Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Formula 1: Και επισήμως το Νιου Τζέρσεϊ

Σε πανηγυρικό κλίμα οι τοπικές αρχές του Νιου Τζέρσεϊ παρουσίασαν το νέο GP που θα ενταχθεί στο καλεντάρι της Formula 1 το 2013.
Πρόκειται για ένα σιρκουί πόλης με διαδρομή μήκους 5,2 χιλιομέτρων στους δρόμους του Νιου Τζέρσεϊ, γύρω από το Port Imperial, και στις πόλεις Weehawken και West New York με φόντο τους ........

ουρανοξύστες του Μανχάταν.

Ο αγώνας έχει προγραμματιστεί στα τέλη Ιουνίου και η συμφωνία που υπογράφηκε αφορά 10 χρόνια συνεργασίας.

Οι τοπικές αρχές δηλώνουν ενθουσιασμένες με το γεγονός. «Είμαι ευχαριστημένος που το Νιου Τζέρσεϊ θα φιλοξενήσει αγώνα Formula 1 το 2013, φέρνοντας ένα από τα πιο δημοφιλή και συναρπαστικά αθλήματα στον κόσμο, δίπλα μας.
Διαβεβαιώνω τη Formula 1 ότι ήταν μία από τις πιο σοφές της αποφάσεις που έχει πάρει, με το να φέρει και να διοργανώσει αυτόν τον αγώνα στο Νιου Τζέρσεϊ», δήλωσε ο Κρις Κρίστι, Κυβερνήτης της Πολιτείας.

Ηδη, οι δήμαρχοι των πόλεων Weehawken και West New York έχουν έρθει σε επαφή με ιδιώτες επενδυτές προκειμένου να καλυφθεί το κόστος διεξαγωγής του αγώνα. Στόχος τους είναι να μην δαπανηθούν δημόσια χρήματα, κάτι που θα είχε αρνητικό αντίκτυπο στον κόσμο, σε περίοδο οικονομικής ύφεσης.

Και οι δύο θεωρούν ότι ένα τέτοιο αθλητικό γεγονός θα συνέδραμε σημαντικά στην οικονομική ανάκαμψη της περιοχής. «Σε αυτούς του αβέβαιους καιρούς, όταν κάθε άμεσο και έμμεσο έσοδο είναι ζωτικό, ένας δικός μας αγώνας Formula 1 θα μπορούσε να είναι μία πολύ θετική ώθηση για τους πολίτες μας.
Για αυτό θα πρέπει να εξασφαλίσουμε ότι τα οικονομικά οφέλη από το προνόμιο να έχουμε τέτοιους αγώνες στις πόλεις μας, θα μοιραστούν δίκαια και δε χρησιμοποιηθούν χρήματα από φόρους. Το γκρουπ επενδυτών μας έχει ήδη διαβεβαιώσει ότι οι πόλεις μας θα έχουν μία ουσιαστική ετήσια ανταπόδοση», δήλωσαν οι δύο δήμαρχοι Ρίτσαρντ Τέρνερ (Weehawken) και Φέλιξ Ροκ (West New York) σε κοινή συνέντευξη Τύπου.

Ο αγώνας στο Νιού Τζέρσεϊ θα είναι ο δεύτερος που θα διεξαχθεί στις ΗΠΑ καθώς ήδη από φέτος υπάρχει και το Οστιν στα μέσα Νοεμβρίου.
naftemporiki

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια