Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Απίστευτη καραμπόλα με δεκάδες νεκρούς

Πολλοί άνθρωποι σκοτώθηκαν και περίπου 40 τραυματίστηκαν σε μια γιγαντιαία καραμπόλα το βράδυ χθες που πιθανότατα οφείλεται στην πυκνή ομίχλη σε αυτοκινητόδρομο στη νοτιοδυτική Βρετανία, ανακοίνωσαν σήμερα οι υπηρεσίες πρώτων βοηθειών και η αστυνομία. Εγχώριοι τηλεοπτικοί σταθμοί μετέδωσαν βίντεο που….

απεικόνιζε μια σειρά φλεγόμενα οχήματα, αρκετά από αυτά αναποδογυρισμένα, μετά τη σύγκρουση 26 αυτοκινήτων και φορτηγών στον αυτοκινητόδρομο M5, κοντά στο Τόντον, στη νοτιοδυτική Αγγλία.

Δεκάδες πυροσβέστες προσπαθούσαν να απεγκλωβίσουν ανθρώπους από τα οχήματά τους στον αυτοκινητόδρομο, στην κατεύθυνση προς βορρά. Ο δρόμος έκλεισε για την κυκλοφορία και δεν αναμένεται να ανοίξει προτού περάσουν 24 ώρες. Η αστυνομία στο Σόμερσετ και στο Έιβον ανέφερε ότι «ανθρωποι έχασαν τραγικά τη ζωή τους», χωρίς να δώσει αριθμό.

Υπάρχουν «40 τραυματίες, 10 εξ αυτών σοβαρά, και αρκετοί άνθρωποι έχουν σκοτωθεί», είπε ο Πολ Σλέιβεν, ένα μέλος των σωστικών συνεργείων, μιλώντας στο BBC. Πρόκειται πιθανότατα για «το χειρότερο τροχαίο που μπορεί κανείς να θυμηθεί» στη Βρετανία, πρόσθεσε.

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι άκουσαν εκρήξεις και είδαν οχήματα στις φλόγες. «Άκουσα έναν μεγάλο αριθμό εκρήξεων», είπε ο Τζέισον Σαρπ στο BBC. «Οι δεξαμενές των καυσίμων, πιστεύω, εξερράγησαν και μαύρος καπνός απλώθηκε στην ατμόσφαιρα. Πολλά βαριά οχήματα έπιασαν φωτιά».

«Ήταν φρικτό, δεν έχω δει ποτέ ξανά κάτι τέτοιο. Είδα ανθρώπους να κείτονται στο πλάι του δρόμου», είπε στο Sky News ο Πολ Ο’Κόνορ, ένας οδηγός που βρέθηκε στο σημείο. «Υπήρχε πυκνή ομίχλη και πολλή υγρασία στον δρόμο την ώρα που έγινε το δυστύχημα», πρόσθεσε.
www.tromaktiko.net

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια