Τι προσβάλλει τους ανθρώπους με αναπηρία ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Γκέι Ζώδια

Γκέι Κριός (20 Μαρτίου-20 Απριλίου)
(Διάσημος: T.R, Knight)
Οι gay εκπρόσωποι αυτού του ζωδίου, τείνουν να είναι πολύ ευαίσθητα αγόρια. Η συναισθηματική πλευρά υπερισχύει της λογικής τους πλευράς, και συχνά το ανεξέλεγκτο ταπεραμέντο τους σε συνδυασμό με τον αυθορμητισμό που διακρίνει έναν Κριό, τους οδηγεί σε δημόσια ξεσπάσματα γκρίνιας, νεύρων, θυμού, κλπ. Στις σχέσεις τους με τους άλλους άντρες είναι εξουσιαστικοί και ζηλότυποι, ενώ για να πετύχουν αυτό που θέλουν δεν διστάζουν να κάνουν χρήση της γοητείας τους, υιοθετώντας πολλές φορές ακόμα και μια παιδιάστικη συμπεριφορά. Σε γενικές γραμμές, οι γκέι Κριοί είναι απενοχοποιημένοι, αποδέχονται πιο εύκολα από τον καθένα την ταυτότητά τους, και δείχνουν κάποια αποστροφή στα άτομα που αντιμετωπίζουν την ομοφυλοφιλία τους με μίζερο τρόπο, καλύπτοντάς την με αυτολύπηση. Όταν ερωτεύονται, γίνονται πολύ δυναμικοί. Σιχαίνονται την εξαπάτηση, αλλά και οι ίδιοι δεν παίζουν σχεδόν ποτέ ερωτικά παιχνίδια. Η συντροφικότητα τους ταιριάζει πολύ και είναι σταθεροί σύντροφοι. Τους αρέσει να περνούν χρόνο μαζί με το ταίρι τους και να υπάρχει κάποιος που θα τους περιμένει στο σπίτι όταν γυρίζουν από την δουλειά τους. Ζητούν από τον αγαπημένο τους να τους κακομαθαίνει και να τους φροντίζει συνεχώς, και σε αντάλλαγμα γίνονται πολύ προστατευτικοί και υποστηρικτικοί μαζί του. Αυτό που δεν αντέχει ο Κριός από το αντικείμενο του έρωτά του, είναι να τον αγνοεί. Αν αντίθετα, έχει κάποιες ενδείξεις οτι ο αγαπημένος του ανταποκρίνεται έστω και λίγο στον έρωτά του, θα τον διεκδικήσει ανελέητα. Εκτός από την γοητεία του, άλλοτε αρσενική και άλλοτε εφηβική, ο Κριός θα επιστρατεύσει διάφορα όπλα για να κατακτήσει εκείνον με τον οποίο φλερτάρει: θα του φερθεί σαν να είναι ο μοναδικός, θα επιδεικνύει σε κάθε ευκαιρία τα προσόντα του, πνευματικά ή σωματικά, και θα υιοθετήσει ένα στύλ που εντυπωσιάζει, ξοδεύοντας χρήματα και φροντίζοντας τους άντρες σαν πραγματικός ιππότης. Και θα απαιτήσει και από τον άλλο να του φερθεί με την ανάλογη λεπτότητα, οπότε, πρέπει κανείς να ζυγίζει τα λόγια του όταν μιλάει μαζί του για να μην φρενάρει τον αυθορμητισμό του. Η αρχηγία στην σχέση, είναι απαραίτητη για τον Κριό: θα ζητήσει από το ταίρι του να τον λατρεύει χωρίς όρια, θα θέλει να έχει πάντα αυτός την πρωτοβουλία στο θέμα του σέξ και θα σηκώσει μόνος του όλα τα βάρη και τα προβλήματα που ενδεχομένως προκύψουν. Από εκεί και πέρα, ο Κριός είναι ένας άψογος φίλος, που τιμά την αξία της φιλίας. Προσφέρει άφθονο χιούμορ και αισιοδοξία στα αγαπημένα του πρόσωπα και τους φίλους.

Γκέι Ταύρος (21 Απριλίου- 20 Μαϊου)
(Διάσημος: Darren Hayes)
Οι gay Ταύροι έχουν πολύ ανεπτυγμένη την τετράγωνη λογική. Ζούν μέσα σε κανόνες που οι άλλοι φτιάχνουν για αυτούς πρίν από αυτούς και έχουν μια κάπως συντηρητική νοοτροπία. Εξαιτίας αυτού, οι πιο πολλοί από τους Ταύρους υποφέρουν τουλάχιστον στο πρώτο μισό της ζωής τους από ενοχικά συναισθήματα, αρνούμενοι να αποδεχτούν την σεξουαλικότητά τους. Η ιδέα οτι μπορεί με κάποιο τρόπο να προδοθεί το μυστικό τους, κρατά μονίμως τις αισθήσεις και την αντίληψή τους σε εγρήγορση. Σπανίως δείχνουν τα πραγματικά τους συναισθήματα και ακόμα πιο δύσκολα εκδηλώνονται με αυθορμητισμό, πράγμα που με το πέρασμα του χρόνου τους κάνει δυστυχισμένους και ερμητικά σιωπηλούς ή απόμακρους. Πολύ δύσκολα θα γνωρίσουν τον έρωτα με αυτά τα δεδομένα. Χτίζοντας τείχη μεταξύ της καρδιάς και του μυαλού τους, θάβουν τα συναισθήματά τους κάτω από τις κοινωνικές και οικογενειακές επιταγές. Σιγά-σιγά όμως, όσο θα ωριμάζουν, οι γκέι Ταύροι, δουλεύουν όλο και περισσότερο την ιδέα της παραδοχής στο μυαλό τους, μέχρι που τα προσωπικά τους θέλω θα επιβληθούν τελικά μετά από πολύ καιρό στα πρέπει των άλλων. Βεβαίως, μέχρι την στιγμή της αποδοχής, ο παραδοσιακός Ταύρος, μπορεί να έχει βρεθεί παντρεμένος με μια γυναίκα και οικογενειάρχης, προκειμένου να ευχαριστήσει τους δικούς του. Συχνότατα, ένας γκέι Ταύρος, είτε παντρευτεί με γυναίκα, είτε παραμείνει εργένης, θα ζεί μια ζωή διπλή. Αλλά και όταν τελικά θα κάνει την επανάστασή του και θα ανακοινώσει στο περιβάλλον του οτι είναι γκέι, θα κρατά χαμηλούς τόνους για την προσωπική του ζωή και δεν θα αφήνει τους άλλους να γνωρίζουν πολλά για τις σχέσεις του. Διακριτικός ή μυστικοπαθής, ένας Ταύρος όταν βρίσκεται μόνος με τον εραστή του, είναι απίστευτα τρυφερός και περιποιητικός σύντροφος, καλύπτοντας την κάθε ανάγκη του αγαπημένου του. Ίσως παρουσιάσει τον αγαπημένο του στον κύκλο του, σαν έναν στενό φίλο, χωρίς να είναι απόλυτα εμφανές αν είναι κάτι παραπάνω. Οι άντρες Ταύροι δεν συζητούν ποτέ με τον οποιονδήποτε το θέμα της ομοφυλοφιλίας τους και υποφέρουν σιωπηρά, υποτασσόμενοι στην μοίρα τους. Φλερτάρουν με τους άλλους άντρες με σαγηνευτικό και υπόγειο τρόπο, δοκιμάζοντας την υπομονή τους, καθώς θεωρούν χυδαίο το ορμητικό 'πέσιμο'.

Γκέι Δίδυμοι (21 ΜαΪου - 20 Ιουνίου)
(Διάσημος: Rupert Everett)
Ένας gay Δίδυμος, είναι ένας ακομπλεξάριστος άντρας. Ξέρει πώς να χαίρεται την ζωή του, φλερτάροντας, αποκτώντας εμπειρίες και με τα δύο φύλα και αποφεύγοντας -τουλάχιστον για το πρώτο μισό της ζωής του- την ρουτίνα μιας μακροχρόνιας σχέσης. Είναι συνήθως ένας ευχάριστος τύπος, που προτιμά να περνά τον χρόνο του με τις παρέες του άξω από το σπίτι, παρά κλεισμένος μέσα, με την συντροφιά της οικογένειας του. Επιπλέον, αν ασκούν ένα ενδιαφέρον επάγγελμα που τους εξάπτει την δημιουργικότητα, μπορεί να περνούν χρόνια από την ζωή τους πνιγμένοι οικειοθελώς στα ζητήματα της δουλειάς τους. Η κοινωνική τους ζωή είναι πολύ φορτωμένη: είναι δημοφιλείς και οι φίλοι τους είναι αμέτρητοι. Αυτός ο ζωηρός και χρωματιστός τρόπος ζωής των γκέι Διδύμων, τους κάνει ανοιχτόμυαλους στο θέμα της σεξουαλικότητας. Επειδή έχουν δεί και ακούσει πολλά, σπάνια σοκάρονται με τις παραξενιές του καθενός. Ίσως μέσα στον αντικομφορμισμό τους να είναι περήφανοι που είναι διαφορετικοί, άρα και ξεχωριστοί. Η σεξουαλικότητα είναι για τους Διδύμους (γκέι ή όχι) ρευστή. Εφ'όσον δυο άνθρωποι θέλουν ο ένας τον άλλο, μπορούν να εκφράζονται όπως τους αρέσει. Ο Δίδυμος είναι προοδευτικός άντρας, και αποδέχεται νωρίς την ομοφυλοφιλία του, παρ'όλ'αυτά δεν την διατυμπανίζει κιόλας δημόσια.. Σαν προσωπικότητα, είναι ένας φιλόδοξος άνθρωπος που διψάει για αλλαγές και ποικιλία στην ζωή του. Δύσκολα ικανοποιείται από όσα έχει καταφέρει. Σε κάθε τομέα της ζωής του ψάχνει την ανανέωση και αυτό φυσικά αφορά και την ερωτική του ζωή. Οποιοσδήποτε άντρας, φαίνεται στα μάτια του δύσκολος και περίπλοκος, τον εξιτάρει. Οι εύκολες κατακτήσεις δεν του προσφέρουν την χαρά της εξερεύνησης που τόσο πολύ τον ενθουσιάζει. Στο φλέρτ με τους άλλους άντρες, προτιμούν να είναι οι κυνηγοί. Χρησιμοποιούν το χιούμορ, την εξυπνάδα και την εφευρετικότητα τους και προσαρμόζονται κάθε φορά στο στύλ και τις διαθέσεις του υποψήφιου αγαπημένου τους. Με την συζήτηση μπορούν να προσεγγίσουν κάθε είδους χαρακτήρα, εσωστρεφή ή εξωστρεφή. Στο σέξ έχουν επίσης μεγάλη φαντασία και προσαρμοστικότητα: απολαμβάνουν τους πειραματισμούς και συχνά τρελαίνονται για ομαδικό σέξ ή παιχνίδια. Αρκετοί από αυτούς δυσκολεύονται να αποφασίσουν μεταξύ άντρα και γυναίκας...

Γκέι Καρκίνος (21 Ιουνίου- 22 Ιουλίου)
(Διάσημος: George Michael)
O gay Καρκίνος είναι μια συνεσταλμένη περίπτωση άντρα. Πληγώνεται και στενοχωριέται με μεγάλη ευκολία. Όταν είναι πεσμένος ψυχολογικά, η κλασσική του αντίδραση είναι να κλείνεται στους τέσσερις τοίχους του σπιτιού του και να αναζητά παρηγοριά στα αγαπημένα του πρόσωπα. Είναι όμως πάνω απ'όλα ένα ευγενικό παιδί: θα έκανε τα πάντα για τους ανθρώπους που αγαπάει και γι'αυτό συχνά πέφτει θύμα από την πολλή του γενναιοδωρία. Οι φίλοι του είναι η οικογένειά του, και η οικογένειά του ό,τι πιο σημαντικό έχει. Στον έρωτα πάλι, αγαπάει βαθειά και δίνει πιο πολλά απ'όσα παίρνει. Είναι ο τύπος του άντρα που ανέχεται πολλά ελαττώματα και συγχωρεί τις παρατυπίες των συντρόφων του, με αποτέλεσμα να υποφέρει στις σχέσεις του. Η τάση του επίσης να αγαπά άνευ όρων τον σύντροφό του, να υποτάσσεται και να εξαρτάται από αυτόν, τον κάνει εύκολο θύμα αλλά και πολύ επιρρεπή στους μονόπλευρους έρωτες. Ο γκέι Καρκίνος είναι στις περισσότερες των περιπτώσεων φανερά ομοφυλόφιλος, δεν έχει πρόβλημα να το κρύψει, εξάλλου η θηλυκή του πλευρά είναι ιδιεταίρως τονισμένη. Στο θέμα του σέξ είναι έντονα ερωτικός, όσο ερωτικός μπορεί να είναι ένας ντροπαλός και υποτακτικός εραστής. Όμως επειδή ακριβώς είναι πολύ ντροπαλός, δύσκολα φλερτάρει ή κάνει σχέσεις επειδή διστάζει να παραδεχτεί τα συναισθήματά του. Η αμυντική πλευρά του χαρακτήρα του, φαίνεται επίσης από το γεγονός οτι όταν διαφωνεί με τον σύντροφό του, είναι ήπιος και συμβιβαστικός, αφήνοντας τον (συνήθως δυναμικό) σύντροφο, να τον ισοπεδώνει. Πολλοί άντρες έλκονται από τον τρυφερό και προστατευτικό τρόπο του γκέι Καρκίνου, ενώ άλλοι τον βρίσκουν ανυπόφορα ρουτινιάρικο και βαρετό. Πράγματι, είναι πολύ εύκολο γι'αυτόν το να θεωρηθεί λιγάκι δεδομένος από τον αγαπημένο του και αυτό είναι πολύ επικίνδυνο, ειδικά όταν αρχίσουν να φυτρώνουν τα κέρατα στο κεφάλι του.. Ο ίδιος ο γκέι Καρκίνος, είναι γενικά πιστός, άν και συμβαίνει κάποτε, να παθαίνει κρίση ταυτότητας όταν ο σύντροφός του τον παραμελεί, και τότε αρχίζει να παίζει το ματάκι του. Ο σύντροφός του θα πρέπει μια φορά στο τόσο να φροντίζει να ανανεώνεται ο έρωτάς τους: λουλούδια, δώρα, ρομαντικά δείπνα και βόλτες κάτω απ'το φεγγαρόφωτο ξετρελαίνουν μια τέτοια ρομαντική ψυχή.

Γκέι Λέοντας (23Ιουλίου- 22 Αυγούστου)
(Διάσημος: Jonathan Rhys Meyers)
Ο gay Λέων είναι δυναμικός και ανυπότακτος χαρακτήρας: αν αποδεχτεί την ομοφυλοφιλία του και νιώθει άνετα με αυτήν, θα προσπαθήσει να την επιβάλλει στους γύρω του. Θα μιλάει με περηφάνεια γι'αυτήν, έως και θα την διατυμπανίζει, εκνευρίζοντας τους πιο συντηρητικούς του περιβάλλοντός του. Εάν αντιθέτως νιώθει ενοχικά για την σεξουαλικότητά του, είναι ικανός να την αρνείται αιώνια ζώντας δύο διαφορετικές ζωές. Στις ερωτικές του σχέσεις είναι κάπως υπερβολικός και μοιραίος. Δηλαδή, μπορεί να υπόσχεται πιο πολλά από όσα είναι πρόθυμος τελικά να δώσει, ή μπορεί να παραφουσκώνει τα λιγοστά συναισθήματά του για κάποιον, ώσπου να σκάσει η φούσκα και να εξαφανιστεί απροειδοποίητα από την ζωή του! Αυτό, διότι ο γκέι άντρας Λέων θέλει να επιβεβαιώνεται μέσα από τις σχέσεις του, παίζοντας ερωτικά παιχνίδια και παρατηρώντας ναρκισσιστικά πόση πέραση έχει στους άντρες, προτού τους παρατήσει σύξυλους να αναρωτιούνται γιατί. Ωστόσο, η συμπεριφορά του αυτή, όσο σκληρή κι αν είναι, δε τον κάνει λιγότερο επιθυμητό στους άντρες. Η αυτοπεποίθησή του, το σέξ-απίλ, το γεγονός οτι είναι πολύ large με τους αγαπημένους του (συναισθηματικά και οικονομικά) κάνουν τους εραστές του να νιώθουν πολύ τυχεροί που τους επέλεξε. Η σχέση με τον γκέι Λέοντα είναι πάντα ευχάριστη, όσο διαρκεί: είναι ομιλητικός, αστείος, ανοιχτός, χύμα, περιπετειώδης και εκδηλωτικός στα συναισθήματά του. Πίσω όμως από αυτό το προσωπείο του χαλαρού και φιγουρατζή άντρα, κρύβεται ένα πολύ ευαίσθητο παιδί, που όταν ερωτευτεί πραγματικά (σπάνιο, αλλά όχι απίθανο), γίνεται εξαιρετικά ευάλωτος, ανίκανος να χαλάσει χατήρι στον αγαπημένο του, και εύκολα χειραγωγήσιμος από αυτόν που θα αγαπήσει ολοκληρωτικά. Η αυτοπεποίθηση και η σιγουριά του, χάνονται ξαφνικά όταν γνωρίσει τον απόλυτο έρωτα και από αρχηγός, μπορεί να καταλήξει κάλλιστα υπάκουος υπηρέτης εκείνου που λατρεύει. Για να ερωτευτεί βαθειά και να μείνει πιστός σε μια σχέση, θα πρέπει να γνωρίσει κάποιον που θα του μοιάζει: δυναμικός, άπιαστος, δημοφιλής, σέξι και τολμηρός. Του αρέσουν πολύ οι δύσκολοι άντρες, όπως και οι δύσκολοι στόχοι, γιατί είναι φιλόδοξος. Οι λιγότερο δυναμικοί άντρες, ταιριάζουν περισσότερο για φίλοι του, παρά για μακροχρόνιοι σύντροφοι. Εξάλλου, διαλέγει φίλους που είναι ανασφαλείς και χαμηλών τόνων, για να παίζει τον ρόλο του προστάτη, αλλά και για να αποφεύγει τον ανταγωνισμό...

Γκέι Παρθένος
(23 Αυγούστου- 23 Σεπτεμβρίου)
(Διάσημος: Michael Jackson)
Ο gay Παρθένος είναι πολύ σεμνός και διακριτικός με το θέμα της ομοφυλοφιλίας του. Δεν θα αργήσει πολύ να αποδεχτεί το γεγονός οτι είναι γκέι, όμως επειδή είναι πολύ διακριτικός όπως ήδη είπαμε, θα προσπαθήσει να υποστηρίξει τις επιλογές του με ταπεινότητα, χωρίς να τις διατυμπανίζει με καμάρι. Είναι το είδος του γκέι άντρα που δεν φλερτάρει πολύ, ούτε διεκδικεί εκείνον που τον ενδιαφέρει. Αντίθετα, παρατηρεί από μακριά το αντικείμενο του έρωτά του, προσπαθώντας πρώτα να μάθει πράγματα γι'αυτόν, και ελπίζοντας οτι κάτι θα συμβεί μοιραία ώστε να έρθουν οι δυό τους κοντά! Προτιμούν περισσότερο να τους κατακτήσει κάποιος παρά να γίνουν οι ίδιοι κυνηγοί. Με αυτή την έννοια είναι απόμακροι και τείνουν να είναι μονίμως αδέσμευτοι. Αν τελικά βρεθεί κάποιος δυναμικός άντρας να τους κατακτήσει, οι γκέι Παρθένοι αφοσιώνονται στην σχέση αυτή, σε βαθμό εξάρτησης. Είναι ρομαντικές ψυχές και η τρυφερή τους πλευρά εκδηλώνεται σιγά-σιγά με το πέρασμα του χρόνου. Χρειάζονται δίπλα τους έναν άντρα με μεγάλη αυτοπεποίθηση που θα τους δώσει την ασφάλεια ώστε να ανοιχτούν. Ερωτεύονται λίγες φορές και οι σχέσεις τους έχουν σημαντική διάρκεια. Είναι γενικά πιστοί, αν όμως νιώσουν οτι ο σύντροφος τους, τους παραμελεί, μπορεί να βρεθούν σε παράλληλες σχέσεις, όχι τόσο για την σεξουαλική απόλαυση όσο για την προσοχή. Η τάση τους να προσκολλώνται στους συνήθως δυναμικότερους συντρόφους τους, προβάλλεται και στο σεξουαλικό κομμάτι του χαρακτήρα τους: θα αφήσουν την πρωτοβουλία στον σύντροφό τους, και δεν θα έλεγαν ποτέ όχι σε παιχνίδια εξουσίας στο κρεβάτι, με σαφή προτίμηση στο ρόλο του υποτακτικού εραστή. Οι γκέι Παρθένοι, είναι κατα τ'άλλα, πολύ σοβαροί και παλιομοδίτες στο θέμα των σχέσεων: είναι πολύ σωστοί στις σχέσεις τους και δεν τους αρέσουν τα παιχνίδια. Αν δοθούν συναισθηματικά σε κάποιον και ανακαλύψουν οτι αυτός δεν το σεβάστηκε, θα θεωρήσουν δίκαιο το να του κάνουν την ζωή κόλαση. Οι Παρθένοι μπορεί να γίνουν πολύ εκδικητικοί: είτε θα κάνουν ψυχολογικό πόλεμο στο ταίρι τους, επιδεικνύοντας τον παγερό, κυνικό και προσβλητικό εαυτό τους, μέχρι εκείνος να μετανιώσει πικρά για ό,τι τους έκανε, ή απλώς θα φύγουν από αυτόν και δεν θα κοιτάξουν ποτέ πίσω.

Γκέι Ζυγός
(24 Σεπτεμβρίου-23 Οκτωβρίου)
(Διάσημος: Oscar Wilde)
Ο gay Ζυγός, είναι ένας υπέροχος άντρας, που όμως επηρεάζεται πολύ από την γνώμη των άλλων. Η συναισθηματική ισορροπία είναι σημαντική για αυτόν, όμως θα δυσκολευτεί ιδιέταιρα να ισορροπήσει ανάμεσα στα δικά του 'θέλω' και στα 'πρέπει' των άλλων. Η αποδοχή του εαυτού του ώς γκέι, δεν θα είναι κάτι εύκολο για τον άντρα Ζυγό, ο οποίος πασχίζει να είναι αρεστός και αποδεκτός από το περιβάλλον του. Έτσι, κατά περιόδους, ο γκέι Ζυγός θα βρίσκεται μετέωρος. Άλλοτε θα κρύβει με κάθε τρόπο την ομοφυλοφιλία του και άλλοτε θα εξεγείρεται ο μέσα του εαυτός, ζητώντας να εκφραστεί. Αυτός ο εσωτερικός πόλεμος ίσως τον κάνει λιγάκι μαζεμένο στα μάτια των άλλων. Όπως και να΄χει, ο γκέι Ζυγός, δεν περνάει ποτέ απαρατήρητος από τους άλλους γκέι άντρες: ίσως είναι η φυσική του γοητεία που ξεπερνά τον μέσο όρο, ίσως είναι η εξυπνάδα και εγκεφαλικότητά του, είτε η ευγένεια και οι κομψοί του τρόποι. Το φλέρτ του γκέι Ζυγού είναι τόσο διακριτικό που μπορεί να μπερδέψει κάποιον, σχετικά με το άν ενδιαφέρεται για ερωτική γνωριμία ή αν είναι απλώς φιλικός μαζί του. Η αλήθεια είναι οτι το σέξ δεν βρίσκεται πρώτο στις προθέσεις του Ζυγού, όταν γνωρίζει κάποιον. Προτεραιότητα έχει γι'αυτόν το να μπεί πρώτα στο μυαλό του υποψήφιου εραστή του και αργότερα στο σώμα του... Στο θέμα του σέξ είναι πολύ τρυφερός αλλά και υπομονετικός, γι'αυτό πρέπει ο εραστής του να είναι λίγο πιο τολμηρός από τον Ζυγό, αν θέλει να προχωρήσει η σχέση τους στο επόμενο στάδιο. Ένα από τα ελαττώματά του, είναι η ανασφάλεια. Αναζητά στους συντρόφους του την καθοδήγηση και την στήριξη, σε πράγματα που ο ίδιος δεν τολμά. Έτσι, παρ'όλο που δεν είναι ακριβώς περιπετειώδης, μπορεί να ξεπεράσει τα όριά του ακολουθώντας κάποιον πιο παρορμητικό σύντροφο. Ένα άλλο ελάττωμα του, είναι η επιφανειακότητα: μπορεί να απορρίψει κάποιον σύντροφο αν νομίζει οτι η εμφάνισή του ή η συμπεριφορά του εκθέτει τον ίδιο, όταν τον συνοδεύει. (Φανταστείτε τον Νίκο Σεργιανόπουλο-Ζυγό). Η δημόσια εικόνα του γκέι Ζυγού μετρά πάνω απ'όλα. Μπορεί να υποκρίνεται τον μάτσο άντρα για να θολώσει τα νερά, ή να κρατά κρυφή την σχέση του με έναν άντρα που δείχνει θηλυπρεπής, ώστε να μην συνδεθεί το όνομά του μαζί με το όνομα ενός φανερά γκέι. Η διπλή ζωή είναι στις περισσότερες περιπτώσεις επιλογή για αυτό τον γκέι άντρα που είναι ερωτευμένος με την εικόνα του. Συνήθως, ο γκέι Ζυγός προσπαθεί να καλύψει την αδύναμη πλευρά της σεξουαλικότητάς του, διαπρέποντας σε κάποιον άλλο τομέα της ζωής του, συχνά σχετικό με τις τέχνες και τον ανώτερο πνευματικό κόσμο. Με αυτό τον τρόπο θα θελήσει να κερδίσει την κοινωνική αποδοχή που του στερεί η ομοφυλοφιλική του τάση.

Γκέι Σκορπιός (24 Οκτωβρίου - 22 Νοεμβρίου)
(Διάσημος: Rock Hudson)
Ο gay Σκορπιός, είναι ένας άντρας που συνδυάζει ισχυρό χαρακτήρα και συναισθηματικό βάθος. Είναι περήφανος για την σεξουαλικότητά του και οι άλλοι μπορούν εύκολα να αναγνωρίσουν οτι είναι ομοφυλόφιλος, είτε λόγω του λεπτού του χαρακτήρα που πλησιάζει τον γυναικείο συναισθηματισμό, είτε λόγω της κομψής και πολύ πρ οσεγμένης του ομορφιάς. Όσο περνούν τα χρόνια και νιώθει οτι το περιβάλλον του τον αποδέχεται, μπορεί να γίνει κάποτε απροκάλυπτα θηλυπρεπής. Όταν ερωτεύεται πολιορκεί στενά το αντικείμενο του έρωτά του: προσπαθεί να μάθει τα πάντα γι'αυτόν και παρατηρεί την συμπεριφορά του εξονυχιστικά για να ανακαλύψει τις βαθύτερες προθέσεις και τα μυστικά του. Η ερωτική απόρριψη, δεν είναι κάτι που θα δεχτεί έτσι απλά ένας γκέι Σκορπιός. Θα επιμείνει στην ερωτική του πολιορκία για καιρό, προσπαθώντας να βρεί την αιτία που δεν ανταποκρίνεται ο αγαπημένος του, και κάνοντας υπόγειες προσπάθειες να τον σαγηνεύσει. Συχνά η ερωτική του εμμονή για κάποιον τον κάνει να υποφέρει, να γίνεται πικρόχολος και να φέρεται σε όλους τους άλλους άντρες σαν να είναι παιχνιδάκια του. Ο έρωτας για τον γκέι Σκορπιό ενσαρκώνεται σε ένα μόνο πρόσωπο που είναι ο κόσμος του όλος. Όμως η σχέση μαζί του, ποτέ δεν είναι μόνο ευχάριστη. Ο Σκορπιός, είναι συναισθηματικά κλειστός και δεν μιλάει πολύ. Ζηλεύει παράφορα, είναι απότομος, καυτηριάζει τα ελαττώματα του συντρόφου του, θυμώνει με τα λάθη, κρατάει στη μνήμη του τα άσχημα, παρερμηνεύει λόγια και γενικά δυσκολεύει την ζωή του άλλου. Σε αντάλλαγμα όμως, άν καταφέρει να εμπιστευθεί κάποιον άντρα και να του ανοιχτεί, δίνεται ολοκληρωτικά. Μπορεί να τα βάλει με οποιονδήποτε ενοχλήσει τον αγαπημένο του, αναζητά τον τρόπο να τον βοηθήσει σε σημαντικές υποθέσεις είτε μικροπράγματα και ξοδεύει σε αυτόν όσο περισσότερο χρόνο μπορεί. Οι σοβαρές σχέσεις του είναι λίγες, όπως και οι φιλίες του. Επειδή είναι πολύ ανασφαλής, δεν ερωτεύεται αμέσως, όσο γοητευτικός ή σέξι και αν είναι ο υποψήφιος σύντροφος. Προτιμά να κρατά τα συναισθήματά του φυλαγμένα για τον έναν τυχερό που θα μπορέσει να τα εκτιμήσει. Έως τότε του αρέσει να συνάπτει εφήμερες σχέσεις με πλήθος αντρών για να εκτονώνει την ισχυρή σεξουαλική του ενέργεια. Το σεξουαλικό κομμάτι είναι παράλληλα το δυνατό αλλά και το αδύναμό του σημείο: ακόρεστος και φιλοπερίεργος σεξουαλικά, δύσκολα θα πεί όχι σε μια ενδιαφέρουσα 'ξεπέτα' έστω κι αν είναι βαθειά ερωτευμένος με το έτερόν του ήμισυ.

Γκέι Τοξότης
(23 Νοεμβρίου - 21 Δεκεμβρίου)
(Διάσημος: Brian Molko)
Ο gay Τοξότης, είναι ένα χαρούμενο και αισιόδοξο αγόρι, με ένα μόνιμο πλατύ χαμόγελο στο στόμα! Δεν είναι συντηρητικός ούτε κλειστόμυαλος στις απόψεις του. Πιθανότατα είναι ένας φανερά γκέι άντρας, ο οποίος δεν κρύβει την σεξουαλικότητά του και διεκδικεί ανοιχτά το δικαίωμα στην σεξουαλική ελευθερία του, τον σεβασμό και την διαφορετικότητα στην κοινωνία. Οι φίλοι των γκέι Τοξοτών αναζητούν την παρέα τους, καθώς είναι αυθεντικά και ακομπλεξάριστα άτομα. Έχουν χιούμορ και είναι ανεκτικοί με τους άλλους, γι'αυτό τα βρίσκουν μια χαρά με τους υπόλοιπους γκέι. Είναι ρομαντικοί στον τρόπο που αντιμετωπίζουν τον έρωτα, αλλά ταυτόχρονα και αρκετά ρεαλιστές ώστε να ξέρουν πότε μια σχέση είναι υγιής ή πότε πρέπει να βάλουν την τελεία. Ο Τοξότης, είναι το είδος του ανθρώπου που όταν θα χωρίσει, δεν θα κολλήσει στο παρελθόν, αλλά θα φροντίσει να ξαναφτιάξει την ζωή του από την αρχή, μένοντας μακριά από τον πειρασμό να γυρίσει στην ασφάλεια της παλιάς κατάστασης. Στην καθημερινή του ζωή, ο Τοξότης αγαπά την διασκέδαση εκτός σπιτιού και τις κοινωνικές επαφές. Δεν είναι εργασιομανής, ούτε οικονόμος, αλλά του αρέσει να ζεί μια άνετη και πολυέξοδη ζωή. Είναι γενναιόδωρος συναισθηματικά και οικονομικά, όσο χρειάζεται για να μην ζεί την ζωή του μίζερα. Ο γκέι Τοξότης, δεν είναι ο καταλληλότερος άντρας για δέσμευση: προτιμά τις φευγαλέες σχέσεις όσο αυτές διατηρούν την φλόγα και το ενδιαφέρον του, καθώς μισεί τις ευθύνες και τον περιορισμό που βιώνει ένας δεσμευμένος άντρας. Είναι πολύ σημαντικό γι'αυτόν να είναι ανεξάρτητος και ελεύθερος ανά πάσα στιγμή να διεκδικήσει κάτι καινούριο που του τράβηξε την προσοχή. Γι'αυτό δεν είναι τόσο καλός ώς σύντροφος όσο είναι σαν φίλος: μπορεί να προσφέρει μια διασκεδαστική σχέση, ή μια έντονη ερωτική περιπέτεια, όμως δεν αντέχει την καταπίεση και τις απαιτήσεις του συντρόφου από αυτόν. Όταν αποφασίσει οτι ήρθε η ώρα να τελειώσει μια σχέση, δεν το σκέφτεται για δεύτερη φορά: με την παροιμιώδη του ειλικρίνεια και ευθύτητα, δεν δίνει στους άλλους άντρες ελπίδες για περισσότερα. Σεξουαλικά είναι ακαταμάχητος γιατί δεν είναι ποτέ βαρετός, δεν αντιμετωπίζει το σέξ σαν μια γνώριμη διαδικασία, αντίθετα, κάθε φορά δοκιμάζει διαφορετικές και πρωτότυπες τεχνικές. Γενικά, ο γκέι Τοξότης, ενδείκνυται για εφήμερες αλλά αξέχαστες σχέσεις, από πλευράς ρομαντισμού και πάθους.

Γκέι Αιγόκερως (22 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)
(Διάσημος: Ricky Martin)
Ο gay Αιγόκερως, δίνει εκ πρώτης όψεως την εντύπωση ενός μετρημένου, κλειστού, πολύ συχνά καλλιεργημένου άντρα, που κατευθύνεται στην ζωή του με γνώμονα την λογική. Οι Αιγόκεροι, συνηθίζουν να καταπιέζουν τις ορμές τους και να ζούν με έναν αρκετά συντηρητικό τρόπο. Γι'αυτό το λόγο, η σεξουαλική τους ταυτότητα, δεν γίνεται εύκολα αποδεκτή από τους ίδιους. Τις περισσότερες φορές επιλέγουν να κρύβουν την ομοφυλοφιλία τους, πιέζοντας τον εαυτό τους σε σχέσεις με το άλλο φύλο. Αυτό προβληματίζει τους ανθρώπους του περιβάλλοντός του, που δεν ξέρουν πώς να εξηγήσουν την συμπεριφορά του. Συχνά, οι γκέι Αιγόκεροι, γίνονται έντονα επικριτικοί με τους άλλους ομοφυλόφιλους, ειδικότερα όσους είναι φανερά γκέι ή θηλυπρεπείς. Άλλωστε ο γκέι Αιγόκερως προτιμά να έχει τον ρόλο του αρσενικού στις σχέσεις του, δείχνοντας την προσοχή του σε άντρες νεότερους σε ηλικία και εμπειρίες, οι οποίοι θα αφήνουν τα ηνία της σχέσης σε εκείνον. Όταν ερωτεύεται, είναι σταθερός και επίμονος στα συναισθήματά του. Είναι αρκετά παλιομοδίτης ώστε να ερωτεύεται δύσκολα, σπάνια, σοβαρά και με ωριμότητα. Δεν του αρέσουν τα εγκεφαλικά παιχνίδια και οι ασάφειες. Είναι με λίγα λόγια ένα ''καλό παιδί'', που εκφράζεται ρομαντικά και με τρυφερότητα πρός τον ερωτικό του σύντροφο. Είναι μάλλον ειλικρινής και σέβεται τα αισθήματα των άλλων, παίζει με ανοιχτά χαρτιά και έχοντας σοβαρούς σκοπούς. Μια σχέση εφήμερη δεν ικανοποιεί ποτέ έναν γκέι Αιγόκερω ο οποίος, προτιμά την μοναξιά από το ρίσκο της αμφίβολης περιπέτειας που μπορεί να τελειώσει με απογοητευτικό τρόπο. Πρόκειται για έναν ισχυρό χαρακτήρα που πληγώνεται βαθειά από ανώριμους συντρόφους, γι'αυτό και μελετά προσεκτικά την προσωπικότητα και τις προθέσεις του υποψήφιου αγαπημένου του. Ο μοναχικός γκέι Αιγόκερως, στην ζωή του, τείνει γενικά να μην μοιράζεται τον εαυτό του και τα αισθήματά του εύκολα, ενώ η τάση του να είναι ατομιστής, εκδηλώνεται συχνά και στο θέμα του σέξ, όπου μοιάζει προσηλωμένος στο άτομό του, παρά στον σύντροφό του.

Γκέι Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 18 Φεβρουαρίου)
(Διάσημος: Robbie Williams)
Ο gay Υδροχόος, είναι μια ανήσυχη προσωπικότητα, ίσως ο πιο αντικομφορμιστής και επαναστάτης γκέι του ζωδιακού κύκλου. Η ομοφυλοφιλία του είναι κάτι για το οποίο καμαρώνει και υπερασπίζεται με απροσποίητη φυσικότητα μπροστά στην κοινωνία. Είναι ένας άνθρωπος δραστήριος και επικοινωνιακός που του αρέσει να συμμετέχει σε όλα και να συλλέγει εμπειρίες- ειδικότερα ερωτικές εμπειρίες. Δύσκολα θα αποδεχτεί το κοινωνικό κατεστημένο αναφορικά με την γκέι κοινότητα, και θα προσπαθήσει να αλλάξει την νοοτροπία των ανθρώπων του περιβάλλοντός του. Εξάλλου, η δικαιοσύνη και η ανοχή στο διαφορετικό, είναι μια από τις βασικότερες αξίες της ζωής του. Νιώθει συχνά σαν να είναι μέρος μιας ρουτίνας από την οποία δεν ξέρει πώς να ξεφύγει. Έχει μεγάλη κατανόηση και ανοχή από τους φίλους του, γι'αυτό και είναι τόσο δημοφιλής στις παρέες. Θεωρητικά οι Υδροχόοι δεν είναι από τα ιδιέταιρα εμφανίσιμα ζώδια, όμως η καλή τους καρδιά και το ζωηρό πνεύμα τους είναι που κερδίζουν τον άλλο. Συχνά δε, εμφανίζουν κάποια προτίμηση σε αγόρια που είναι αρκετά μικρότερα από αυτούς και ίσως πιο όμορφα εμφανισιακά. Στα ερωτικά τους, δεν είναι πολύ τυχεροί, καθώς δεν είναι φτιαγμένοι για δυνατές ρομαντικές σχέσεις και έχουν την φήμη των άστατων αντρών, που αλλάζουν συνεχώς αγκαλιές χωρίς να στεριώνουν πουθενά. Δύσκολα ικανοποιούνται και δύσκολα ικανοποιούν. Είναι οι τύποι που θα περάσουν από την πρώτη συνάντηση ώς το κρεβάτι με σχετική συντομία και χωρίς πολλά-πολλά προκαταρκτικά, αλλά την επόμενη μέρα δεν θα είναι το ίδιο απλό να κρατηθεί η επαφή μαζί τους. Η μετάβαση από το ερωτικό στάδιο στο στάδιο της σχέσης είναι ιδιέταιρα δύσκολη υπόθεση με τους γκέι Υδροχόους, καθώς, όσο ερωτευμένοι και αν είναι, δεν αφήνουν το συναίσθημα να κυριαρχήσει στην ζωή τους. Η ευαίσθητη πλευρά τους είναι καλά κρυμμένη, ενώ οι σύντροφοί τους συνεχώς θα προβληματίζονται σχετικά με αυτό τον αινιγματικό χαρακτήρα που αρνείται να εκφράσει φανερά τον έρωτά του, την ζήλια του, την στενοχώρια του, και μπορεί να αφήνει έναν σημαντικό έρωτα να περάσει στο παρελθόν χωρίς να κοιτάξει πίσω του ή να το παλέψει... Όπως και να'χει ο γκέι Υδροχόος είναι ένας άνετος τύπος που ζεί τη στιγμή και είναι αισιόδοξος και ανθεκτικός στα σκαμπανεβάσματα. Μπορεί συχνά να κατηγορείται ώς ένα ψυχρό άτομο που πάντα επιβιώνει στις πιο δύσκολες καταστάσεις, όμως στην ουσία δεν είναι παρά, ένας άντρας ευαίσθητος και με καλή καρδιά που ξέρει να συγχωρεί τους άλλους και να αποδέχεται τον εαυτό του, οπότε και να πηγαίνει παρακάτω.

Γκέι Ιχθύς (19 Φεβρουαρίου - 20 Μαρτίου)
(Διάσημος: Rudolph Nureyev)
Ο gay Ιχθείς, είναι ένα άτομο πολύ μυστικοπαθές σε ό,τι αφορά την σεξουαλικότητά του. Ο ενδόμυχος φόβος του οτι ίσως τον απορρίψει το οικογενειακό ή φιλικό του περιβάλλον, τον συγκρατεί από το να ομολογήσει στον ίδιο του τον εαυτό οτι είναι ομοφυλόφιλος. Όταν όμως ερωτευτεί πραγματικά έναν άντρα, αλλάζει τόσο πολύ όλη του η ψυχολογία, ώστε οικτίρει τον χρόνο που έχασε μένοντας στην ντουλάπα. Οι περισσότεροι γκέι Ιχθείς, προσπαθούν και ίσως καταφέρνουν για μεγάλο διάστημα να δημιουργήσουν σχέσεις ή και οικογένεια με το γυναικείο φύλο, για να κρύψουν τις προτιμήσεις τους. Είναι διστακτικοί και αναποφάσιστοι, οπότε μπορεί ακόμα και να δυστυχήσουν στη ζωή τους προκειμένου να ευχαριστήσουν τον περίγυρό τους. Στις ερωτικές τους σχέσεις με τους άντρες, οι γκέι Ιχθύς προτιμούν να τους κατακτούν παρά να κάνουν εκείνοι την πρώτη κίνηση. Ο συναισθηματικός του κόσμος είναι πλούσιος και συχνά ανεξέλεγκτος, γι'αυτό συνηθίζουν να δίνουν περισσότερα απ'όσα παίρνουν, καταλήγοντας θύματα όσων δεν μπορούν να τους εκτιμήσουν.Ένας δυναμικός και ενεργητικός γκέι θα μπορούσε να τους αλλάξει την ζωή, όχι μόνο σε σεξουαλικό επίπεδο αλλά και σε επαναστατικό. Ο Ιχθύς λατρεύει τους αποφασιστικούς τύπους όπως πχ. ο Σκορπιός, που μπορούν να τον ενεργοποιήσουν, δίνοντάς του ακόμα και εντολές. Για να ακολουθήσει τον αγαπημένο του, με τον οποίο μπορεί να είναι συναισθηματικά εξαρτημένος, ένας γκέι Ιχθύς θα γινόταν απείρως πιο επαναστατικός και προοδευτικός κι από έναν Τοξότη! Γενικότερα στην ζωη τους, οι γκέι Ιχθείς είναι δημιουργικοί και πολυτάλαντοι. Τους συγκινούν οι τέχνες και δεν αποκλείεται να ξεδιπλώσουν το χάρισμα της λεπτότατης φύσης τους, μετέχοντας στον καλλιτεχνικό στίβο, όπου είναι εξαιρετικά πρωτότυποι και επαναστατικοί ώς προς αυτές. Έχουν πλούσια φαντασία και ρομαντική φλέβα, κάτι που βρίσκει την τέλεια έκφρασή του, εκτός από τον χώρο της τέχνης και στον τομέα του σέξ. Ο εραστής Ιχθύς είναι πρόθυμος να ακολουθήσει τον σύντροφό του σε κάθε τρελή του ιδέα, παίζοντας και τους δύο ρόλους με πειστικότητα (ενεργητικός και παθητικός) και δημιουργώντας από το τίποτα μια ρομαντική ατμόσφαιρα, χαλαρώνοντας και τον πιο άγριο εραστή με τον ήρεμο και υπομονετικό του τόνο. Το σέξ με τον Ιχθύ είναι συχνά ανεπανάληπτο, αφού ένας Ιχθύς εναρμονίζεται και είναι συμβατός με κάθε τύπο εραστή που μπορεί να συναντήσει.
astrovroxi

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια