Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Αιχμάλωτη της βουλιμίας

Ηταν ζευγάρι στη ζωή και στη μεγάλη οθόνη για περισσότερα από πέντε χρόνια, ωστόσο ο Γούντι Αλεν πληροφορήθηκε μόλις χθες, μαζί με τον υπόλοιπο κόσμο, κάποιες πολύ σημαντικές πτυχές της ζωής της πρώην αγαπημένης του Νταϊάν Κίτον.
Η 65χρονη ηθοποιός μέσα από την αυτοβιογραφία της με τίτλο ......

«Then Again» αποκαλύπτει τη μάχη της με τη βουλιμία, αλλά και τον βαθμό που αυτή επηρέασε τη σχέση της με τον δημοφιλή κωμικό ηθοποιό και σκηνοθέτη στα 70s.

«Οι απαιτήσεις της βουλιμίας επισκίαζαν τη δύναμη της επιθυμίας μου για τον Γούντι. Αξιολύπητο, αλλά αληθινό» γράφει χαρακτηριστικά η Κίτον σε απόσπασμα του βιβλίου της, αναφέροντας ότι συχνά ήταν αφηρημένη και απέφευγε να τον συνοδεύσει σε πρεμιέρες ή να βγει μαζί του ραντεβού προκειμένου να απομονωθεί στο διαμέρισμά της στη Νέα Υόρκη και να καταναλώσει απίστευτες ποσότητες φαγητού, τις οποίες και απέβαλλε στη συνέχεια.

Για πρωινό η νεαρή τότε ηθοποιός συνήθιζε να καταναλώνει δώδεκα μάφιν, τρία τηγανητά αβγά με μπέικον, τηγανίτες και τέσσερα ποτήρια σοκολατούχο γάλα, για μεσημεριανό τρεις μπριζόλες τηγανισμένες με βούτυρο, πατάτες, μηλόπιτα και δύο παγωτά με έξτρα ξηρούς καρπούς, ενώ το δείπνο ξεπερνούσε το όριο της ανθρώπινης φαντασίας, καθώς αποτελούνταν από τεράστιες ποσότητες τηγανητών εδεσμάτων και γλυκών.

Ο συνολικός αριθμός των θερμίδων που κατανάλωνε σε ημερήσια βάση ξεπερνούσε τις 20.000, ωστόσο η Κίτον έκανε το τρικ που είχε ακούσει από μια συνάδελφό της για να παραμένει αδύνατη: προκαλούσε στον εαυτό της εμετούς.

Ο Αλεν δεν είχε καταλάβει τίποτα για τη διατροφική διαταραχή της συντρόφου του. Ομως θεωρώντας ότι είναι απλώς ανασφαλής την έπεισε να επισκεφτεί ψυχαναλυτή, το οποίο έκανε εκείνη καθημερινά για δεκαοκτώ μήνες.

Κατά τα λοιπά, η σχέση της με τον Αλεν ήταν μάλλον ιδιαίτερη, αφού συνήθιζαν να υπενθυμίζουν ο ένας τις αποτυχίες του άλλου, αλλά και να αλληλοπροσβάλλονται. Η Κίτον εξηγεί, τέλος, ότι δεν παντρεύτηκε ποτέ της, επειδή συνδεόταν με «άπιαστους» άντρες, όπως ο Γούντι Αλεν, ο Γουόρεν Μπίτι και ο Αλ Πατσίνο.
ΠΕΤΡΙΝΑ ΚΑΛΑΜΒΟΚΙΔΗ

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια