Τι προσβάλλει τους ανθρώπους με αναπηρία ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Χρησμοί για τους πολιτικούς αρχηγούς 2012

Γράφει ο Karl Heinz Ottinger
Karl Heinz Ottinger
Η μοίρα οδηγεί αυτούς που τη δέχονται και σέρνει αυτούς που την αρνούνται
Κάθε λαός έχει τους αρχηγούς και τον πρωθυπουργό που του αξίζουν και η Ελλάδα δεν αποτελεί εξαίρεση. Πριν λοιπόν γκρινιάξουμε για το «κακό ριζικό μας», θα πρέπει πρώτα να επικεντρωθούμε ....

στο «ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε».
Και σίγουρα υπάρχει τρόπος να αξιολογήσουμε τον κάθε πολιτικό και να δούμε ποιά πραγματικότητα κρύβεται τελικά πίσω από τις εκάστοτε εξαγγελίες και τα επικοινωνιακά παιχνίδια. Η Uranian πρωτοτυπεί και σε αυτό το θέμα δίνοντας μια ξεχωριστή εξίσωση για κάθε πολιτικό αρχηγό.
Ας δούμε λοιπόν τι περιγράφει για τον καθένα, ξεκινώντας από την Μεταπολίτευση:

Κων/νος Καραμανλής
«Καλή τύχη. Ικανότητα να μεταστρέφει τις δυσάρεστες καταστάσεις. Εξαπάτηση σε ζητήματα χρημάτων. Αίσια αποτελέσματα σε οικονομικά ζητήματα».

Γεώργιος Ράλλης
«Αλλαγή στο ωριαίο και στο διδακτικό πρόγραμμα. Μια μεγάλη αλλαγή. Το δικαίωμα για Δικαιοσύνη».

Ανδρέας Παπανδρέου
«Το να γευτείς την χαρά μαζί με άλλους. Χωρισμοί. Γενικότερα δοκιμασία σχέσεων, με τον ερχομό του τέλους, σε μια ομάδα ανθρώπων».

Κων/νος Μητσοτάκης
«Σχέδια της κυβέρνησης αποτυγχάνουν παταγωδώς. Μια μεγάλη εξαπάτηση. Ο Γκαντέμης. Κακίες. Ο άξονας των αμετακίνητων θέσεων. Παραίτηση».

Κώστας Σημίτης
«Διάδοση & επέκταση. Λαμβάνοντας μέρος σε μεγάλα & διεθνή γεγονότα. Ειρήνη και καλή θέληση στο φαίνεσθαι. Ο τρόμος και η καταστολή. Ο τεμαχισμός και τα συντρίμμια. Ένα διαζύγιο ή λήξη μιας συνεργασίας. Παρασκηνιακός τύπος».

Κώστας Καραμανλής
«Ανικανότητα- παραίτηση. Πυρκαγιές και πόλεμοι, απειλές. Στενές εσωτερικές επαφές».

Γιώργος Παπανδρέου
«Επιτυχία, αγάπη και κατανόηση. Δυσκολίες στην πληρωμή της εργασίας. Φτώχεια. Το άτομο που εξαπατά και παραμυθιάζει. Ανάγκη για καθαρές κουβέντες που τελικά δεν γίνονται. Μεγάλες εχθροπραξίες και πόλεμοι για τον έλεγχο των δυνάμεων».

Λουκάς Παπαδήμος
«Επιτυχία σε κεφάλαια και τραπεζικά ζητήματα. Τα ξαφνικά γεγονότα. Βγάζοντας διατάγματα που σοκάρουν, Η κατάσταση ξεφεύγει από τον έλεγχο».


Αντώνης Σαμαράς
«Έχοντας τύχη στην πολιτική. Ο διαμεσολαβητής. Μια κατάσταση μη αναστρέψιμη που οδηγεί σε καταστροφή. Ειδικές συμμαχίες με πρόσωπα που δεν μου έχουν εμπιστοσύνη. Τελικά ζω σε μια ουτοπία. Εξαπάτηση».

Όπως διαπιστώσατε κάποιοι «χρησμοί» είναι ...απόλυτα περιγραφικοί ή συνεπείς με τα γεγονότα. 
Και για να έχουμε μια εικόνα για το μέλλον, θα ακολουθήσουν οι πολιτικοί αρχηγοί -και οι εν δυνάμει- όλων των κομμάτων.

Μίκης Θεοδωράκης
Ένα μεγάλο ρίσκο έρχεται να πάρει ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης αφού στα 86 κι πλέον χρόνια του μπορεί να είναι πνευματικά ενεργός αλλά ο χρόνος είναι αμείλικτος. Είναι σαν τον ΠΑΟΚ που με τους 35αρηδες θέλουμε να πάρουμε πρωτάθλημα. Δεν γίνεται…
Η εξίσωση που δημιουργείται είναι ο Ήλιος= Admetos (Ελλάδας) που δείχνει θέλω να κάνω κάτι για την πατρίδα.
«Ο καλοδεχούμενος. Συνεργασίες και φιλίες. Ένας στενός κύκλος επαφών και δραστηριοτήτων. Εκτεταμένοι, βαθιοί μετασχηματισμοί μέσω μίας επικείμενης ή ήδη υπάρχουσας διάλυσης. Ένα άτομο που την «πατάει» από «αυλικούς» και κόλακες. Ένα άτομο φιλάρεσκο μα και ματαιόδοξο.»

Γιάννης Δημαράς
Πολύ καλός δημοσιογράφος αλλά που αδυνατεί να καταλάβει πως δεν μπορεί να είναι «πρώτο βιολί» σε μια κατάσταση. Στις δημοτικές εκλογές του 2010 έχασε την Δημαρχία της Αθήνας από «στήσιμο» των media επειδή τον βρήκαν τάχα μου αναληθή σε μια δήλωση του. Ενώ όλοι οι άλλοι είχαν κάνει ορό της αλήθειας και τεστ ψεύδους με έλεγχο διαστολής της οφθαλμικής κόρης.
Η εξίσωση που δημιουργείται τελικώς βγάζει:
«Δογματισμός. Ικανότητα να λειτουργώ καλύτερα στους κόλπους μιας ομάδας. Επίτευξη δια μέσω δοκιμασιών ή εξετάσεων ή επιλεκτικών συνεργασιών. Αμετακίνητος στις θέσεις του.»

Γιώργος Καρατζαφέρης
Ένα μεγάλο ερωτηματικό. Τα ποσοστά των δημοσκοπήσεων δείχνουν πως ο κόσμος δυσαρεστήθηκε. Όμως παραμένει ένα γερό χαρτί που ξέρει να στρέφει επάνω του τα φώτα της δημοσιότητας.
Προβληματίζει η σύνοδος MC/Κρόνου με τον Kronos. Γενικότερα η εξίσωση που έχει βγάζει ισχυρές συμμαχίες αλλά που πρέπει να προσέχει διότι ίσως γυρίσουν μπούμερανγκ. Έχοντας την στόφα του αρχηγού.
«Μετανιώνοντας για την αλλαγή στρατηγικής. Διαδραματίζοντας καταλυτικό ρόλο.»

Φώτης Κουβέλης
Ο συμπαθής και εργάτης, ως πολιτικός είναι ένα άτομο που τυγχάνει αποδοχής από όλους τους χώρους. Η ρήξη του με το Σύριζα δείχνει πως εν μέρει του έκανε καλό όμως θα χρειαστεί προσοχή μιας και τα υπάρχοντα ποσοστά θα «ξεφουσκώσουν».
Ο Ήλιος του επάνω στον Kronos της Ελλάδας αλλά και στον Cupido. Οι εξισώσεις ομολογούν έναν γενικότερο σεβασμό των θέσεων και της πορείας του όμως μόνο μέσα από υποστήριξη στα νέα πρόσωπα θα μπορέσει να καταφέρει κάτι.

Ντόρα Μπακογιάννη
Κουβαλώντας ένα «όνομα βαρύ σαν Ιστορία» που λέει και ο Στέλιος Διονυσίου είναι να αναρωτιέται εάν αυτό είναι ευλογία τύχης ή πολιτική ροπαλιά. Το ότι ο Ήλιος της είναι Ήλιος= Wi (Ελλάδας) λέει πολλά αλλά το σύνολο της εξίσωσης λέει:
«Ένα πρόσωπο του δημοσίου βίου. Επιτυχημένο άτομο. Γευόμενη την επιτυχία. Χωρισμοί. Γενικότερα η διαδικασία του τέλους των σχέσεων σε μια ομάδα ανθρώπων. Αποχώρηση από μια συνεργασία. Μεταστροφή της τύχης μέσα από έναν θάνατο. Το να γίνει κανείς έρμαιο της μοίρας του. Ο κόσμος μου «γυρίζει» την πλάτη.»
Όπως λέει και ο ποιητής Μανόλης Αναγνωστάκης : «Όρθιοι και μόνοι μες στη φοβερή ερημία του πλήθους.»

Αλέκα Παπαρήγα:
Η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ δείχνει πως λειτουργεί κυρίως διαλυτικά σε σχέση με το υπάρχον καθεστώς. Τα δύσκολα θα αρχίσουν όταν τα ποσοστά του κόμματος το καταστήσουν ρυθμιστικό παράγοντα, αφού τότε θα πρέπει να πέσουν στο τραπέζι οι προτάσεις, με ή χωρίς την «Νέα Τάξη Πραγμάτων».
Ήλιος/Hades= Πλούτωνας/Admetos= Σελήνη/Admetos= Βόρειος Δεσμός/Vulcanus: Ο άξονας της αποσύνθεσης είτε με κυριολεκτική είτε με μεταφορική έννοια. Οι ριζικές αλλαγές. Μικρές αριθμητικές αποκλίσεις. Οι κλειστοί χώροι. Επαφές οι οποίες έχουν την δυνατότητα ν’ αλλάξουν την ροη κάποιων πραγμάτων. Η λαϊκή βούληση.

Αλέξης Τσίπρας
Η ημερομηνία γέννησης του είναι πολύ κοντά με αυτή της Μεταπολίτευσης. Ο Αλέξης Τσίπρας μπήκε στην πολιτική ζωή σαν σίφουνας, συνεχίζοντας απλά σαν ...θαλασσινή αύρα. Και η ανάκαμψη του δεν πρόκειται τελικά να είναι τόσο θεαματική.
Από την εξίσωση προκύπτει πως θα κινήσει διεργασίες επανάστασης αλλά κάποια στιγμή θα αυτό-αναλωθεί. Η συμμετοχή του Admetos φέρνει απλά μια παγίωση-ένα πλασάρισμα στα ποσοστά.
Admetos=Wi/Cupido=Ποσειδώνας/Πλούτωνας= Σελήνη/Ποσειδώνας:
Ένας στενός κύκλος επαφών και δραστηριοτήτων. Έχοντας πέσει πολύ χαμηλά. Εκτεταμένοι, βαθιοί μετασχηματισμοί μέσω της διάλυσης. Μικρά ποσοστά και ποσοτικές αυξομειώσεις.

Οι πράσινοι «δελφίνοι»
Ανδρέας Λοβέρδος: 
Καθηγητής Συνταγματολόγος με ιδιαίτερες ικανότητες αλλά ουσιαστικά η σύνοδος Δια-Ουρανού που έχει δεν τον βοηθά να είναι εγκρατής. Με ιδιαίτερο ρεύμα στις γυναίκες αλλά και στους πιο κουλτουριάρηδες κατάφερε σε μερικές εβδομάδες να τα κάνει όλα γης μαδιάμ. Η εξίσωση που προκύπτει βγάζει επιθετικό λόγο που τελικά γυρίζει μπούμερανγκ αλλά και πολλά λάθη στα κλεισίματα κάποιων υποθέσεων. Δεν αποκλείεται να χρεωθεί ένα ποσοστό της απώλειας του κραταιού ΠΑΣΟΚ.
Σελήνη/Αρης=ΑSC/Πλουτωνας= ASC/Σελήνη= Ερμής/Vulcanus= Hades:
Μη επιθυμητές συνθήκες εργασίας. Ελαττωματική εργασία Στρατιωτική θητεία ή επάγγελμα που γίνεται δοκιμασία. Βρώμικη εργασία. Καταπίεση. Αδυναμία του να χαρεί κάποιος. Οι σκέψεις και η ικανότητα να καταπολεμήσω τις παλιές πράξεις.


Χρήστος Παπουτσής
Χωρίς να έχει την ακτινοβολία και την λάμψη άλλων στελεχών ξέρει πότε να αλλάξει στρατόπεδο και να επιλέξει συμμάχους και έτσι τελικά βρίσκεται στο κατάλληλο μέρος την κατάλληλη στιγμή. Δεν θα ήταν υπερβολή να χαρακτηριστεί ο ...Χαριστέας του ΠΑΣΟΚ.
Admetos/Vulcanus= Βόρειος Δεσμός/Hades= Ποσειδώνας/Poseidon= Ερμής/Δίας: Συμπίεση και περιορισμός των θέλω. Το χτύπημα από την Μοίρα. Το μεγάλο εμπόδιο. Δεσμοί με δύσκολες προοπτικές. Δυσάρεστες συνδέσεις. Σχέσεις που δεν είναι και πολύ καλές. Η γνώση της Ψυχολογίας και της χρήσης της.

Άννα Διαμαντοπούλου
Η σχέση της με την σωτηρία της Ελλάδας είναι μάλλον ανυπόστατη, αφού οι ιδέες της είναι εξαιρετικά ασύμβατες με τις ελληνικές θέσεις, ενώ διαφαίνεται μια «θολούρα» σε σχέση με τους στόχους και τις επιδιώξεις της. Θα παίξει καταλυτικό ρόλο στα εσωτερικά του ΠΑΣΟΚ αφού ως ...γυναίκα και νοικοκυρά είναι καλή στα «μαγειρέματα».
Ήλιος (Α. Διαμαντοπούλου)= Ποσειδώνας= Hades/Admetos= Ουρανός/Poseidon= Βόρειος Δεσμός/Κρόνος:
Τα σχέδια καθυστερούν ή σταματούν λόγω έλλειψης σαφήνειας, εξαπάτησης και λαθών. Μην αναγνωρίζοντας την αλήθεια, για να εξαπατηθεί, για να παραποιήσει την αλήθεια γύρω. Χωρισμός μέσω ασθένειας ή αναλήθειας.

Ευάγγελος Βενιζέλος
Όσο μυαλό του έδωσε ο Θεός το πήρε από το μερίδιο της υπομονής. Εάν είχε την υπομονή της Διαμαντοπούλου θα κέρδιζε πάρα πολλά. Νομίζω θα παίξει καταλυτικό ρόλο αφού ΚΑΝΕΙΣ δεν έχει το ειδικό βάρος να σηκώσει το ΠΑΣΟΚ από το κρεβάτι της εντατικής. Πάντως, του πάει περισσότερο η παρασκηνιακή διαβούλευση.
Ήλιος (Βενιζέλου)= Ερμής= Άρης/Hades=Wi/Ποσειδώνας= ASC/Hades:
Καταχρηστικές λέξεις. Για να σκεφτούν δραστηριότητες που προκαλούν απώλειες ή ζημίες. Ζημία μέσω ξαφνικής επίθεσης. Κρατώντας μυστικά. Η επαγγελματική διακριτικότητα.

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
Λόγω της εμπλοκής του άξονα Ηλίου/Πλούτωνα ταυτίζεται με πρόσωπα, πολιτικές και καταστάσεις. Δεν νομίζω να έχει την στόφα του αρχηγού αλλά μπορεί να λειτουργήσει ενωτικά. Θα παίξει σημαντικό ρόλο στην ανοικοδόμηση του ΠΑΣΟΚ κάτω από άλλο (κατά την γνώμη μου ) αρχηγό. Γεννημένος για τα δύσκολα.
Ήλιος/Πλούτωνας= Ήλιος/Σελήνη= Κρόνος/Ουρανός= Zeus/Vulcanus= ASC/Ποσειδώνας=WI/Hades:
Δυνατότητα μετασχηματισμού. Η θέληση. Φιλονικία-ακαμψία-ρηξη και χωρισμός. Οι μεγάλοι πόλεμοι και ο έλεγχος των δυνάμεων. Οι δυνατές εκρήξεις. Δοκιμασίες. Καταστροφές.

Ο άξονας WI/Hades είναι που τον έκανε -μακράν- τον καλύτερο υπουργό Δημοσίας Τάξεως.
Σημείωση : Ως χάρτης της Ελλάδας χρησιμοποιήθηκε αυτός του 1974 (Μεταπολίτευση) ενώ οι εξισώσεις είναι πιστή αντιγραφή με βάση τις ερμηνείες της Uranian.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια