Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Πως θυμώνουν τα αντρικά ζώδια?

«Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΙΑΤΟ ΠΟΥ ΤΡΩΓΕΤΑΙ ΚΡΥΟ»
ΜΙΚΡΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΧΤΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΕΡΟΝ ΣΑΣ ΗΜΙΣΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΣΠΑΣΕΤΕ ΤΑ ΝΕΥΡΑ
Από την Βασιλείου Εύη
Ο ΑΝΔΡΑΣ ΚΡΙΟΣ
ΠΩΣ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΝΕΤΕ ΕΞΑΛΛΟ
Αμφισβητήστε τη μοναδικότητά του, το ανεπανάληπτο της ύπαρξής του. Δώστε του να καταλάβει πως δε βλέπετε τίποτα το διαφορετικό επάνω του, πως είναι ένας κοινός, καθημερινός άνθρωπος και πως καθόλου δεν ξεχωρίζει από τους άλλους.
Επαινέστε μπροστά του άλλους άνδρες όσο το δυνατόν πιο θερμά και επίμονα. Προτιμήστε κάποιους που ξέρετε ότι αντιπαθεί και τονίστε όλα τα καλά τους στοιχεία, αφήνοντας, βέβαια, να εννοηθεί ότι εκείνος δε διαθέτει κανένα από αυτά.
Προσπαθήστε να του αφαιρέσετε τον αρχηγικό ρόλο που θέλει να παίζει μέσα στη σχέση. Ανακοινώστε του τις αποφάσεις που μόνη σας πήρατε, επιμένοντας, βέβαια, ότι πρέπει οπωσδήποτε να συμμορφωθεί με αυτές. Κάντε όσο περισσότερο γίνεται του κεφαλιού σας, δείχνοντας πως αγνοείτε την παρουσία του, πως δεν λαμβάνετε υπόψη σας τις ανάγκες και τις επιθυμίες του.
Επικεντρωθείτε στο παρελθόν και ιδιαίτερα στα λάθη που έχει κάνει. Επιπλήξτε τον λέγοντας του πως τίποτα δε διδάχτηκε από αυτά και πως είστε σίγουρη ότι θα τα επαναλάβει ξανά και ξανά στο μέλλον. Θυμίστε του ακόμα πως του λείπει το οργανωτικό πνεύμα και επιμείνετε πως πρέπει να φτιάξει κάποιο πρόγραμμα που να το τηρήσει πιστά.
Κριτικάρετε αυστηρά τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται τα οικονομικά του. Πείτε του πως εκείνος φταίει επειδή μένει συχνά χωρίς λεφτά. Ακόμα, κάντε του σαφές ότι δε συμμερίζεστε τις ελπίδες του πως κάποιο από τα σχέδιά του για γρήγορο και εύκολο πλουτισμό μπορεί να έχει επιτυχία.
Καταπιέστε τον . Αρνηθείτε να ακολουθήσετε τους ταχείς ρυθμούς του και ζητήστε του να τους επιβραδύνει. Μην τον αφήνετε να βγαίνει έξω μόνος του, να διασκεδάζει με τους φίλους του και γενικότερα να κάνει αυτά που τον ευχαριστούν. Ελέγχετέ τον συνέχεια. Που πήγε και γιατί. Ποιόν είδε, γιατί καθυστέρησε, γιατί σας άφησε να περιμένετε. Να μην επαναληφθεί αυτό. Ποια νομίζει πως είστε κ.λ.π.,κ.λ.π.
Βάλτε τον εαυτό σας και τα ενδιαφέροντά σας πάνω από αυτόν. Δείξτε του πως ο ρόλος του στη ζωή σας δεν είναι τόσο σημαντικός. Πως δεν δέχεστε να είναι για εσάς το κέντρο του κόσμου. Πώς όλα τα άλλα – η δουλειά σας, οι φίλοι σας, τα ενδιαφέροντά σας, τα χόμπι σας, κ.λ.π.- μετράνε για εσάς πολύ περισσότερο από εκείνον και πως αναντίρρητα έχουν προτεραιότητα στη ζωή σας.

Ο ΑΝΔΡΑΣ ΤΑΥΡΟΣ
ΠΩΣ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΝΕΤΕ ΕΞΑΛΛΟ
Αρχίστε να βγάζετε πύρινους λόγους για τη χειραφέτηση της γυναίκας. Υποστηρίξτε την πλήρη ισότητα των δύο φύλων και διακηρύξτε με πάθος ότι το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι η ανεξαρτησία σας και ότι απεχθάνεστε το ρόλο της χαρωπής νοικοκυρούλας , οποία περιμένει υπομονετικά να γυρίσει ο άνδρας της για να τρέξει να του φέρει τις παντόφλες του.
Μη μαγειρεύετε καθόλου ή σερβίρετέ του κρύα και άνοστα φαγητά. Εκφράστε την επιθυμία να γευματίζετε στο κοντινό φαστ φούντ, που βέβαια παραδέχεστε πως έχει πολύ θόρυβο, αλλα δεν υπάρχει κανένας λόγος να δίνετε τόσο μεγάλη σημασία ούτε στο τι τρώτε ούτε στο χώρο γύρω σας.
Ασκήστε εντονότατη κριτική για τους αργούς ρυθμούς του. Κατηγορήστε τον για ραθυμία και τεμπελιά και προσπαθήστε να τον παρασύρετε σε πιο γρήγορους ρυθμούς.
Παραμελήστε το ντύσιμό σας. Φορέστε ρούχα ακατάλληλα για τη συγκεκριμένη περίπτωση, χρώματα αταίριαστα μεταξύ τους και γενικότερά παρουσιάστε του μια εικόνα καθόλου καλαίσθητη κι ελκυστική.
Στερήστε του την παρουσία σας. Κάντε τον να αναρωτηθεί τι συμβαίνει. Μήπως υπάρχει κάτι άλλο στη ζωή σας; Μήπως δεν τον αγαπάτε πια; Μήπως θέλετε να χωρίσετε και δεν του το λέτε καθαρά;
Σε κάποια διαφωνία, που μπορεί να προκύψει, μην υποχωρήσετε. Υποστηρίξτε πεισματικά την άποψή σας και αρνηθείτε ακόμα και να ακούσετε τη δική του . προσπαθήστε επίμονα και ανυποχώρητα να τον κάνετε να αλλάξει τρόπο σκέψης και να υιοθετήσει τον δικό σας – που, άλλωστε, είναι και πιο σωστός!
Αρχίστε να ξοδεύετε αλόγιστα. Δηλώστε πως δεω σας ενδιαφέρει καθόλου το αύριο εσείς ζείτε για το τώρα: όσα έρθουν και όσα πάνε. Δε θα φάτε τα καλύτερά σας χρόνια κάνοντας μίζερους προγραμματισμούς για το μέλλον, που στο κάτω κάτω δεν ξέρετε ούτε αν θα προλάβετε να το ζήσετε.
Αρνηθείτε του το σέξ. Δεν μπορείτε να κάνετε έρωτα συνέχεια επειδή εκείνος το θέλει. Δεν είστε μηχανή. Όταν θα έχετε διάθεση βλέπετε, και καθόλου δε σας νοιάζει πως θα τα βγάλει πέρα. Αυτό είναι δικό του πρόβλημα και δε σας αφορά.

Ο ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΔΥΜΟΣ
ΠΩΣ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΝΕΤΕ ΕΞΑΛΛΟ
Στερήστε του τη δυνατότητα επικοινωνίας. Μην τον αφήνετε να μιλάει, εμποδίζετέ τον κάθε φορά που προσπαθεί να εκφραστεί δείχνετέ του πως βρίσκετε τα αστεία του κακόγουστα και τις διηγήσεις του χωρίς κανένα ενδιαφέρον. Όταν επιχειρεί να σας πεί κάτι, μην του δίνετε σημασία, αλλα στρέφετε την προσοχή σας αλλού.
Να του μιλάτε ξανά και ξανά για τα δικά σας προβλήματα, με κάθε λεπτομέρεια. Μην παραλείπετε τίποτα, όσο μικρό ή ασήμαντο κι αν είναι. Περάστε του το μήνυμα πως περιμένετε να σας συμπαρασταθεί σε όλα αυτά, πως τον θέλετε βράχο ακλόνητο στο πλευρό σας, γιατί διαφορετικά σας είναι αδύνατον να τα αντιμετωπίσετε.
Γίνετε ανυπόμονη και ευερέθιστη. Να παίζετε, με το παραμικρό, μια υπέροχη σκηνή ξεσπάσματος, νεύρων και υστερίας. Μη δείχνετε καμιά επιείκεια στα λάθη του και κριτικάρετέ τον συνέχεια , δηλώνοντας ακατάπαυστα ότι με όλα αυτά που κάνει σας είναι αδύνατο να παραμένετε ήρεμη.
Φροντίστε να πλήττει – να πλήττει βαθιά και θανάσιμα . Να του μιλάτε για πράγματα που ξέρετε ότι δεν τον ενδιαφέρουν καθόλου. Να του διηγείστε ξανά και ξανά τα ίδια και τα ίδια, με όσο το δυνατόν πιο μονότονη φωνή και παντελή έλλειψη φαντασίας ή χιούμορ. Κι αν τολμήσει να αντιδράσει, κατηγορήστε τον για αγένεια, πείτε του ότι δεν ευχαριστιέται με τίποτα και πως δεν ξέρει τι θέλει. Άλλωστε, εκείνος δε λέει συνέχεια ότι θέλει την επικοινωνία; Έ, αυτό κάνετε κι εσείς. Επικοινωνείτε μαζί του με όλα αυτά που του λέτε.
Επιμείνετε να πηγαίνετε πάντα στα ίδια μέρη, να συναντάτε τους ίδιους ανθρώπους, να κάνετε τα ίδια πράγματα, να επαναλαμβάνετε τις ίδιες συζητήσεις. Αρνηθείτε σθεναρά οποιαδήποτε αλλαγή. Κλείστε ερμητικά πόρτες και παράθυρα για να μην εισχωρήσει ίχνος ανανέωσης.
Βυθιστείτε στην απαισιοδοξία. Δείτε και τονίστε μόνο την αρνητική πλευρά των πραγμάτων. Σβήστε από το λεξιλόγιό σας τη λέξη ελπίδα. Ενημερώστε τον διεξοδικά για όλα τα δεινά που απειλούν την ανθρωπότητα: σεισμούς, λιμούς, καταποντισμούς και αρρώστιες – πολλές αρρώστιες . Προσπαθήστε να τον πείσετε πως το αύριο σίγουρα θα είναι πολύ χειρότερο από το σήμερα και πως η δυστυχία και η καταστροφή επίκεινται με μαθηματική ακρίβεια.

Ο ΑΝΔΡΑΣ ΚΑΡΚΙΝΟΣ
ΠΩΣ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΝΕΤΕ ΕΞΑΛΛΟ
Αρνηθείτε του να είναι εκείνος το κέντρο γύρω από το οποίο περιστρέφεται η ζωή σας. Δώστε προτεραιότητα σε οτιδήποτε άλλο εκτός από αυτόν, στα επαγγελματικά σας, στα προσωπικά σας ενδιαφέροντα, στους συγγενείς και στους φίλους σας.
Φερθείτε του απότομα και χωρίς ευαισθησία. Μην υπολογίσετε καθόλου τις διαθέσεις του, μη δώσετε καμιά σημασία στον εσωτερικό του κόσμο. Απευθυνθείτε στη λογική του και όχι στα συναισθήματά του. Αραδιάστε μια ατέλειωτη σειρά επιχειρημάτων, προσπαθώντας να τον πείσετε για κάτι με το οποίο διαφωνεί.
Αποκλείστε τον από τα περισσότερα κομμάτια της ζωής σας. Μην τον αφήνετε να μοιραστεί την καθημερινότητά σας. Δώστε του την εντύπωση πως τον έχετε εκεί να περιμένει, πως εσείς αποφασίζετε πόσα κοντά θα του επιτρέψετε να πλησιάσει και πότε, πως νοιάζεστε μόνο για την δική σας ικανοποίηση και πως τον βλέπετε σαν έναν ακόμη τρόπο ανάμεσα σε πολλούς άλλους, για να καλύπτετε κάποιες ανάγκες σας.
Κριτικάρετε τη συμπεριφορά του στο κρεβάτι. Περάστε από λεπτό κόσκινο ολόκληρη την ερωτική σας συνομιλία, τονίζοντας κάθε αδυναμία του και ρίχνοντας αποκλειστικά επάνω του την ευθύνη για όσα δεν πηγαίνουν καλά σ’ αυτό τον τομέα.
Κάντε του κριτική εφ’ όλης της ύλης: για τον τρόπο που σκέπτεται και αισθάνεται, για τη συμπεριφορά του, για τις επιλογές του, για τη δουλειά του, για τους συγγενείς και τους φίλους του.
Αρνηθείτε να ακούσετε τις συμβουλές του. Στερήστε του τη χαρά να σας δείξει μ’ αυτό τον τρόπο ότι νοιάζεται για το άτομό σας. Υποστηρίξτε πως κανείς δεν μπορεί να ξέρει καλύτερα από εσάς τι είναι καλό για εσάς και πώς δεν έχετε καθόλου ανάγκη από τις νουθεσίες του μπορείτε θαυμάσια να καταλάβετε και μόνη σας το σωστό. Στο κάτω κάτω, δεν έχετε καμιά εμπιστοσύνη στην κρίση του, γιατί δεν ακολουθεί τη λογική αλλα τα συναισθήματά και τη διαίσθησή του.
Κάντε τον να ζηλέψει . περάστε του το μήνυμα ότι δεν έχει την αποκλειστικότητα και ότι όλο και κάτι άλλο υπάρχει που κινεί το ενδιαφέρον σας . Βυθίστε τον στην αμφιβολία. Μήν τον αφήσετε να καταλάβει αν είναι αλήθεια ή ψέμα.

Ο ΑΝΔΡΑΣ ΛΕΩΝ
ΠΩΣ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΝΕΤΕ ΕΞΑΛΛΟ
Αρχίστε να μιλάτε ατελείωτα για τον εαυτό σας, χωρίς να του δίνετε καμιά σημασία. Όσο περισσότερο τον νιώθετε να δυσανασχετεί τόσο πιο θερμά συνεχίστε. Μονοπωλήστε τη συζήτηση, επικεντρωθείτε στο άτομό σας και μην τον αφήσετε να πεί λέξη. Αυτοϋμνηθείτε και παρουσιάστε αρνητικές πλευρές σας.
Πηγαίνετέ του κόντρα. Σε ό,τι κι αν λέει, εκφράστε σθεναρά μια ατελείωτη σειρά αντιρρήσεων. Επιστρατεύστε κάθε επιχείρημα που μπορεί να σας έρθει στο μυαλό, για να τον πείσετε πως έχει άδικο. Δεν υπάρχει για εσάς το παραμικρό ίχνος αμφιβολίας ότι τα πράγματα είναι όπως τα λέτε εσείς. Είστε χίλια τα εκατό σίγουρη πως εκείνος τα βλέπει λάθος.
Ασκείστε κριτική με τον αυστηρότερο τρόπο, με το πιο στυφό και ξινισμένο ύφος. Για το ντύσιμό του, για τους φίλους του, για το σπίτι του, για τη συμπεριφορά του, για τις επιλογές του ….. για τα πάντα. Μην αφήσετε τίποτα όρθιο. Απορρίψτε τα πάντα, χωρίς να του επιτρέψετε, βέβαια, κανενός είδους σχόλιο για το άτομό σας.
Ξεχάστε τη γιορτή του, τα γενέθλιά του και οποιαδήποτε επέτειο σας συνδέει. Και αν σας τα θυμίσει εκείνος, αντιδράστε ψυχρά, δίνοντάς του την εντύπωση πως δεν είναι για εσάς κάτι σημαντικό. Δεν καταλαβαίνετε γιατί θεωρεί τη συγκεκριμένη μέρα διαφορετική από τις άλλες. Εσείς, πάντως, δεν της βρίσκετε τίποτα το ξεχωριστό.
Βγείτε μαζί του, χωρίς να προσέξετε καθόλου την εμφάνισή σας. Ντυθείτε ατημέλητα φορέστε παράταιρα χρώματα και ρούχα που δεν ταιριάζουν στην περίσταση. Στα σχόλια του αντιδράστε με αδιαφορία, δηλώνοντας μάλιστα πως εσάς έτσι σας αρέσει και δεν επιτρέπετε σε κανέναν να σας πεί τι θα βάλετε.
Δώστε του να καταλάβει ότι η καριέρα σας, τα ενδιαφέροντά σας, η κοινωνική σας ζωή, οι συγγενείς σας, οι φίλοι σας και οτιδήποτε άλλο δικό σας έρχονται πρίν από αυτόν. Έχουν αδιαμφισβήτητη προτεραιότητα.
Δείξτε τσιγκουνιά. Υπολογίστε και τη δραχμή βγάλτε στην επιφάνεια ό,τι μίζερο μπορεί να υπάρχει μέσα σας. Κατηγορήστε τον ότι είναι σπάταλος και ότι δεν έχετε καμιά αμφιβολία πως με τις επιπολαιότητές του σίγουρα θα σας αφήσει στο δρόμο.

Ο ΑΝΔΡΑΣ ΠΑΡΘΕΝΟΣ
ΠΩΣ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΝΕΤΕ ΕΞΑΛΛΟ
Προσπαθήστε να τον βγάλετε από τη ρουτίνα του. Διαταράξτε όσο περισσότερο γίνεται τους κανονικούς ρυθμούς της καθημερινότητάς του. Φέρτε στη ζωή του την έκπληξη και το απρόοπτο. Βομβαρδίστε τον με αναπάντεχα, ώστε να μην μπορεί να προβλέψει πως θα είναι η επόμενη μέρα.
Κατηγορήστε τον ότι σπαταλάει πολύ χρόνο χωρίς σημαντικά αποτελέσματα ότι άλλος σε μικρότερο διάστημα θα είχε πετύχει κάτι πιο σημαντικό. Πείτε του ότι όλη αυτή η κατάσταση σας εκνευρίζει αφάνταστα και ότι δεν μπορείτε να καταλάβετε γιατί γίνεται αυτό. Μήπως είναι αργόστροφος; Μήπως δεν έχει πολλά προσόντα;
Τρομάξτε τον με τις σπατάλες σας. Ξοδέψτε χρήματα για ό,τι πιο περιττό υπάρχει. Δημιουργήστε του φοβερή ανασφάλεια με τις οικονομικές ατασθαλίες σας. Κι όταν σας κάνει κάποια παρατήρηση, τονίστε του ότι καθόλου δε σας ενδιαφέρει το πώς εκείνος θα τα βγάλει πέρα και δε δίνετε δεκάρα για το μέλλον. Εσείς θα αγοράζετε ό,τι θέλετε, όταν το θέλετε και δεν του πέφτει λόγος για τις πράξεις σας.
Σοκάρετέ τον με τη σεξουαλική σας συμπεριφορά. Εγκαταλείψτε οποιοδήποτε πρόσχημα σεμνότητας και το τελευταίο ίχνος αυτοσυγκράτησης. Αρνηθείτε πεισματικά οποιοδήποτε είδος προφύλαξης και ζητήστε του ακριβώς εκείνα που αποτελούν γι’ αυτόν ταμπού. Απαιτήστε να κάνετε όσο το δυνατόν συχνότερα έρωτα και δηλώστε απερίφραστα πως δε σας φτάνει μόνο μια φορά, γιατί η όρεξή σας είναι ακόρεστη.
Παραμελήστε την καθαριότητα. Πείτε του πως τον θεωρείτε υποχόνδριο και πως καλά θα κάνει να μη δίνει τόση σημασία σ’ αυτό το θέμα. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να αστράφτει το σπίτι. Δεν πρόκειται να περάσει από υγειονομικό έλεγχο. Και βέβαια, όλα αυτά όχι με ευγένεια, αλλά όσο το δυνατόν πιο επιθετικά και προκλητικά.
Καθυστερήστε στα ραντεβού σας και γενικότερα φανείτε ασυνεπής. Στις διαμαρτυρίες του, απαντήστε με αδιαφορία. Δεν έχετε καμιά διάθεση να είστε με το ρολόι στο χέρι. Δέν θα πάθει και τίποτα αν σας περιμένει.
Αμφισβητήστε τις αποφάσεις του και τις επιλογές του. Θεωρήστε τις πηγή μεγάλων κακών για τη ζωή σας .είστε πια βέβαιη πως δεν μπορεί να ξεχωρίσει τι είναι λάθος και τι σωστό.

Ο ΑΝΔΡΑΣ ΖΥΓΟΣ
ΠΩΣ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΝΕΤΕ ΕΞΑΛΛΟ
Χτυπήστε τον σ’ ένα από τα πιο ευαίσθητα σημεία του: την αγάπη του για ομορφιά και αρμονία. Ντυθείτε, λοιπόν, όσο πιο κακόγουστα μπορείτε. Διαλέξτε αυτό ακριβώς που δε σας πάει και φορέστε το με τον πιο ακαλαίσθητο τρόπο. Κι αν τολμήσει να πεί κάτι, δηλώστε του ότι εσείς δε βρίσκετε τίποτε άσχημο ή παράταιρο στο ντύσιμό σας και ότι μάλλον εκείνος θα πρέπει να αναρωτηθεί για την αισθητική του.
Όταν κάτι σας ενοχλήσει, αλλά ακόμα και χωρίς συγκεκριμένο ερέθισμα ,αφεθείτε σε όσο το δυνατόν πιο έντονα και ενοχλητικά ξεσπάσματα θυμού. Φωνάξτε, πείτε λόγια σκληρά, κλάψτε γοερά, χωρίς να υπολογίζετε αν κάποιος σας ακούει. Δείξτε πως αδιαφορείτε για την εικόνα που δίνετε στους άλλους και πως καθόλου δε σας ενδιαφέρει αν εκείνος πιστεύει ότι αυτά τα καμώματα εκθέτουν και τους δύο.
Φροντίστε να συναντιέστε σε μέρη θορυβώδη και πολυσύχναστα. Τρώτε λαίμαργα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δε σας απασχολεί η σιλουέτα σας – στο κάτω κάτω στους άνδρες αρέσουν οι πληθωρικές γυναίκες. Όταν παχαίνετε ,έχετε μεγαλύτερες επιτυχίες.
Μιλήστε για ό,τι πιο ασήμαντο και βλακώδες επιχειρηματολογήστε πάνω σε καθετί που λέει και αρνηθείτε να ακούσετε οποιαδήποτε αντίρρηση προσπαθεί να εκφράσει. Γενικά, μην του επιτρέψετε να πεί πολλά. Κάντε έναν ατέλειωτο μονόλογο, χωρίς συνοχή, χωρίς αρχή, μέση και τέλος.
Φανείτε αδιάκριτη. Αφήστε τον να καταλάβει πως κρυφακούτε όταν τηλεφωνεί, ανοίξτε κάτι που απευθύνεται σ’ αυτόν, κάντε του επίμονα ερωτήσεις για πολύ προσωπικά θέματα. Παραβιάστε την προσωπική του ζωή και εισβάλλετε ακριβώς εκεί που δε θέλει.
Προσπαθήστε να τον αποκόψετε από τα ενδιαφέροντά του και από τις δραστηριότητες που έχει έξω από το σπίτι. Εκφράστε του την επιθυμία να τον βλέπετε, αλλα όχι έξω. Μέσα, μόνοι σας, χωρίς κανέναν άλλο, για να ασχολείται μόνο μαζί σας.
Κάντε αυστηρή κριτική για την τάση του να ξοδεύει και γενικότερα για τον τρόπο που διαχειρίζεται τα χρήματά του. Πείτε του όσο το δυνατόν πιο επιθετικά πώς τον θεωρείτε σπάταλο και ανεύθυνο. Επιμείνετε πως θα πρέπει να πάρετε εσείς τον έλεγχο των οικονομικών στα χέρια σας, διαφορετικά είναι σίγουρο ότι θα οδηγηθείτε με μαθηματική ακρίβεια στην καταστροφή.

Ο ΑΝΔΡΑΣ ΣΚΟΡΠΙΟΣ
ΠΩΣ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΝΕΤΕ ΕΞΑΛΛΟ
Στερήστε του την τρυφερότητα, που τόσο πολύ έχει ανάγκη. Αγνοήστε τα συναισθήματά του και τις δυσκολίες που μπορεί να αντιμετωπίζει. Φανείτε ψυχρή, απόμακρη, αδιάφορη. Σαν να μην είστε κοντά του, σαν να μη σας ενδιαφέρει καθόλου.
Παραπονεθείτε του πως δε σας προσέχει αρκετά. Πως ασχολείται περισσότερο με τη δουλειά του και πως σας παραμελεί. Δε σας δίνει τίποτε από αυτά που έχετε ανάγκη και αναρωτιέστε τι ρόλο παίζετε επιτέλους στη ζωή του.
Κεντρίστε την καχυποψία και την ανασφάλειά του. Κάντε τον να ζηλέψει, περνώντας του έντεχνα το μήνυμα ότι υπάρχει στη ζωή σας κάτι άλλο που σας ενδιαφέρει. Μόλις προσπαθήσει να μάθει περισσότερα, αλλάξτε απότομα κουβέντα, σαν να σας ξέφυγε κάτι που δε θέλετε να ξέρει.
Κριτικάρετέ τον όσο πιο έντονα μπορείτε. Επισημάνετε όλα τα λάθη του και τα ελαττώματά του. Αραδιάστε του μια σειρά από συγκεκριμένα παραδείγματα, που να αποδεικνύουν ότι αυτό που έκανε δεν ήταν καθόλου σωστό και ότι εξέθεσε και εσάς με την κακή συμπεριφορά του.
Μονοπωλήστε τις συζητήσεις, ακόμα κι αν δεν έχετε ιδέα γι’ αυτά που κουβεντιάζονται. Μην τον αφήσετε να αρθρώσει λέξη και διαμαρτυρηθείτε λέγοντας ότι κάθε τόσο πετάγεται και σας διακόπτει.
Βάλτε πρίν από αυτόν τα δικά σας ενδιαφέροντα. Δείξτε του ότι σας απασχολεί πολύ η καριέρα σας και ότι τη θεωρείτε το σημαντικότερο πράγμα στη ζωή σας. Αλλα και οι φίλοι σας έχουν για εσάς μεγάλη σημασία δεν μπορείτε να μην τους βλέπετε συχνά. Και υπάρχουν και τόσα πολλά άλλα ενδιαφέροντα. Είναι, λοιπόν, αυτονόητο πως εκείνος έρχεται έπειτα από όλα αυτά. Μόλις σας μείνει λίγος χρόνος, θα ασχοληθείτε και μαζί του.
Στερήστε του τον έλεγχο των καταστάσεων. Φερθείτε με τέτοιο τρόπο, ώστε να αισθανθεί πως ό,τι και αν κάνει είναι αδύνατο να ελέγξει τα πράγματα. Πάντα θα υπάρχει κάποιος αστάθμητος παράγοντας που τα τινάζει όλα στον αέρα.
Αρνηθείτε του το σέξ. Δεν το θεωρείτε πια κάτι σημαντικό κι εδώ και καιρό έχετε πάψει να το απολαμβάνετε. Πρέπει επιτέλους να καταλάβει πως δεν είστε κτήμα του. Το κορμί σας ανήκει σ’ εσάς, όχι’ σ’ αυτόν.

Ο ΑΝΔΡΑΣ ΤΟΞΟΤΗΣ
ΠΩΣ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΝΕΤΕ ΕΞΑΛΛΟ
Προσπαθήστε να περιορίσετε την ελευθερία του. Σας εκνευρίζει πολύ που βγαίνει συνέχεια. Τον θέλετε κοντά σας, στο σπίτι. Δεν είναι καθόλου σωστό να κυκλοφορεί μόνος του. Οι άλλοι το συζητάνε κι εσάς δε σας αρέσουν τέτοιου είδους σχόλια, γιατί δίνετε μεγάλη σημασία στη γνώμη του κόσμου.
Πιέστε τον και απαιτήστε να σας δώσει όρκους αιώνιας αγάπης και παντοτινής πίστης να σας υποσχεθεί πως θα είναι ολόκληρη ζωή κοντά σας, δε θα φύγει ποτέ, θα γεράσετε μαζί.
Σε συνδυασμό με όλα αυτά, εκφράστε ασύστολα και ανενδοίαστα την κτητικότητά σας. Δηλώστε του πως είναι δικός σας, αποκλειστικά δικός σας, σας ανήκει ψυχή τε και σώματι. Είναι κτήμα σας. Και βέβαια, μην τολμήσει να κοιτάξει άλλη γυναίκα μόνο εσείς υπάρχετε γι’ αυτόν. Είστε το άλφα και το ωμέγα της ζωής του.
Αρχίστε να υμνείτε το γάμο. Πώς αυτός είναι ο προορισμός του ανθρώπου, τίποτε άλλο δεν έχει νόημα. Πως, αν κάποιος δεν παντρευτεί, ό,τι άλλο κι αν κάνει δεν έχει καμιά αξία.
Γενικότερα, βρείτε ό,τι πιο στενοκέφαλο υπάρχει και σερβίρετέ του το σαν άποψη δική σάς. Ταυτόχρονα, αρνηθείτε οποιουδήποτε είδους ποικιλία ή αλλαγή. Βυθιστείτε στη ρουτίνα και παρασύρετέ τον κι εκείνον στην άβυσσό της. Δηλώστε, μάλιστα, ότι νιώθετε έτσι πανευτυχής, ότι περνάτε την πιο όμορφη περίοδο της ζωής σας. Τίποτα δε σας λείπει και απορείτε γιατί διαμαρτύρεται.
Κριτικάρετε έντονα τη στάση του απέναντι στο χρήμα. Θυμώστε πολύ που δεν το σέβεται και ασχολείται συνέχεια με διάφορα σχέδια για εύκολο κέρδος. Είναι σπάταλος και πρέπει να μαζευτεί, να το δεί το πράγμα ρεαλιστικά. Να αρχίσει να κάνει οικονομίες, αποταμίευση. Είναι απαράδεκτο να μην έχει κάτι στην άκρη για ώρα ανάγκης.
Κι αμέσως μετά, απαριθμήστε όλες τις αρρώστιες που μπορεί κάποιος να πάθει, όλα τα ατυχήματα που είναι πολύ πιθανόν να του συμβούν, όλες τις καταστροφές που βρίσκουν τον άνθρωπο. Επικαλεστείτε σαν τρανταχτό επιχείρημα τον Κροίσο. Μηδένα προ του τέλους μακάριζε, κανείς δεν ξέρει τι του ξημερώνει αύριο και όλα τα συναφή.

Ο ΑΝΔΡΑΣ ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
ΠΩΣ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΝΕΤΕ ΕΞΑΛΛΟ
Κατηγορήστε τον ότι σας προκαλεί πλήξη. Πως κοντά του βυθίζεστε στην ανία. Πως δεν υπάρχει ίχνος ποικιλίας στη ζωή σας. Βαρεθήκατε πια τα ίδια και τα ίδια. Τίποτα δεν αλλάζει. Όλα επαναλαμβάνονται πανομοιότυπα. Και, βέβαια, για όλ’ αυτά, ευθύνεται εκείνος. Του λείπει το χιούμορ, η φαντασία, η τρέλα. Πνίγεστε και πρέπει οπωσδήποτε να ξεφύγετε.
Κριτικάρετε τον ασταμάτητα. Για οποιοδήποτε θέμα. Από το πιο μικρό και ανούσιο μέχρι το πιο μεγάλο και σημαντικό. Γιατί έκανε τούτο, γιατί είπε εκείνο. Τονίστε του ότι πέφτει συνέχεια σε λάθη και πως, από εδώ κι εμπρός, πρέπει να σας ρωτάει πρίν προχωρήσει σε κάτι. Σίγουρα, ξέρετε πολύ καλύτερα ποιο είναι το σωστό κι αν δε σας ακούσει θα πάει χαμένος.
Ξοδέψτε όσο περισσότερα μπορείτε. Μην υπολογίζετε τίποτα, σαν να είστε βαθύπλουτη. Αγοράστε αυτά ακριβώς που εκείνος θεωρεί άχρηστα. Στις σχετικές παρατηρήσεις του απαντήστε πως δεν ξέρετε τι είναι αυτό που σας πιάνει και δεν μπορείτε να κρατηθείτε. Είναι αδύνατον να το ελέγξετε.
Προκαλέστε δημόσια κάποια έντονη σκηνή ζηλοτυπίας. Όσο πιο πολύς κόσμος γίνει μάρτυρας της ζήλιας σας τόσο το καλύτερο. Κατηγορήστε τον για έλλειψη σοβαρότητας, ότι δεν του έχετε καμιά εμπιστοσύνη. Ακόμα και μπροστά σας δίνει αφορμές, δεν κρατάει κανένα πρόσχημα.
Δείξτε ότι αμφισβητείτε τις επαγγελματικές του επιδόσεις. Δέ βλέπετε με μεγάλη εκτίμηση την καριέρα του. Έπρεπε να έχει πετύχει περισσότερα, αυτά που κατάφερε μέχρι τώρα δεν είναι πια και τίποτα σπουδαίο ο καθένας θα μπορούσε να τα κάνει και πολύ πιο εύκολα. Εκείνο μάλιστα με το οποίο απορείτε πιο πολύ είναι το ότι ασχολείται συνέχεια με τη δουλειά του. Ε, είστε σίγουρη πως δε διαθέτει μεγάλες ικανότητες. Αν είχε πραγματικά προσόντα, θα ήταν τώρα πολύ πιο μπροστά.
Εκθέστε τον με τη συμπεριφορά σας, βάλτε σε κίνδυνο την αξιοπρέπειά του. Μιλήστε άσχημα, μεθύστε, χορέψτε τρελά. Κι αν τυχόν τολμήσει και σας κάνει κάποια παρατήρηση, αντιδράστε απότομα και με αγένεια. Επειδή εκείνος είναι μέσα στη μούχλα, θέλει να σας κάνει και σας έτσι. Ε, λοιπόν, όχι, δε θα του περάσει. Εσείς είστε ζωντανός άνθρωπος, κουβαλάτε τη χαρά της ζωής μέσα σας και δε θα τον αφήσετε να σας τη χαλάσει.

Ο ΑΝΔΡΑΣ ΥΔΡΟΧΟΟΣ
ΠΩΣ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΝΕΤΕ ΕΞΑΛΛΟ
Κλειστείτε μέσα και απαιτήστε και από εκείνον να μη βγαίνει, αλλα να μένει μαζί σας. Κολλήστε μπροστά στην τηλεόραση και αρνηθείτε να κάνετε οτιδήποτε άλλο. Ούτε φίλους θέλετε γύρω σας ούτε έχετε κέφι για επισκέψεις. Το μόνο που επιθυμείτε είναι να είστε οι δυο σας, μόνοι, μακριά από τον κόσμο.
Κάθε φορά που προσπαθεί να σας δώσει μια συμβουλή, αρνηθείτε έστω και να την ακούσετε. Ξέρερε3 από μόνη σας το σωστό και δεν έχετε ανάγκη της σοφίες του. Καλύτερα να κοιτάξει τον εαυτό του και τις παλαβομάρες που κάνει. Εσάς να σας αφήσει ήσυχη. Τα καταφέρνετε θαυμάσια και χωρίς εκείνον.
Αφήστε να πλανηθεί στον αέρα πως του κρατάτε μυστικά. Δεν του τα λέτε όλα. Υπάρχουν πράγματα που δεν τα αποκαλύπτετε, τα φυλάτε για τον εαυτό σας και δε θέλετε με τίποτα να τα μάθει. Σε κάθε προσπάθειά του να ρίξει φως και να καταλάβει τι συμβαίνει ,αντιδράστε με τέτοιο τρόπο, ώστε να μπερδευτεί ακόμα περισσότερο.
Κοροϊδέψτε τις φιλανθρωπικές δραστηριότητες του. Πείτε του πως χάνει άδικα τον καιρό του, γιατί δεν φέρνουν κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα. Αναρωτηθείτε και για τα κίνητρά του. Σας είναι αδύνατον να πιστέψετε πως είναι τόσο ανιδιοτελή όσο υποστηρίζει. Γενικότερα, εκφραστείτε αρνητικά για οποιοδήποτε άτομο εκτιμά επειδή πιστεύει ότι προσφέρει στους άλλους χωρίς κέρδος.
Υιοθετήστε άκρως συντηρητικές θέσεις πάνω σε διάφορα θέματα. Θυμηθείτε οποιαδήποτε ξεπερασμένη ιδέα και υποστηρίξτε την όσο το δυνατόν πιο επίμονα. Αντικρούστε με πάθος την πεποίθησή του πως ο κόσμος πηγαίνει μπροστά. Όχι – επιμείνετε – πίσω γυρνάμε και καταφύγετε σε σωρεία παραδειγμάτων για να τον πείσετε.
Αντιδράστε πολύ αρνητικά όταν κάνει κάποιο λάθος. Σαν να πρόκειται για κάτι ασυγχώρητο, σαν να οφείλει να είναι πάντα σωστός σε όλα. Θυμίστε του από πάνω πως εκείνος συνέχεια επισημαίνει τα σφάλματα των άλλων δε θα πρέπει, λοιπόν, να ενοχλείται όταν του λένε κι εκείνου τα στραβά του.
Προσπαθήστε να τον αποκόψετε από τους φίλους του και ειδικότερα τους παλιούς, με τη δικαιολογία ότι σας παραμελεί. Τους αφιερώνει πολύ χρόνο ,που τον αφαιρεί από εσάς.


Ο ΑΝΔΡΑΣ ΙΧΘΕΙΣ
ΠΩΣ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΝΕΤΕ ΕΞΑΛΛΟ
Αρχίστε να του γκρινιάζετε για τα ελαττώματά του και τα λάθη του. Παραβλέψτε οτιδήποτε θετικό υπάρχει επάνω του και επιμείνετε πως πρέπει πάση θυσία να κάνει διάφορες βελτιώσεις. Γενικότερα, ασκήστε όσο το δυνατόν πιο αυστηρή κριτική, τονίζοντας ιδιαίτερα εκείνα που τον ενοχλούν περισσότερο.
Αρνηθείτε να περιθάλψετε τα διάφορα αδέσποτα πληγωμένα ζωάκια που συνήθως φέρνει στο σπίτι. Δηλώστε του απερίφραστα ότι δεν νοιάζεστε καθόλου που υποφέρουν και δεν είναι δικό σας πρόβλημα το τι θα απογίνουν. Έχετε πολύ πιο σοβαρά θέματα να ασχοληθείτε και ειλικρινά απορείτε πως γίνεται κι εκείνος δεν το βλέπει αυτό.
Κάντε καβγά για τις διάφορες παλιές ερωμένες του, με τις οποίες συνεχίζει να διατηρεί φιλική επαφή. Δεν τα θεωρείτε αυτά φυσιολογικά πράγματα. Δεν μπορεί μια ερωτική ιστορία να μετατρέπεται σε φιλία. Εσείς, όταν χωρίσετε, δε θα θέλετε να τον ξαναδείτε στα μάτια σας ούτε ζωγραφιστό.
Βρείτε τρόπους να τον κάνετε να νιώσει πως τον εκθέτετε. Κάντε ακριβώς αυτά που ξέρετε ότι θεωρεί άκρως επιλήψιμα για μια γυναίκα. Κι αν ας πεί κάτι, τονίστε του πως δεν σκοπεύετε ν’ αλλάξετε και πως δεν του επιτρέπετε να σας κάνει παρατηρήσεις.
Όταν βρίσκεστε με παρέα, φερθείτε σαν να μην υπάρχει. Αγνοήστε τον, παραμελήστε τον, μην του δώσετε καμία σημασία. Κάθε φορά που πάει να μιλήσει να τον διακόπτετε, για να φλυαρήσετε ασταμάτητα πάνω σε διάφορες ασημαντολογίες.
Πιέστε τον να πάρει κάποια απόφαση. Δείξτε οργή για τη δυσκολία του να καταλήξει επιτέλους κάπου. Κατηγορήστε τον πως το κάνει επίτηδες, για να σας σπάει τα νεύρα, επειδή ξέρει πολύ καλά πόσο σας ενοχλεί η αναποφασιστικότητα.
Μόλις καταλάβετε ότι περνάει την κάτω φάση του, υποκριθείτε ότι δεν έχετε πάρει είδηση. Ασχοληθείτε, λοιπόν, με οτιδήποτε άλλο εκτός από εκείνον και τις δυσθυμίες του. Κι αν παραπονεθεί , φροντίστε να του αραδιάσετε ατέλειωτη σειρά επιχειρημάτων για το πόσο άδικο έχει που αισθάνεται έτσι, που αντιδρά μ’ αυτό τον τρόπο, πως οφείλει να είναι δυνατός, γιατί οι αδύναμοι άνδρες σας δίνουν στα νεύρα.
e-karma.gr

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια