Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Η Πωλίνα επιστρέφει σαν Ανγκελα Μέρκελ

Από τις Σεϋχέλλες, στο Βερολίνο και την Ανγκελα Μέρκελ!
Η Πωλίνα πατώντας στα γνώριμα μονοπάτια της, με αρκετή διάθεση χιούμορ μπήκε στο studio και ετοίμασε ένα ολοκαίνουργιο τραγούδι που φέρει εξολοκλήρου την πολύπλευρη και πολυτάλαντη ταυτότητά της.
Αφού πήγε για τρέλες στις Σεϋχέλλες, αρκετά.......

χρόνια αργότερα μεταφέρει ξανά το κλίμα της εποχής. Πρόκειται για ένα χιουμοριστικό μουσικό μήνυμα που απευθύνεται στους Ελληνες του ΔΝΤ και του μνημονίου.

Το τραγούδι, τους στίχους του οποίου έχει γράψει ο Γιώργος Παυριανός και τη μουσική ο Ανδρέας Λάμπρου, λέγεται «Ντερ Ντόιτσερ αουφιντεζέεν», σε ελεύθερη μετάφραση «Οι Γερμανοί ξανάρχονται». Είναι ένα κομμάτι-πρόζα, γραμμένο σε δύο γλώσσες: παραφρασμένα γερμανικά και ελληνικά που ακούγονται παράλληλα από τη φωνή της Πωλίνας.

«Καγκελάριεν νατούρλιχ μπιν αϊν (Φυσικά εγώ θα είμαι ο πρωθυπουργός), άουν φερστίεν ντερ Γκρίχεν μαζόχ (και επειδή κατάλαβα ότι οι Ελληνες είστε μαζόχες), γιούνγκε τρόικα σετ τρε φροϊλάιν (η καινούργια τρόικα θα είναι τρεις γυναίκες) ντας ιστ Μμπρόγιερ, Λέαντρος ουν Κωχ (η Ερρικα Μπρόγιερ, η Βίκυ Λέαντρος και η Μαρίζα Κωχ)».

Αυτή είναι τελευταία στροφή του τραγουδιού που, όπως μάθαμε, γράφτηκε από τον στιχουργό με αφορμή -εννοείται- τα όσα συμβαίνουν σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
Η Πωλίνα, που είναι φίλη με τον στιχουργό και εκτιμάει πολύ τη δουλειά του, είπε αμέσως το «ναι» στην πρόταση που της έγινε να ερμηνεύσει το τραγούδι της «Ανγκελα». Οπως είπε η Πωλίνα στην «Espresso», «τα σατιρικά τραγούδια είναι το στοιχείο μου.
Παίζω παράλληλα τον ρόλο της σκληροπυρηνικής Μέρκελ, αλλά και μιας χαζής μεταφράστριας. Και όλα αυτά σε έναν γνώριμο γερμανικό ρυθμό...»

Στο εξώφυλλο του CD υπάρχει η φωτογραφία της Ανγκελα Μέρκελ με γερμανική στρατιωτική στολή. «Αρχικά είχαμε σκεφτεί να βάλουμε τη Μέρκελ με σέξι εσώρουχα ή να την κάνουμε Τζοκόντα» συμπληρώνει η τραγουδίστρια. Το CD θα κυκλοφορήσει σύντομα.

www.kozaro.com

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια