Τι προσβάλλει τους ανθρώπους με αναπηρία ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Ο πιο πλούσιος άνθρωπος του κόσμου 2011

Ο πιο πλούσιος άνθρωπος του κόσμου σύντομα θα είναι γυναίκα.
Η 57χρονη Αυστραλή μεγιστάνας ορυχείων, Gina Rinehart, αναμένεται να γίνει ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, ξεπερνώντας τον Μεξικανό Carlos Slim.
Η εν λόγω κυρία έχει σήμερα στην κατοχή της τρία ανθρακωρυχεία και ένα ορυχείο σιδηρομεταλλεύματος, που βρίσκονται μεταξύ των 10 πιο υποσχόμενων μεταλλευτικών έργων στον κόσμο, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα. Σύμφωνα με ανάλυση στην Αυστραλία, τα ετήσια κέρδη της Rinehart θα αγγίζουν σύντομα τα 10 δισ. δολάρια, ανεβάζοντας τον πλούτο της στα 100 δισ. δολάρια.

Από το 1986 ο αριθμός των γυναικών στη λίστα του Forbes με τους πλουσιότερους Αμερικανούς έχει μειωθεί στο μισό, ενώ από τους 1.000 ανθρώπους στη βρετανική λίστα με τους πλουσιότερους, μόλις 105 είναι γυναίκες. Παρόλα αυτά η περίπτωση της Rinehart αποτελεί εξαίρεση. Σύμφωνα με εκτιμήσεις ειδικών, εάν η επιχείρηση της, η Hancock Prospecting, ήταν εισηγμένη στο χρηματιστήριο θα είχε καθαρή αξία ύψους 30 δισ. δολαρίων. Με τέτοια κεφαλαιοποίηση θα ήταν αρκετή για να εξασφαλίσει μια θέση για τη Rinehart στο top 10 των πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου.

Όμως τα χρήματα δεν φέρνουν την ευτυχία. Η Gina Rinehart βρίσκεται κατηγορούμενη στα δικαστήρια, απέναντι στην ίδια της την κόρη, Hope Rinehart Welker. Οι λόγοι της δικαστικής διαμάχης έχουν κρατηθεί επτασφράγιστοι, αν και δεν είναι η πρώτη φορά που η Rinehart έρχεται αντιμέτωπη με την ίδια της την οικογένεια. Είχε προηγηθεί μια 11χρονη δικαστική διαμάχη με τη μητριά της, Rose Porteous, μετά τον θάνατο του πατέρα της, ενώ και το 2004 το μεγαλύτερο παιδί της, ο John, είχε απειλήσει να τη σύρει στα δικαστήρια, διεκδικώντας μεγαλύτερο μερίδιο από την κληρονομιά του παππού του.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια