Τι προσβάλλει τους ανθρώπους με αναπηρία ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Angry Brides

Φέροντας τον τίτλο «Οργισμένες νύφες» (Angry Brides, παράφραση του δημοφιλούς Angry Birds), ένα νέο παιχνίδι προωθείται από Ινδούς στο Ιντερνετ και έχει πρωταρχικό του στόχο να ρίξει φως στην παράνομη μεν, αλλά ακόμη ισχύουσα σε πολλές νοτιοασιατικές χώρες, πρακτική εκβιασμού των γυναικών όταν.....

αυτές στερούνται αξιοσημείωτης προίκας...
Τα προικιά (κοσμήματα, ρούχα, αυτοκίνητα και χρήματα φυσικά) παραδίδονται κατά παράδοση από την οικογένεια της νύφης στην οικογένεια του γαμπρού, έθιμο που έχει καταργηθεί στην Ινδία εδώ και πέντε δεκαετίες, αλλά τηρείται ακόμη, και πολλές φορές διά της βίας.
Η οικογένεια του γαμπρού μάλιστα είθισται να προβάλλει νέα αιτήματα μετά τον γάμο, διαπράττοντας ψυχολογική και σωματική κακοποίηση εις βάρος της νύφης, που την οδηγεί πολλές φορές στην αυτοκτονία. Σύμφωνα με μελέτη του 2007, κάθε επτά ώρες πεθαίνει μια γυναίκα στην Ινδία εξαιτίας της φτωχής προσφοράς της προς το σόι του συζύγου...
Γι’ αυτό λοιπόν στο παιχνίδι πρωταγωνιστούν οκτώ ένοπλες γυναίκες, που εμπνέουν τον φόβο και μοιάζουν μάλλον με ισχυρές ινδικές θεότητες.
Ο χρήστης καλείται να εξολοθρεύσει τρεις γαμπρούς, έναν πιλότο, έναν οικοδόμο και έναν γιατρό.
Ευρεία γκάμα όπλων τού προσφέρεται: μια γόβα στιλέτο, ένα τηγάνι, ένα σκουπόξυλο, μια ντομάτα και άλλα.
«Είναι ο δικός μας τρόπος για να ρίξουμε φως στο πρόβλημα», εξήγησε ο Ραμ Μπχαμίντι, αντιπρόεδρος του κοινωνικού ιστότοπου, Shaadi.com.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια