Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Ρουσφετολογικές μεταθέσεις και αποσπάσεις στα ΕΛΤΑ

Περίεργα αλισβερίσια και προνομιακές- ρουσφετολογικές μεταθέσεις στα Ελληνικά Ταχυδρομεία καταγγέλλουν εργαζόμενοι της εταιρείας στο κεντρικό κατάστημα της Αθήνας, μετά τις αιφνιδιαστικές αποσπάσεις τριών συναδέλφων τους την περασμένη εβδομάδα, με την παράκαμψη διευθυντών και.......

προϊσταμένων υπηρεσιακών λειτουργιών.
Μιλώντας στην "Αυγή", εργαζόμενοι του καταστήματος υπογράμμισαν πως, την περασμένη εβδομάδα, ανακοινώθηκε σε τρεις εργαζόμενες η μετάθεσή τους από το κεντρικό ταχυδρομείο της Αθήνας σε άλλα ταχυδρομικά γραφεία. Την ανακοίνωση υπογράφει ο περιφερειακός διευθυντής συναλλαγής Αττικής κ. Ασημακόπουλος, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες των εργαζομένων, υπεύθυνη για το σχετικό οργανόγραμμα είναι η Σ. Κηπουρού - Έβανς, γενική διευθύντρια της Επιχειρησιακής Μονάδας Δικτύου Λιανικής του ΕΛΤΑ, πρώην στέλεχος του ΟΤΕ και αδερφή του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Έβρου Χρ. Κηπουρού.

Το ζήτημα, όπως λένε οι ίδιοι, βρίσκεται στο γεγονός ότι "ορισμένοι εργαζόμενοι που τόσα χρόνια βρίσκονταν σε επιτελικές μονάδες (κεντρικές μονάδες κ.λπ.), χωρίς όμως να διαθέτουν τα τυπικά και απαραίτητα προσόντα, απέφευγαν συστηματικά να εργαστούν στην πρώτη γραμμή, απλά και μόνο γιατί είχαν προνομιακή και ιδιαίτερη μεταχείριση και βρίσκονταν σε άλλες θέσεις απ' ότι θα έπρεπε". Οι ίδιοι σημειώνουν πως, "την ώρα που ακούγονται διάφορα για το μέλλον των ΕΛΤΑ και η εργασιακή εφεδρεία είναι προ των πυλών, πολλοί αναζητάνε τη 'σιγουριά' του κεντρικού καταστήματος, με αποτέλεσμα να μετακινούνται εργαζόμενοι που για χρόνια βρίσκονταν στην πρώτη γραμμή εργασίας".

Παράλληλα, τονίζουν ότι στην όλη παράτυπη διαδικασία κεντρικός είναι ο ρόλος της Ομοσπονδίας των εργαζομένων (της ΠΟΣΤ), που ελέγχεται από τις δυνάμεις της ΠΑΣΚΕ. Οι εργαζόμενοι σημειώνουν ακόμη ότι "με τις πρακτικές τους κάποιοι δείχνουν να μη μας σέβονται και τσαλαπατούν την αξιοπρέπειά μας" και προσθέτουν πως "αυτή η αδικία δεν θα περάσει".

Στο μεταξύ, γενικότερη είναι η εικόνα διάλυσης που παρουσιάζουν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, καθώς, σύμφωνα με τον Ενιαίο Σύλλογο Ταχυδρομικών Αθήνας - Αττικής κι όλης της Ελλάδας "Θεόδωρος Λεονάρδος", "μεταθέσεις, αποσπάσεις, κλείσιμο γραφείων στην Αττική συγκροτούν εικόνα διάλυσης και προετοιμάζουν το έδαφος για το ξεπούλημα του οργανισμού". Στο πλαίσιο αυτό, σχολιάζει για τις αποσπάσεις πως "αναβιώνουν μεθόδους 'Κασαλιά' (σ.σ.: διευθυντής των ΕΛΤΑ επί δικτατορίας) με μεταθέσεις μέσω fax στις απογευματινές ώρες, παρακάμπτοντας και αγνοώντας διευθυντές και προϊσταμένους υπηρεσιακών λειτουργιών θεωρώντας τους αχυρανθρώπους".
avgi.gr

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια