Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Οι αγγλικές λέξεις που χρησιμοποι​ήθηκαν περισσότερ​ο μέσα στο 2011

Η λέξη «occupy» στα αγγλικά, καταλαμβάνω στα ελληνικά, ήταν μεταξύ εκείνων που χρησιμοποιήθηκαν περισσότερο μέσα στο 2011, ενώ το όνομα του ιδρυτή της Apple, Στιβ Τζομπς ήταν εκείνο που μνημονεύθηκε περισσότερο κατά τη φετινή χρονιά, προφανώς λόγω του θανάτου του.
Αυτό προκύπτει από παγκόσμια έρευνα της αγγλικής γλώσσας που διενήργησε το.....

Global Language Monitor, ο Παγκόσμιος Γλωσσικός Ανιχνευτής με έδρα το Τέξας.

. Άλλες λέξεις που χρησιμοποιήθηκαν ευρέως στη διάρκεια των τελευταίων 12 μηνών ήταν ο όρος «έλλειμμα», η «αραβική άνοιξη» και «βασιλικός γάμος».
«Οι επιλογές μας αντανακλούν σε μεγάλο βαθμό τις κυοφορούμενες πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις, που πλήττουν ολόκληρο τον αναπτυγμένο κόσμο με ορισμένες εξαιρέσεις, όπως ο βρετανικός βασιλικός γάμος και η συνεχιζόμενη ανάπτυξη της Κίνας», σχολίασε ο πρόεδρος του Global Language Monitor, Paul JJ Payack.

Οι αναφορές στον Τζομπς, ο οποίος πέθανε τον Οκτώβριο σε ηλικία 56 ετών ύστερα από 8ετή μάχη με τον καρκίνο στο πάγκρεας, ξεπέρασαν τις αντίστοιχες μνείες στον ηγέτη της Αλ Κάιντα, Οσάμα μπιν Λάντεν κατά 30%.

Η συχνότητα χρήσης καταμετρήθηκε με τη βοήθεια λογάριθμου που έλεγξε 75.000 διεθνή έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ καθώς και ιστοσελίδες, αλλά και sites κοινωνικής δικτύωσης.

Υπενθυμίζεται ότι «η αραβική άνοιξη» είναι μία φράση που δημιουργήθηκε από τα ΜΜΕ για να περιγράψει τις λαϊκές εξεγέρσεις στον αραβικό κόσμο στις αρχές του 2011. «Ο βασιλικός γάμος» αντανακλά το διεθνές ενδιαφέρον των ΜΜΕ για τον γάμο του πρίγκιπα Ουίλιαμ με την Κέιτ Μίντλετον τον περασμένο Απρίλιο.

 Οι πέντε δημοφιλέστερες φράσεις της χρονιάς ήταν «θυμός και οργή», για να περιγράψει τις διαθέσεις του παγκόσμιου εκλογικού σώματος, «κλιματική αλλαγή» και «μεγάλη ύφεση» αν και στις ΗΠΑ η ύφεση έχει παρέλθει.
Καθημερινή

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια