Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Fastidious cat

Απο την αγελάδα «Ρούμπια», στο χταπόδι «Πολ» κι από το διάσημο μαλάκιο που λίγο έλειψε να ξεπεράσει σε φήμη ακόμη και το Μαντείο των Δελφών, στο γάτο «Τσίτσο», γνωστός επειδή είναι και «φασαριόζικος» και ως «Φαστίντιους-Κατ».
Αχώριστη παρέα του Τζαντομένικο Ρίτσι, κάμεραμαν για το....

«Tele Friuli», για την ώρα το λευκό και καλοθρεμμένο τετράποδο έχει εκπαιδευτεί να βρίσκει μόνο τα αποτελέσματα της ποδοσφαιρικής ομάδας της Ουντινέζε, αλλά το κάνει με τέτοια άνεση και, κυρίως, αφοπλιστική ακρίβεια που δεν θα είχε το παραμικρό πρόβλημα να προφητεύσει όχι μόνο την εθνική που θα κατακτήσει το Euro σε Πολωνία κι Ουκρανία, αλλά και τη νικήτρια του Μουντιάλ 2014 στη Βραζιλία. Παίκτες του στοιχήματος όλου του κόσμου ησυχάστε, γιατί η μοίρα σας βρίσκεται σε καλά χέρια: παρντόν, πόδια.
Σε σχέση με την «ιεροτελεστία» που προετοίμαζαν στο χταπόδι Πολ, «συγχωρεμένο» πλέον από τις 26 Οκτωβρίου του 2010, λίγους μόλις μήνες αφού «βούτηξε» διάνα σε 5 αποτελέσματα της Γερμανίας, στον προημιτελικό Ολλανδίας-Βραζιλίας αλλά και στον τελικό Ολλανδίας-Ισπανίας η διαδικασία ερωτήσεων στο γάτο είναι διαφορετική.

Είναι αυτονόητο πως δεν περιλαμβάνει τις δύο γυάλες στις οποίες το ιταλογερμανικό χταπόδι (μακρινός απόγονος, παρακαλώ, του Ναπολέοντα γιατί είχε ψαρευτεί στη νήσο Ελβα, όπου ο αυτοκράτορας ζούσε εξόριστος) συνήθιζε να βουτάει επιλέγοντας τελικά τη γυάλα με το περιεχόμενο που περισσότερο του «γυάλιζε» το μάτι. Αλλά στην περίπτωση του Τσίτσο τοποθετούνται μπροστά του τρία πιατάκια με γατολιχουδιές, η πρώτη με το σημείο «1», η δεύτερη με το «Χ» κι η τρίτη με το «2».

Ε, λοιπόν ο αθεόφοβος, εντός με τη Ρόμα, επέλεξε το πρώτο: 2-0! Εκτός με τη Ρεν, το μεσαίο: 0-0! Εκτός με την Ιντερ, το τρίτο: 0-1! Κι εντός με την Κιέβο, πάλι το πρώτο: 2-1!

Τέσσερα στα τέσσερα δηλαδή για το διάδοχο του Πολ, που έχει ήδη εξελιχτεί σε τηλεοπτικό αστέρα, αφού είναι μερικές χιλιάδες οι συνδρομητές του «Tele Friuli» που πληρώνουν κάτι παραπάνω για να παρακολουθήσουν, ας πούμε σε στιλ Big Brother, ένα 10ωρο των καθημερινών του συνηθειών.

Μητέρα και πρωτοπόρος όλων των ζώων- μαντείων, βέβαια, υπήρξε το 2008 η (Ισπανίδα) αγελάδα «Ρούμπια», που για να σώσει τα οικονομικά της ερασιτεχνικής Αμοέιρο μεταφέρθηκε από τη φάρμα στο γήπεδο όπου το πρώτο κομμάτι χλοοτάπητα που θα λέρωνε με την ανάγκη της θα αντιστοιχούσε σ' ένα αυτοκίνητο. Το δεύτερο σ' ένα 3ήμερο στα Κανάρια Νησιά, το 3ο σ' ένα σκούτερ.

«Caca de la vaca», όνομα και πράγμα, «κακά αγελάδας» ονομαζόταν η ασυνήθιστη λοταρία, για την οποία διέρρευσε πως κάτοχος των τριών τυχερών λαχνών ήταν ο ίδιος ο πρόεδρος της Αμοέριο. Λες και το 'ξερε η τετράποδη: λέρωσε τα υπόλοιπα κι έκανε χαρούμενους τρεις διαφορετικούς ανθρώπους...

Μερκ.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια