Τι προσβάλλει τους ανθρώπους με αναπηρία ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Πέφτουν τα μαλλιά σας;

Αν η τριχόπτωση είναι προσωρινή ...
Αν η αραίωση στα μαλλιά σας είναι αποτέλεσμα ενός συγκεκριμένου γεγονότος όπως ένας τοκετός, υψηλός πυρετός ή μια περίοδος έντονου στρες-κατά πάσα πιθανότητα θα εκδηλωθεί ως υπερβολική τριχόπτωση (περισσότερο από 100 τρίχες την ημέρα), και θα παρουσιαστεί ξαφνικά.
Μόλις το τραύμα περάσει, τα μαλλιά σας θα ξαναβγούν μέσα σε λίγους μήνες.
Και αν μια εξέταση αίματος δείξει μια ανισορροπία του θυρεοειδούς, ενδοκρινική διαταραχή (όπως το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών), διαιτητική ανεπάρκεια, ή μια συγκεκριμένη φαρμακευτική αγωγή, τα μαλλιά σας είναι πολύ πιθανό να επιστρέψουν στην παλιά τους αίγλη μετά την αντίστοιχη θεραπεία.

Αν η τριχόπτωση είναι χρόνια ...
Η πιο κοινή αιτία της γυναικείας τριχόπτωσης είναι η ανδρογενετική αλωπεκία, μια γενετική κατάσταση κατά την οποία οι καινούργιες φύτρες που μεγαλώνουν εξελίσσονται σταδιακά σε λεπτότερες.
Οι γυναίκες παρατηρούν συνήθως μια σταδιακή μείωση του συνολικού όγκου των μαλλιών τους, συχνά με μια συγκεντρωμένη αραίωση στην κορυφή του κεφαλιού.
Η κατάσταση μπορεί να αρχίσει οποιαδήποτε στιγμή μετά την εφηβεία, αλλά συχνά γίνεται αισθητή κατά τη διάρκεια και μετά την εμμηνόπαυση, όπου επιδεινώνεται από τις ορμονικές αλλαγές.
Το πρώτο βήμα για την ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων είναι να πάτε σε έναν γιατρό για να προσδιορίσει γιατί αραιώνουν τα μαλλιά σας.

Εάν η ανδρογενετική αλωπεκία είναι ο ένοχος, δεν μπορεί επιτευχθεί πλήρης ίαση, αλλά μπορείτε να δείτε βελτίωση με μία από τις ακόλουθες θεραπείες:

Minoxidil: (Εμπορική ονομασία: Rogaine). Το μοναδικό εγκεκριμένο φάρμακο για τη γυναικεία τριχόπτωση. Εφαρμόζεται τοπικά και παρατείνει τη φάση ανάπτυξης της τρίχας

Λέιζερ: Δεν υπάρχουν μελέτες που αποδεικνύουν την αποτελεσματικότητα του λέιζερ στη θεραπεία της τριχόπτωσης. Αλλά οι γιατροί πολλές φορές το προτείνουν σε ασθενείς που δεν είχαν επιτυχία με το minoxidil

Μεταμόσχευση μαλλιών: Ενδείκνυται αν η απώλεια των μαλλιών σας είναι συγκεντρωμένη σε συγκεκριμένες περιοχές. Οι θύλακες των τριχών αφαιρούνται χειρουργικά από μια περιοχή στο τριχωτό της κεφαλής σας, όπου η ανάπτυξη είναι πυκνή και στη συνέχεια εμφυτεύονται στα προβληματικά σημεία
msn

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια