Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Ψητές πιπεριές Φλωρίνης σε βαζάκι இ

Μια λιχουδιά με πολλές εφαρμογές στο καθημερινό ή γιορτινό τραπέζι.
Συσκευασμένες σε βαζάκια κυκλοφορούν δύο ειδών ψητές κόκκινες πιπεριές:
οι πιπεριές με ποικιλία Φλωρίνης και τα διάφορα υβρίδια, τύπου Φλωρίνης, τα οποία συνηθίζουν  και αυτά να τα ονομάζουν "Πιπεριές Φλωρίνης".
Η καλλιέργεια και των δύο γίνεται σε διάφορες περιοχές της χώρας, υπαίθρια αλλά και θερμοκηπιακά.
Η ονομασία Φλωρίνης δεν έχει να κάνει σήμερα με την περιοχή προέλευσης των πιπεριών, έμεινε όμως το όνομα αυτό επειδή παλαιότερα η καλλιέργεια αυτής της μακεδονικής ποικιλίας γινόταν στην ευρύτερη περιοχή της Φλώρινας.
Τα χαρακτηριστικά της ποικιλίας Φλωρίνης αλλά και των υβριδίων είναι το μήκος του καρπού (έως και 22 εκ στα υβρίδια), το πλάτος του καρπού (έως και 7 εκ.), το πάχος της σάρκας (έως και 6 χιλ.), το κόκκινο χρώμα όταν βρίσκεται στην πλήρη ωρίμαση και η γλυκιά γεύση.

Πιπεριές Φλωρίνης
* Το βλογημένο περιβόλι.
Βιολογικές πιπεριές με πορτοκαλί χρώμα, σφιχτή και τραγανή σάρκα με μαλακή και σχετικά ουδέτερη γεύση.
Ιδανικές ως γέμιση σε κρέας ή σε λαχανικά, αλλά και γεμιστές με μαλακά και απαλά τυριά.
Στα καταστήματα με βιολογικά προϊόντα.
* Gaea.
Έχουν ζωηρό κόκκινο χρώμα και η άλμη τους περιέχει μούστο. Η σάρκα τους είναι σφιχτή, έχουν αίσθηση καπνιστού και ευχάριστη αψάδα. Κατάλληλες για γεμιστές, σαλάτες, ψιλοκομμένες στη τυροκαυτερή ή στη μελιτζανοσαλάτα.
Σε επιλεγμένα παντοπωλεία και ντελικατέσεν.
γαστρονόμος
https://1.bp.blogspot.com/_zl76vnrcous/SafbF54cbXI/AAAAAAAAA7w/8zu94oTB1yE/s200/%CE%9A%CF%8C%CE%BA%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%B7+%CE%A0%CE%B9%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%AF%CE%B1.jpg
Ψητές πιπεριές Φλωρίνης στο ελαιόλαδο
Πλένετε τις πιπεριές, τις στεγνώνετε καλά και τις βάζετε σε ένα ταψί, στο οποίο έχετε στρώσει λαδόχαρτο. • Τις ψήνετε στο φούρνο μέχρι ο φλοιός τους να καεί και να ζαρώσει. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, φροντίζετε να τις γυρίζετε κατά διαστήματα από όλες τις πλευρές για να ψηθούν. • Τις αφήνετε να κρυώσουν ελαφρά, αφαιρείτε τα κοτσάνια τους, τις κόβετε κατά μήκος στη μέση, αφαιρείτε τους σπόρους και τις ξεφλουδίζετε προσεκτικά. • Τις τοποθετείτε σε στρώσεις μέσα σε ένα βάζο και πασπαλίζετε κάθε στρώση με λίγο ψιλοκομμένο σκόρδο. • Γεμίζετε το βάζο με ελαιόλαδο, το κλείνετε καλά και το αποθηκεύετε σε ένα δροσερό και σκοτεινό μέρος ή στο ψυγείο.
Μπορείτε εναλλακτικά να τις βράσετε αντί να τις ψήσετε στο φούρνο και να επιλέξετε για αρωματικό δεντρολίβανο αντί για σκόρδο.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια