Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Τα συσσίτια τους κρατούν ζωντανούς

Σοκ προκαλούν τα στοιχεία για τον αριθμό των Ελλήνων που καταφεύγουν στα συσσίτια. Τουλάχιστον 10.000 μερίδες διανέμει καθημερινά η Αρχιεπισκοπή.
Εκστρατεία για να μη θρηνήσουμε θύματα τον Χειμώνα.
Αυξάνονται ραγδαία οι συμπολίτες μας, που...........

εξαρτώνται αποκλειστικά από την "καλοσύνη των ξένων", τις δωρεές και τη βοήθεια των δήμων και της εκκλησίας για να μπορέσουν να επιβιώσουν.

Οι νέοι άστεγοι και πένητες ξεπερνούν το 20% του ελληνικού πληθυσμού και οι ουρές στα συσσίτια μεγαλώνουν μέρα με την ημέρα.

Σύμφωνα με τον "Ελεύθερο Τύπο" της Κυριακής, οι αιτήσεις στο Ίδρυμα της "Τράπεζας Τροφίμων" έχουν πολλαπλασιαστεί και η κατάσταση αναμένεται να επιδεινωθεί τους επόμενους μήνες, λόγω της ανοδικής πορείας της ανεργίας και των μέτρων λιτότητας.

Σύμφωνα με την "Τράπεζα Τροφίμων", μέσα σε μόλις ένα χρόνο στην Αττική ο αριθμός των ανθρώπων που ζητούν βοήθεια αυξήθηκε κατά 35%.

Ίδια εικόνα και στα συσσίτια των δήμων και της εκκλησίας, με την Αρχιεπισκοπή να υπολογίζει τις μερίδες που διανέμονται ημερησίως σε 10.000.

Μάλιστα πολλοί από όσους ζητούν βοήθεια δεν είναι άστεγοι, αλλά άνθρωποι που πρόσφατα απολύθηκαν και δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα.

Τα στοιχεία που παραθέτει η εφημερίδα, προκαλούν τρόμο και εξηγούν τη ραγδαία αύξηση όσων δεν έχουν στο τραπέζι τους ούτε ένα πιάτο φαΐ.

Από τον Ιούλιο του 2010 έως τον Ιούλιο του 2011 καταγράφηκαν 213.241 άνεργοι επιπλέον, την ώρα που το ποσοστό ανεργίας στην ηλικιακή ομάδα 15-24 έφτασε το 42,4%.

Υπό αυτές τις συνθήκες η οργάνωση "Γιατροί του Κόσμου" ξεκινά νέα εκστρατεία για να βοηθήσει όσους έχουν ανάγκη και ζητά παράλληλα τη συνεργασία ιδιωτών.

Με σύνθημα "Είναι στο χέρι μας να μην επιτρέψουμε ο Χειμώνας του 2012 να αποδειχθεί ένας φονικός Χειμώνας", δέχονται χιλιάδες ανασφάλιστους πολίτες στα πολυϊατρεία τους για δωρεάν εξέταση.

Παράλληλα, ιδιώτες μέσω της πρωτοβουλίας "Μπορούμε" (Boroume.gr) επιχειρούν να δημιουργήσουν ένα δίκτυο διανομής τροφίμων, υποκαθιστώντας τον κοιμώμενο κρατικό μηχανισμό.

Σύμφωνα με τον "Ελεύθερο Τύπο", η ανταπόκριση μέχρι στιγμής είναι μεγάλη και οι ελπίδες να μην αποδειχθεί ο Χειμώνας "φονικός" μεγάλες...
amanpoiare

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια