Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Η μεταμόρφωση του Λάκη

«Ψαράς του Θεού», ο Λάκης Λαζόπουλος.
Ο δημοφιλής ηθοποιός μεταμορφώνεται και γίνεται αγνώριστος για τις ανάγκες της νέας ταινίας του Γιάννη Σμαραγδή «Ο Θεός αγαπάει το χαβιάρι», που αναφέρεται στη ζωή του εθνικού ευεργέτη Ιωάννη Βαρβάκη.
«Και στις τρεις ταινίες μου ...

εκπροσωπεί το “θείο”. Αυτό συμβαίνει γιατί ο Λάκης έχει αυτή τη “θεϊκή” δύναμη» δηλώνει ο σκηνοθέτης.
Ο δημιουργός του «El Greco» Γιάννης Σμαραγδής ακολουθεί τα ίχνη του Ιωάννη Βαρβάκη, ενός «διάσημου ψαρά από τα Ψαρρά», ο οποίος ανακάλυψε τον τρόπο συντήρησης και τυποποίησης του χαβιαριού οργανώνοντας ένα δίκτυο εμπορίου παγκοσμίως.
Η Espresso παρουσιάζει φωτογραφικό υλικό από τα γυρίσματα και τη μεταμόρφωση του Λάκη Λαζόπουλου.
Οντας ζάπλουτος, ο Ιωάννης Βαρβάκης συνειδητοποίησε ότι η ευτυχία δεν απέρρεε από τα χρήματα που είχε αποκτήσει, αλλά από το να προσφέρει στους άλλους χτίζοντας εκκλησίες, νοσοκομεία, ορφανοτροφεία κ.ά.
«Για δύο εβδομάδες ήμασταν στην Πύλο, όπου τελειώσαμε μια σειρά από σκηνές, στις οποίες ο Λάκης γίνεται “Ψαράς του Θεού”» δηλώνει στην «Espresso» ο πολυβραβευμένος Ελληνας σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής και συνεχίζει: «Ο Λάκης Λαζόπουλος είναι όπως όλοι τον ξέρουν: μια ξεχωριστή προσωπικότητα που κινείται με απίστευτη τόλμη και γενναιότητα. Λέει πάντα αυτό που έχει στο μυαλό του. Ομως ο Λάκης έχει και άλλου είδους δυνάμεις. Και στις τρεις ταινίες μου εκπροσωπεί το “θείο”. Αυτό συμβαίνει γιατί ο Λάκης έχει αυτή τη “θεϊκή” δύναμη. Eγώ απλώς αναδεικνύω αυτή τη σχέση του με το θείο. Είναι κάτι που το λέω πρώτη φορά, αλλά ίσως αυτός είναι και ο λόγος -χωρίς να το ξέρει και ο ίδιος- που αγαπιέται και λατρεύεται από όλους».

Οσον αφορά την εξέλιξη των γυρισμάτων, ο Ελληνας δημιουργός αποκαλύπτει: «Τη Δευτέρα φεύγουμε για την Αίγινα και στις αρχές Γενάρρη για τη Ρωσία, όπου τη Μεγάλη Αικατερίνη θα υποδυθεί η Γαλλίδα σταρ Κατρίν Ντενέβ».

Από την πλευρά της, η Aργυρώ Kουρουπού, η μακιγιέρ που μεταμόρφωσε τον Λάκη Λαζόπουλο για τις ανάγκες της ταινίας, μιλώντας στην «Espresso» αποκαλύπτει:
«Ο κ. Λαζόπουλος έχει έναν τρόπο να μπαίνει στα πράγματα και να αλλάζει ανάλογα τον ρόλο. Παρ’ όλο που η αλλαγή στην εμφάνισή του ήταν αρκετά μεγάλη, έχει μια ματιά γνώσης που μας βοήθησε σημαντικά. Χρειάστηκε κάποιος χρόνος για να γίνει η μεταμόρφωσή του, αφού αλλάζει ολοκληρωτικά και παρουσιάζεται με γκρίζα μακριά μαλλιά και γενειάδα. Ο ίδιος με το που θα κάτσει και θα προσπαθήσεις να τον αλλάξεις μπαίνει τόσο πολύ στον ρόλο του που αυτομάτως σε καθοδηγεί. Ωστόσο γι’ αυτή τη μεταμόρφωσή του απαιτήθηκαν μιάμιση με δύο ώρες».

Αξίζει να σημειωθεί ότι τη διανομή της ταινίας παγκοσμίως την έχει αναλάβει η Sony και, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, η ταινία τον επόμενο χρόνο θα είναι υποψήφια για το Οσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας.
Η ταινία θα βγει στους κινηματογράφους τον Οκτώβριο του 2012.
Στην ταινία συμπρωταγωνιστούν οι Τζον Κλις, Στεμπάστιαν Κοχ και Χουάν-Ντιέγκο Μπότο.
miva-rate

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια