Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Επιστροφή στην ξυλόσομπα

Επιστροφή στον τρόπο θέρμανσης προηγούμενων δεκαετιών έχει σημάνει η αύξηση στην τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, με τις ξυλόσομπες αλλά και τις σύγχρονες σόμπες υγραερίου και τα ενεργειακά τζάκια, να γνωρίζουν μεγάλη απήχηση και στην τοπική αγορά.
Η κίνηση ιδιαίτερα στην αγορά των καυσόξυλων είναι αυξημένη κατά 30% σε σχέση με την προηγούμενη αντίστοιχη περίοδο, ενώ οι τιμές παραμένουν στα ίδια επίπεδα τα τελευταία χρόνια. Όλο και περισσότεροι είναι αυτοί που επιλέγουν τη λύση της ξυλόσομπας ή της χρησιμοποίησης πολύ περισσότερο από ότι τα προηγούμενα χρόνια του τζακιού που έχουν στο σπίτι τους, προκειμένου να γλιτώσουν μέρος των εξόδων που απαιτούνται για τη χρήση καλοριφέρ.
Σύμφωνα με τον Γιάννη Ντασταμάνη, ιδιοκτήτη καταστήματος πώλησης καυσόξυλων υπάρχει επαρκής διαθεσιμότητα αλλά και σχετική αύξηση στη ζήτηση.
Οι τιμές ξεκινούν από 130 ευρώ τον τόνο και φτάνουν μέχρι τα 180 ευρώ για το πουρνάρι που θεωρείται το καλύτερο ξύλο για καύση.
«Οι διαφορές στο κοστολόγιο έχουν να κάνουν κυρίως με τα μεταφορικά, όμως οι καταναλωτές ας κάνουν και μία έρευνα αγοράς.
Στην Ήπειρο τουλάχιστον φαίνεται μία στροφή στην αγορά των καυσόξυλων και η κίνηση είναι ιδιαίτερα αυξημένη.
Γενικότερα πάντως υπάρχει μεγάλη διαθεσιμότητα ξύλων στην Ήπειρο, σε αντίθεση με τα κάρβουνα, όπου τα εισαγόμενα κερδίζουν συνεχώς έδαφος», σημείωσε.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια