Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

109 χώρες συμμετέχουν στο Μαραθώνιο

Σαράντα δύο χιλιόμετρα η διαδρομή
Με τη συμμετοχή 19.000 δρομέων, οι 8.500 εκ των οποίων θα συμμετέχουν στην Κλασική Διαδρομή των 42 χιλιομέτρων, θα πραγματοποιηθεί αυτή την Κυριακή ο Μαραθώνιος Αθηνών.
Στο Μαραθώνιο θα τρέξουν ......

αθλητές από 109 διαφορετικές χώρες, αριθμός που αποτελεί νέο ρεκόρ για τον Μαραθώνιο και ξεπερνάει κατά πολύ το προηγούμενο των 89 χωρών, που σημειώθηκε πέρσι.

Το ρεκόρ της διαδρομής των 2 ωρών 10 λεπτών και 55 δευτερολέπτων θα προσπαθήσει να σπάσει ο κενυάτης Ρέιμοντ Μπετ, το οποίο κρατάει από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004 ο Ιταλός Μπαλντίνι.

Αλλοι δρομείς θα είναι οι Αιθίοπες Οουσα Ατίκο Γκίρμα και Γκούτα Μπίρμπο Μουλμπουλά, οι οποίοι έχουν πραγματοποίησει κορυφαίες επιδόσεις σε μαραθώνιους άλλων πόλεων (2:09:32 η καλύτερη επίοδση του πρώτου και 2:10:51 του δεύτερου).

Στον αγώνα θα πάρουν μέρος και χιλιάδες ερασιτέχνες όπως ο ιάπωνας πρέσβης, Χιρόσι Τόντα, που ανακοίνωσε ότι θα φοράει μπλουζάκι με μήνυμα υποστήριξης για τα θύματα του πρόσφατου τσουνάμι στη χώρα του και για την Ελλάδα.

Παράλληλα με την Κλασική Διαδρομή την Κυριακή θα γίνουν και οι μίνι μαραθώνιοι των 10 και 5 χιλιάδων μέτρων. Ο Κλασικός Μαραθώνιος Αθηνών τελεί υπό την αιγίδα της UNESCO.
sarotiko

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια