Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Ο Νεσάτ σαρώνει τις Φιλιππίνες 2011

23 ΝΕΚΡΟΙ, 35 ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΙ
Στους 23 ανέρχονται, σύμφωνα με τελευταίο τηλεγράφημα του γαλλικού πρακτορείου, οι νεκροί από τον τυφώνα Νεσάτ, που έπληξε τις ανατολικές ακτές των Φιλιππίνων, ενώ περίπου 35 άτομα αγνοούνται.
Ο τυφώνας, που προκάλεσε εκτεταμένες πλημμύρες και διακοπές ρεύματος σε ένα εκατομμύριο νοικοκυριά της πρωτεύουσας, Μανίλα, είχε ως συνέπεια και τη διακοπή των τηλεπικοινωνιών, του ρεύματος (περισσότερα από ένα εκατομμύριο άτομα ζουν χωρίς ηλεκτρικό), αλλά και τον αποκλεισμό 61 οδικών δικτύων και στο νησί Λυσόν (το μεγαλύτερο νησί των Φιλιππίνων, όπου πρωτοέφτασε ο τυφώνας), το οποίο επλήγη και από πλημμύρες, που καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια να αποκατασταθεί, σύμφωνα με τον Μπενίτο Ράμος, υπεύθυνο του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας.
Πολλές συνοικίες της Μανίλας, όπου ζουν 12 εκατομμύρια άνθρωποι, έχουν πλημμυρίσει με το νερό να φτάνει ακόμη και το ένα μέτρο ύψος.
http://news247.gr/kosmos/article1388170.ece/ALTERNATES/w460/ALeqM5i-lu0cOEgOmc54jLKo6MM7RyhlJQ.jpg
Οι αρχές με την κατασκευή αναχωμάτων, προσπαθούν μειώσουν τη στάθμη του νερού.
Μία από τις περιοχές που έχει πληγεί περισσότερο είναι η ιστορική συνοικία της Μανίλας, όπου ένας από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους έκλεισε για τα αυτοκίνητα, ενώ η αμερικανική πρεσβεία δεν ξέφυγε από τη μανία του τυφώνα.
κόσμος,διεθνή νέα, επικαιρότητα,γεγονότα,ειδήσεις,Ευρώπη,Αμερική,
Την Δευτέρα περισσότεροι από 110.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους σε πέντε πόλεις της επαρχίας Αλμπάι (νοτιοανατολικά του Λουσόν) εξαιτίας των κατολισθήσεων και των πλημμύρων.
Σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία ο Νεσάτ κατευθύνεται προς τη θάλασσα της νότιας Κίνας, όπου αναμένεται να φτάσει μέχρι σήμερα Τετάρτη

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια