Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

ΣΚΟΠΙΑ: Τώρα πουλάνε και Μακεδονικό κρασί

Μετά τα αγάλματα, τα λεξικά και όλες τις προκλήσεις της τελευταίας περιόδου, τώρα οι γείτονες πουλάνε και "Μακεδονικό" οίνο!
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Ελληνικού, αλλά και του Γερμανικού Τύπου, παρόλο που η Ελλάδα έχει κατοχυρώσει τον όρο «Μακεδονικός Οίνος», ως Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης για τα κρασιά που παράγονται στην Μακεδονία, οινοπαραγωγοί των Σκοπίων πουλάνε κρασιά στην Γερμανία με την ονομασία «Republik Mazedonien» τονίζει στην ερώτησή του ο βουλευτής Σάββας Αναστασιάδης .
Μάλιστα, όπως αναφέρει στους Υπουργούς Οικονομίας και Εξωτερικών η τιμολογιακή πολιτική που ακολουθείται είναι ιδιαίτερα ελκυστική για τους καταναλωτές, αφού, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η παραγωγή των κρασιών επιδοτείται από το γειτονικό κράτος, με μόνο σκοπό να πλημμυρίσουν τις διεθνείς αγορές.

Και συνεχίζει:
Επειδή, εν μέσω οικονομικής κρίσης, φαίνεται να έχει στηθεί ένα καλά οργανωμένο σχέδιο καπηλείας της εθνικής μας ταυτότητας σε όλα τα επίπεδα, εκ μέρους της γειτονικής χώρας των Σκοπίων.
Επειδή, οι επιδοτήσεις που λαμβάνουν από τη χώρα τους οι οινοπαραγωγοί των Σκοπίων, ενδεχομένως τους επιτρέπουν να πουλούν την παραγωγή τους κάτω του κόστους, οπότε εγείρεται θέμα αθέμιτου ανταγωνισμού και χρειάζεται να ενεργοποιηθούν δασμολογικές διαδικασίες anti-dumping, για την εισαγωγή στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Επειδή, η κατάσταση αυτή έχει οδηγήσει σε απόγνωση τους Έλληνες οινοπαραγωγούς.
Και όπωςο ίδιος συνεχίζει, Επειδή, η Ελληνική Κυβέρνηση δεν φαίνεται να αντιδρά επίσημα στην ανεξέλεγκτη αυτή κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.

Ερωτώνται οι αρμόδιοι κ.κ. Υπουργοί:
1)Σε ποιες ενέργειες προτίθενται να προβούν τα αρμόδια Υπουργεία, ώστε να σταματήσει η παράνομη κυκλοφορία κρασιών με την ονομασία «Republik Mazedonien»;
2) Είναι επίσημα ενημερωμένοι για το συγκεκριμένο πρόβλημα οι Έλληνες Ευρωβουλευτές; 

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια