Τι προσβάλλει τους ανθρώπους με αναπηρία ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Καμπάνες από το ΕΣΡ

Την επιβολή υψηλών προστίμων αποφάσισε στη σημερινή του συνεδρίαση το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.
Πρόστιμο 15.000 ευρώ επιβλήθηκε, μετά από καταγγελία......

ιδιώτη, στην ΕΤ1 και την εκπομπή «ESC», για προβολή, στις 16/5/11, βίαιων σκηνών και κακοποίηση της ελληνικής γλώσσας σε ώρες παιδικής τηλεθέασης. Μειοψήφησαν ο πρόεδρος του ΕΣΡ, Ιωάννης Λασκαρίδης και ο κ. Κωνσταντίνος Τσουράκης που πρότειναν σύσταση.

Επίσης, πρόστιμο 15.000 ευρώ επιβλήθηκε ομόφωνα, μετά από καταγγελία ιδιώτη, στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha και την εκπομπή της Ναταλίας Γερμανού «Μέσα στην καλή χαρά», που προβλήθηκε στις 28/5/11 και ώρα 11:00 το πρωί, για υποβάθμιση ποιότητας και λανθασμένη σήμανση.

Κατά τα λοιπά, πρόστιμο 5.000 ευρώ επιβλήθηκε στο ραδιοφωνικό σταθμό Real fm για παράνομη διαφήμιση προϊόντων-χορηγών, στις 10 και 11/3/11. Μειοψήφησαν ο πρόεδρος του ΕΣΡ, Ιωάννης Λασκαρίδης και ο Κωνσταντίνος Τσουράκης που πρότειναν σύσταση.

Επίσης, πρόστιμο 3.000 ευρώ επιβλήθηκε στον ραδιοφωνικό σταθμό Τρακ fm του νομού Πιερίας, για μη υποβολή στοιχείων σχετικά με τη συχνότητα και τη θέση που εκπέμπει. Με το ίδιο αιτιολογικό επιβλήθηκε το ίδιο πρόστιμο (3.000 ευρώ) στο ραδιοφωνικό σταθμό Power fm του νομού Πιερίας.

Σύσταση επιβλήθηκε στον τηλεοπτικό σταθμό ANT1 και το τούρκικο σίριαλ Ezel για πρόκληση εθνικού μίσους, καθώς προέβαλε σε επεισόδιό του τη σημαία του ψευδοκράτους των Κατεχομένων της Κύπρου. Μειοψήφησαν ο Κωνσταντίνος Αποστολάς, ο οποίος πρότεινε πρόστιμο 20.000 ευρώ, η κ. Εύη Δεμίρη και ο κ. Ιωάννης Παπακώστας που πρότειναν να μπει η υπόθεση στο αρχείο.

Το ΕΣΡ ενέκρινε τη μεταβίβαση μετοχών του ραδιοφωνικού σταθμού Ράδιο Θεσσαλονίκη του νομού Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, μεταβιβάστηκαν 160 μετοχές από τον Ελευθέριο Μαρόγλου έναντι 150.000 ευρώ και 160 μετοχές από τον Στέφανο Διαμαντίδη έναντι 150.000 ευρώ προς την ανώνυμη εταιρεία «Ερωτικός Ράδιο ΑΕ»

Επίσης, εγκρίθηκε η μεταβίβαση μετοχών αξίας 10.000 ευρώ στον ραδιοφωνικό σταθμό Beautiful του νομού Αχαΐας από την εταιρεία με επωνυμία « Ε. Χάλαρης Χ. Διαμαντόπουλος» στην εταιρεία «Αντώνης Κουνάβης και Ι. Χριστόπουλος».

Εγκρίθηκαν οι άδειες δικτυώσεως των τηλεοπτικών σταθμών MTV νομού Αττικής και Αιγαίο TV νομού Κυκλάδων, ενώ απορρίφθηκαν οι άδειες δικτυώσεως για τους σταθμούς Kontra Channel νομού Αττικής και ΕΝΑ TV νομού Φθιώτιδας, καθώς δεν έχουν άδεια ως ενημερωτικοί σταθμοί.

Στον τηλεοπτικό σταθμό Cosmos TV του νομού Ιωαννίνων δόθηκε άδεια να μεταδίδει ψηφιακά το αναλογικό του πρόγραμμα.

Τέλος, οριστική διακοπή και ανάκληση βεβαίωσης επιβλήθηκε στην «Ελληνορθόδοξη Παράδοση και Ζωή» του νομού Χαλκιδικής, καθώς δεν λειτουργεί.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια