Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Εγινε Μέριλιν, πάει για Οσκαρ

Φαβορί για ένα χρυσό αγαλματίδιο είναι η 31χρονη ηθοποιός που υποδύεται τη Μονρόε στην ταινία του Σάιμον Κέρτις
H Μισέλ Γουίλιαμς, φαβορί για ένα Όσκαρ, έγινε η Μέριλιν της οθόνης του 21ου αιώνα, το θηλυκό που ποζάρει αθώα και μαζί προκλητικά σε μια μπανιέρα
Προσέθεσε μερικά κιλά παραπάνω στη....

λεπτεπίλεπτη σιλουέτα της, φόρεσε ξανθιά περούκα, πέρασε ώρες πολλές στο μακιγιάζ και έμαθε να κουνάει το κορμί της πιο επιδεικτικά μέσα σε χαρακτηριστικά φορέματα και φούστες που αναδεικνύουν τις καμπύλες. Εγινε η Μέριλιν της οθόνης του 21ου αιώνα, το θηλυκό που ποζάρει αθώα και μαζί προκλητικά σε μια μπανιέρα, φαβορί την ώρα αυτή για ένα Οσκαρ.

"Επτά μέρες με τη Μέριλιν" λέγεται η ταινία στην οποία η Μισέλ Γουίλιαμς υποδύεται ένα διαχρονικό είδωλο της ποπ κουλτούρας και μαζί μια ακαταμάχητη σεξοβόμβα του κινηματογράφου -ίσως τη μεγαλύτερη- που δεν είναι άλλη από τη Μέριλιν Μονρόε. Λίγο πριν το φιλμ κάνει πρεμιέρα στις αμερικανικές αίθουσες, την ερχόμενη Τετάρτη, οι συνεντεύξεις της 31χρονης Γουίλιαμς για τον τρόπο που προετοιμάστηκε για έναν ρόλο του οποίου το α και το ω είναι η εμφάνιση κάνουν τον γύρο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης: "Δεν πρόσεχα τι έτρωγα, ας το θέσουμε έτσι" λέει η ίδια.

Δεν ήταν όμως μόνο αυτό που έπρεπε να κάνει. Βασισμένη σε αληθινά γεγονότα που περιγράφονται στο ομότιτλο βιβλίο του Κόλιν Κλαρκ ("My week with Marilyn"), η ταινία αφηγείται την ερωτική σχέση της χολιγουντιανής σταρ με τον συγγραφέα, που το 1956 που γυριζόταν η κομεντί "Ο πρίγκιπας και η χορεύτρια" του Λόρενς Ολίβιε στο Λονδίνο, με πρωταγωνιστές τον ίδιο τον Ολίβιε και τη Μονρόε, εργαζόταν στην ταινία ως βοηθός σκηνοθέτη. Η χημεία τους προκάλεσε σκάνδαλο, καθώς εκείνη τότε ήταν 30 χρονών και παντρεμένη με τον τρίτο σύζυγό της, τον διάσημο συγγραφέα Αρθουρ Μίλερ. Μετά την ταινία, η σταρ θα γύριζε στην Αμερική για να κάνει τη μεγαλύτερη επιτυχία της, το "Μερικοί το προτιμούν καυτό".

Η Γουίλιαμς, λοιπόν, έπρεπε να μάθει να χορεύει και να κουνάει τους γοφούς αλά Μέριλιν. "Δεν είμαι τραγουδίστρια ούτε χορεύτρια. Δεν έχω βρεθεί στη σκηνή για να τραγουδήσω και να χορέψω από τότε που ήμουν 10 χρονών. Λόγω αυτού ένιωθα ?όταν επιτέλους μπόρεσα να αποβάλω τα νεύρα? μια τεράστια έκρηξη χαράς. Ενιωσα σαν ένα μικρό κορίτσι του οποίου τα όνειρα πραγματοποιούνται για πρώτη φορά" αποκαλύπτει η ηθοποιός, που ερεύνησε την κινησιολογία της ξανθομάλλας ντίβας βλέποντας πολλά βίντεο στο YouTube. "Μπόρεσα να αξιοποιήσω το πώς φανταζόμουν τη Μέριλιν Μονρόε να λάμπει σε εκείνα τα τραγουδιστικά και χορευτικά νούμερα. Αυτό που βίωσα είναι πως όταν βρίσκεσαι σε μια τέτοια κατάσταση, η κρίση σου δεν υφίσταται. Δεν υπάρχει χώρος γι' αυτήν γιατί θυμάσαι βήματα και στίχους... Ισως αυτό είναι που κάνει εκείνες τις παραστάσεις της τόσο μαγικές, το ότι δεν σκεφτόταν" συνεχίζει.
Εγινε Μέριλιν, πάει για Οσκαρ
Ερωτας
Η ταινία του πρωτοεμφανιζόμενου στο σινεμά Βρετανού σκηνοθέτη και σεναριογράφου Σάιμον Κέρτις δεν είναι βιογραφική, αλλά εξετάζει έναν έρωτα της θρυλικής σταρ και μέσα από αυτόν τη γυναίκα πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας. Αν και η Μισέλ Γουίλιαμς καμία σχέση δεν έχει ως ηθοποιός με τη σόουμπιζ περσόνα της Μέριλιν, ομολογεί πως μια φωτογραφία της την είχε ως παιδί.
Εγινε Μέριλιν, πάει για Οσκαρ
"Αν με έχει επηρεάσει; Οχι, για να είμαι ειλικρινής" απαντάει. "Είχα μια φωτογραφία της στο δωμάτιό μου όταν μεγάλωνα. Οπότε, κατά κάποιον τρόπο ανταποκρινόμουν στην εικόνα της. Μόνο όμως στην εικόνα της. Δεν είχα επίγνωση των ταινιών της" παραδέχεται η Γουίλιαμς, ενώ η πλάστιγγα των βραβείων Οσκαρ κλίνει προς το μέρος της. Σίγουρα η Μέριλιν θα χαιρόταν αν έβλεπε μια ηθοποιό να κερδίζει βραβείο επειδή την υποδύεται με χάρη αλλά και με ταλέντο.
Πότε θα το δούμε
Το "Επτά μέρες με τη Μέριλιν" βγαίνει στην Ελλάδα στις 29 Δεκεμβρίου, με τους Κένεθ Μπράνα, Εντι Ρεντμέιν, Εμα Γουάτσον, Τζούντι Ντεντς, Τζούλια Ορμόντ και Ντόμινικ Κούπερ να πλαισιώνουν τη Μισέλ Γουίλιαμς
ΑΝΤΑ ΔΑΛΙΑΚΑ
adaliaka@pegasus.gr

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια