Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Οι Κηπουροί με πράσινες οδηγίες επιβίωσης στην κρίση

Ο Μάκης Τσίλας, ο Γιάννης Παναγιωτόπουλος και ο Ηλίας Βρεττός γνωρίστηκαν στο πρώτο έτος της Γεωπονικής Σχολής.
Από τότε έγιναν αχώριστοι, όχι μόνο στη ζωή τους αλλά και στη δουλειά τους.
"Ο ένας συμπληρώνει τον άλλο.
Καταλαβαίνουμε αμέσως τι θέλει ο καθένας μας.
Κάναμε μαζί μια εταιρεία, αλλά σίγουρα δεν φανταζόμασταν ότι....

θα μπορούσαμε να κάνουμε εκπομπή στην τηλεόραση και να μοιραστούμε τις γνώσεις μας με τον κόσμο" λέει ο Μάκης Τσόκας.

Η ευκαιρία δόθηκε συμπτωματικά όταν, πριν από τέσσερα χρόνια, τους κάλεσε ο Λάκης Λαζόπουλος για να του φτιάξουν τον κήπο του. Πάνω στη κουβέντα του "έριξαν" την ιδέα για μια εκπομπή κηπουρικής. Τότε εκείνος τους ζήτησε να του κάνουν έναν πιλότο, ο οποίος πήρε την έγκριση από τον Αlpha και ο Λάκης ανέλαβε την παραγωγή.
Όταν όμως το κανάλι αγοράστηκε από το RTL, η ιδέα ματαιώθηκε. Τότε, με την ευχή του Λάκη Λαζόπουλου - όπως λένε οι ίδιοι - έκαναν κρούση στο Mega και οδηγήθηκαν στο σήμερα.

Παρά τις περικοπές του Μεγάλου Καναλιού, η εκπομπή πήρε το "πράσινο φως" για 2η χρονιά. Ο κ. Τσόκας εξηγεί: "Για εμάς ίσως είναι και η νέα τάση στην TV. Μετά τη μόδα της μαγειρικής ο κόσμος τώρα περισσότερο από ποτέ στρέφεται προς το πράσινο και την οικολογία. Η οικονομία που απαιτείται να κάνει κάθε νοικοκυριό μας οδηγεί πλέον στο να φυτέψουμε τα δικά μας προϊόντα ώστε να τρώμε και υγιεινά αλλά και φθηνά.

Γι αυτό το λόγο φέτος, θα εμπλουτίσουμε τη στήλη μας, "Το μποστανάκι σου" και θα προτείνουμε και λαχανικά που φυτεύονται σε γλάστρες, όπως το μαρούλι, το φρέσκο κρεμμύδι και οι τομάτες. Σε γλάστρες μπορείς ακόμα να βάλεις κι όλα τα αρωματικά σου φυτά και να τα τοποθετήσεις σε ένα ράφι έτσι ώστε να κόβεις φρέσκα φύλλα για τις σαλάτες σου ή το μαγείρεμα, όλο το χρόνο.
Στις νέες στήλες της εκπομπής θα είναι και το "Το βοτανάκι σου", όπου θα αναλύουμε κάθε φορά ένα βότανο και τη χρησιμότητά του, αλλά και "Το καρποφόρο σου", όπως η ροδιά, που θα δείξουμε πόσο εύκολο είναι να καθαρίζεις το ρόδι, η λεμονιά και πώς να κάνετε λιμοντσέλο, αλλά και με ποιον τρόπο θα έχετε τσακιστές ελιές στο τραπέζι σας"
Πρεμιέρα Σάββατο 26 Νοεμ.18.10 Mega
Μάγδα Παπαγιάννη/Glam

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια