Τι προσβάλλει τους ανθρώπους με αναπηρία ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Οι Άγιοι Ανάργυροι ; Στέγη και φροντίδα για τα παιδιά

Το 1983, ένας πυρήνας 38 οικογενειών νοητικά υστερούντων ατόμων, με κοινή αγωνία για το μέλλον τους, αποφάσισες τη δημιουργία οικοτροφείου, όπου τα παιδιά θα έβρισκαν μόνιμη στέγη, με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες ασφάλειας και φροντίδας, σε ένα αξιοπρεπές και ανθρώπινο περιβάλλον.
Έπειτα από πολλές, σκληρές και επίμονες προσπάθειες κατάφεραν να.........

ολοκληρώσουν το στόχο τους.
Το οικοτροφείο εγκαινιάστηκε την 1η Σεπτεμβρίου του 1997.

Σήμερα στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Νοητικά Υστερούντων Ατόμων "Οι Άγιοι Ανάργυροι" στην Κάντζα (τηλ. 210 666 71 80 begin_of_the_skype_highlighting            210 666 71 80      end_of_the_skype_highlighting) μετέχουν 52 οικογένειες για τον αντίστοιχο αριθμό περιθαλπόμενων ατόμων. Η άδεια λειτουργίας προσδιορίζει το οίκημα ως στέγη για 52 ΑμεΑ, με δείκτη νοημοσύνης (IQ) χαμηλότερο του 30%.

"Η εκλεγμένη διοίκηση του Συλλόγου, γονείς και οι ίδιοι, έχει συνεχή εποπτεία, ώστε το προσωπικό μας, παιδοκόμοι, νοσηλεύτριες, παιδαγωγοί, οι ιατρικοί συνεργάτες, καθώς και το βοηθητικό προσωπικό στην κουζίνα και στην καθαριότητα, να ανταποκρίνεται στο επιθυμητό επίπεδο λειτουργίας και να ενισχύει στα παιδιά το αίσθημα ότι βρίσκονται στο δικό τους νοικοκυρεμένο σπίτι", μας λέει η πρόεδρος Ελευθερία Ζερβάκη - Σμυρναίου.

"Πιστεύουμε ότι η Ειδική Αγωγή επιδέχεται βελτίωση. Χρειαζόμαστε μεγαλύτερο αριθμό ειδικών θεραπευτών που, εκτός από την άμεση άσκηση της αγωγής, οφείλουν να εκπαιδεύουν και το υπόλοιπο προσωπικό στην κατεύθυνση της μη χειραγώγησης και των ευκαιριών για μεγαλύτερο βαθμό αυτοεξυπηρέτησης και ανεξαρτησίας".

"Οι Άγιοι Ανάργυροι", σύλλογος μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, λειτουργούν χωρίς επιδότηση από το κράτος. Η κύρια πηγή των εσόδων προέρχεται από την ασφαλιστική κάλυψη των προστατευόμενων μελών.

Παράκληση λοιπόν: οποιαδήποτε υποστήριξη και βοήθεια για να ξεπεραστούν τα εμπόδια είναι ευπρόσδεκτα πολύτιμη".
enet

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια