Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Ξένες γλώσσες

Οι ξένες γλώσσες αποτελούν την καλύτερη εκπαίδευση για την νέα γενιά.
Η εκμάθηση μιας δεύτερης ή μιας τρίτης ξένης γλώσσας είναι σήμερα επένδυση.
Εκτός από τα αγγλικά, που όλοι πλέον γνωρίζουν, τα γαλλικά ή τα γερμανικά δίνουν επιπλέον εφόδια.
Μπορεί η γαλλική να θεωρείται γλώσσα της Τέχνης και του πολιτισμού, αλλά και η γερμανική κουλτούρα είναι πιο κοντά στην ελληνική.
Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι οι ονομασίες των αριθμών αλλά και η σύνταξη της γλώσσας παραπέμπουν στην αρχαία ελληνική γλώσσα.

* Άλλες γλώσσες.
Παράλληλα, τα αραβικά και τα κινέζικα είναι δύο ακόμη γλώσσες που τα τελευταία χρόνια σημειώνουν μεγάλη ζήτηση...Βρείτε λοιπόν ποια ξένη γλώσσα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες σας τα όνειρά σας και καλή σας αρχή!

* Η αξία της γλωσσομάθειας.
Η γλωσσομάθεια επιτρέπει την ευκολότερη εύρεση εργασίας, την καλύτερη επαγγελματική σταδιοδρομία, την επαφή με άλλους λαούς, την ευκολότερη επικοινωνία και την κατάργηση των συνόρων, σύμφωνα με τους ειδικούς.
Παράλληλα βοηθά στην επικοινωνία, τη συνεννόηση και την κατανόηση διαφορετικών πολιτισμών, την καλύτερη συνεργασία με άλλους λαούς, την ανάπτυξη της βιομηχανίας, την ολοκληρωμένη επιστημονική κατάρτιση μέσω της κατανόησης της ξένης βιβλιογραφίας, τη σφαιρική ενημέρωση, τις σπουδές στο εξωτερικό, τα ταξίδια, καθώς και την κοινωνική καταξίωση.
Η παγκοσμιοποίηση, η ευκολότερη συγκοινωνία και επικοινωνία, τα κοινά προβλήματα που μοιράζονται οι λαοί μεταξύ τους, το γεγονός ότι η ελληνική γλώσσα εξασκείται από μικρό αριθμό ανθρώπων σε ολόκληρο τον κόσμο είναι μερικοί μόνο από τους λόγους που προτρέπουν - ειδικά τώρα, στη δύσκολη οικονομικά συγκυρία που διανύουμε - την εκμάθηση ξένων γλωσσών.
* Ποια είναι η ιδανική ηλικία εκμάθησης;
Το ερώτημα που απασχολούσε ανέκαθεν του γονείς, σε αυτή την ενδιαφέρουσα ερώτηση πλέον μπορεί να δοθεί σήμερα έγκυρη απάντηση.
Τα πορίσματα σημαντικού αριθμού ερευνών που έχουν διεξαχθεί εντός και εκτός Ευρώπης υπογραμμίζουν ότι τα παιδιά που μαθαίνουν μια δεύτερη γλώσσα πολύ νωρίς έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να γίνουν πολύγλωσσα αργότερα, ενώ παρουσιάζουν δείγματα μεγαλύτερης γνωσιακής και κοινωνικής ανάπτυξης έναντι των παιδιών που δεν γνωρίζουν άλλη γλώσσα εκτός από τη μητρική τους.
* Θετικά αποτελέσματα.
Σύμφωνα με τα πορίσματα έρευνας που διεξήχθη από το Εργαστήριο Γλωσσικής Εκμάθησης του Πανεπιστημίου Cornell στις ΗΠΑ, "τα παιδιά τα οποία μαθαίνουν μία επιπλέον γλώσσα μπορούν να συγκεντρώνονται καλύτερα, σε σύγκριση με τα μονόγλωσσα παιδιά, ακόμη και όταν υπάρχουν αντιπερισπασμοί γύρω τους"

Η διαπίστωση αυτή έχει μεγάλη σημασία, αφού η δυνατότητα συγκέντρωσης "σχετίζεται άμεσα με τις επιλεκτικές και ενσυνείδητες γνωσιακές διαδικασίες που απαιτεί η μάθηση".

Υπάρχουν, φυσικά, και πολλές άλλες μελέτες που καταδεικνύουν πως τα παιδιά που μιλούν δύο ή και τρεις γλώσσες φαίνεται να παρουσιάζουν μεγαλύτερα επίπεδα αυτοεκτίμησης και σεβασμού για τους άλλους, ενώ έχουν υψηλότερο βαθμό διαπολιτισμικής επίγνωσης.
metro-tessa

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια