσθήκη θεραπειών και μετά το 18ο έτος ηλικίας.
 2. Τη σύσταση Επιτροπής από τον ΕΟΠΥΥ ή την ανάθεση στο ΣΥΣΠΥ ενός ενιαίου Σχεδίου Σύμβασης για όλα τα ΝΠΙΔ που έχουν συσταθεί ως μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα Σωματεία, με εξειδικευμένες ανά αναπηρία και πράξεις προσθήκες, με τη συμμετοχή εκπροσώπου της ΠΟΣΓΚΑμεΑ.
 3. Την απόφαση για παράταση των Συμβάσεων των Κέντρων με τα Ασφαλιστικά Ταμεία, μέχρι την υπογραφή Συμβάσεων με τον ΕΟΠΥΥ.
 4. Το θεσμικό Πλαίσιο για νοσήλειο στις Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης.

Απευθυνόμενοι σε όλα τα μέσα μαζικής  ενημέρωσης, στο σύνολο του πολιτικού  κόσμου της χώρας, σε όλους τους γονείς και τις οικογένειες  των ατόμων με αναπηρία, σε όλους τους φορείς ΝΠΙΔ μη κερδοσκοπικού  χαρακτήρα που  παρέχουν υπηρεσίες  στα άτομα με αναπηρία, σε όλους τους επαγγελματίες που ασχολούνται με άτομα με αναπηρία (φυσικοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, λογοθεραπευτές, ειδικούς παιδαγωγούς, ψυχολόγους, ιδιοκτήτες κέντρων αποκατάστασης και κέντρων ειδικής αγωγής κ.ο.κ.), σε κάθε ενεργό Έλληνα Πολίτη και ζητούμε τη συμπαράσταση και τη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση της ΠΟΣΓΚΑμεΑ με ένα μοναδικό στόχο:  
ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ και ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ  ΔΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΠΟΥ ΒΙΩΝΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ Εγκεφαλική Παράλυση, Νοητική Αναπηρία, Αυτισμό, Σύνδρομο Down, Βαριές και Πολλαπλές Αναπηρίες ΚΑΙ ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ! 
Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνείτε  με τον Πρόεδρο  κ. Ι. Λυμβαίο στο 210-5236501 ή στο 6936-577899 και με το Γ. Γραμματέα κ. Χ. Νάστα στο 6936-577898.

Π.Ο.Σ.Γ.Κ.Α.μεΑ.
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΓΟΝΕΩΝ &
ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
ΑΤΟΜΩΝ  ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ 
ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ  ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 236
ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ, Τ.Κ. 163 41
ΤΗΛ. 210-5236501, 5230423
ΦΑΞ: 210-5203951
ΜΕΛΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ
ΑΤΟΜΩΝ  ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ
Ε.Σ.Α.μεΑ.
ΜΕΛΟΣ ΔΙΕΘΝΩΝ 
ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ  ΓΙΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ
     Αθήνα……27/01/12…………
     Αρ. Πρωτ……41….…………
     E 06.08/2η /2-04-08

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια