Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Τατιάνα Στεφανίδου: από τον Γυάλινο τοίχο στο Μίλα

Τα δύο- τρία τελευταία χρόνια, η Τατιάνα έχει «ηρεμήσει».
Δεν βγάζει στα παράθυρα, ούτε την Τζένη Χειλουδάκη με το στήθος έξω, όπως έκανε πριν από δέκα χρόνια, ούτε ψάχνει τα σκουπίδια των διασήμων όπως έκανε παλιά.
Όμως, «την ψάχνει» και αυτό φαίνεται.
18 χρόνια στην τηλεόραση είναι πολλά για να έχει κανείς άγχος. Κι όμως η Τατιάνα , όχι μόνο ήταν αγχωμένη για την πρεμιέρα της, αλλά δεν δίστασε να γράψει και ό,τι της συνέβαινε, στην σελίδα της στο twitter.
http://fe-mail.gr/media/Image/greece_europe_world/2010/04/kalontimenes_ellinides/tatiana_stefanidou.jpg
Γεννημένη στις 18 Απριλίου 1970, η Τατιάνα δεν έχει ακούσει και λίγα στην καριέρα της. Εχει ακούσει πολλά. Αλλά τις περισσότερες φορές υπήρχε λόγος. Οσο απίστευτο και εάν ακούγεται, η καριέρα της ξεκίνησε στην ΕΡΤ, στο Τμήμα Εξωτερικών Ειδήσεων, όπου παράλληλα παρουσίαζε και δελτία ειδήσεων.
http://1.bp.blogspot.com/_2zdXVXhSjSc/SOZwAo72p3I/AAAAAAAAAIU/O-WrE_LI_U8/s400/STEFANIDOY.jpg
Αμέσως μετά, ήλθε η συνεργασία της με την εφημερίδα Απογευματινή. Λίγο καιρό μετά, έρχεται ο Ant1 και τα δελτία ειδήσεων δίπλα στον Τέρενς Κουικ, ενώ καταξιώνεται πλέον σαν όνομα και σαν πρόσωπο στον δημοσιογραφικό χώρο, στο πλευρό του Γιώργου Παπαδάκη στο Καλημέρα Ελλάδα. Κάπου εκεί γνωρίζει και τον πρώτο της σύζυγο, τον επιχειρηματία Παναγιώτη Σταυρόπουλο, τον οποίο παντρεύεται το 1995. Εμειναν μαζί επτά χρόνια και χώρισαν το 2002.
http://2.bp.blogspot.com/_TojTXBoaMa0/TEAtv6LQ8VI/AAAAAAAANh4/svvxsZM4Mso/s1600/TATIANA_464553009.jpg
Δεν έκρυψε ποτέ ότι γνώρισε τον Νίκο Ευαγγελάτο στα μπουζούκια και ότι την πρώτη στιγμή της
γνωριμίας τους δεν υπήρξε κάτι ιδιαίτερο, αλλά ήταν οι μετέπειτα συναντήσεις τους που «φούντωσαν» την κοινή τους επιθυμία να είναι μαζί. Η Τατιάνα γνωρίζει τον Ευαγγελάτο και τον ακολουθεί παντού: Πρώτα στον Alpha, μετά στο Τempo και μετά στο Alter. Εκτός από δύο παιδιά, κάνει μαζί του και άνω κάτω την τηλεοπτική πραγματικότητα.
http://content-mcdn.feed.gr/filesystem/images/20090714/engine/pegasus_LARGE_t_1401_1774448_type11598.jpg
Κανείς δεν έχει ξεχάσει τις εκπομπές τύπου «Γυάλινος τοίχος», «Φύλλο και φτερό», ή «Αποκάλυψη τώρα». Αυτά τα χρόνια (τέλη δεκαετίας ‘ 90 και για επτά-οκτώ χρόνια μετά) και τα κανάλια από τα οποία πέρασε, την σημάδεψαν. Και όχι μόνο την σημάδεψαν, αλλά αποτέλεσαν και την αφορμή για να «στηθούν» και να καθιερωθούν τα λεγόμενα μεσημεριανά. Κάποια στιγμή, το κακό παραέγινε. Οι διάσημοι έτρεμαν την κάθε της κίνηση.
Την στιγμή που θα ανοίξουν την τηλεόρασή τους και θα δουν όλα τους τα προσωπικά, τα οικονομικά, ακόμη και τα οικογενειακά στην φόρα. Η Τάτι δεν κολλάει πουθενά. Βγάζει κάθε κίτρινο και οδυνηρό για οποιοδήποτε γνωστό πρόσωπο. Βγάζει τρανσέξουαλ. Βγάζει άγνωστες 20χρονες που εξομολογούνται ότι έχουν σχέση με τον πατέρα τους, ή ότι γεννήθηκαν αγόρια και στην πορεία έγιναν γυναίκες. Και έχει έναν απίστευτο τρόπο να αναδεικνύει το trash θέμα της σε μείζον τηλεοπτικό και συνεπώς κοινωνικό γεγονός. Καλώς ή κακώς, αυτήν την ικανότητά της δεν μπορεί να της την αμφισβητήσει κανείς.
Σημειώνει ασύλληπτες τηλεθεάσεις, κάτι που έχει σαν αποτέλεσμα να ξεσηκωθούν οι τηλεκριτικοί και να αρχίσουν επιθέσεις άνευ προηγουμένου προς το πρόσωπό της. Την κατηγορούν ότι ευθύνεται για τον ξεπεσμό της ελληνικής τηλεόρασης, την κατάντια των μέσων, το χαμηλό μορφωτικό επίπεδο του τηλεθεατή. Τα γκάζια φουλάρουν μέχρι που αρχίζουν σιγά σιγά να «μαζεύουν».
Σεπτέμβριος 2005. Επιστρέφει στον Ant1 πριν από το σύζυγό της για την παρουσίαση μεσημεριανού με τίτλο αρχικά το «Αποκάλυψη τώρα» και μετέπειτα «Αξίζει να το δεις». Δεν σταματά τα κουτσομπολίστικα, ούτε διστάζει να βγάζει επικίνδυνα θέματα. Όμως, καμία σχέση με παλιότερα.
http://2.bp.blogspot.com/_EOhwQdZzBGg/TPi3KASFp6I/AAAAAAAAA9Y/8RIgv0MgBOI/s1600/tatiana-stefanidou05.jpeg
Ξαφνικά, τον Ιούλιο του 2010, ο Ant1, μετά από μια συνεργασία μαζί της που περιελάμβανε την παρουσίαση προγραμμάτων όπως τα καλλιστεία, το Fame Story, ακόμη και το Big brother/mother, της ανακοινώνει ότι δεν επιθυμεί την συνέχιση της συνεργασίας τους και η Τάτι βρίσκεται χωρίς τηλεοπτική στέγη.
Την «τσακώνει» το Star, όπου και φέτος βρίσκεται για δεύτερη χρονιά. Τα θέματα γίνονται πιο ανάλαφρα, αλλά που και πού απαντάει και στους αγαπημένους της φίλους τηλεκριτικούς ότι τους έχει γραμμένους στα παλιά της τα παπούτσια. Οι εποχές της τηλεόρασης τύπου Ευαγγελάτου αρχίζουν να χάνουν σιγά σιγά έδαφος.
http://4.bp.blogspot.com/_CxVCjI99UCM/TJsPUeoxpFI/AAAAAAAAAbI/XnPtkE2n5ag/s1600/images+%CF%84%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%B1%CE%BD%CE%B1.jpg
Και πάλι όμως. Παρά τις συστάσεις του επίσημου οργάνου των δημοσιογράφων, της ΕΣΗΕΑ ότι οι δημοσιογράφοι απαγορεύεται να κάνουν διαφημίσεις, εκείνη δεν πτοείται και πρωταγωνιστεί στην διαφήμιση μεγάλου σούπερ μάρκετ. Διαγράφεται από την ΕΣΗΕΑ.
Αν και πάντοτε ξεχώριζε για το «δολοφονικό» της βλέμμα και την εξαιρετική εξωτερικής της εικόνα, τώρα αρχίζει να την προσέχει ακόμη περισσότερο. Ντύνεται πιο σικάτα, κάθεται σταυροπόδι, ή με τα πόδια κολλημένα λοξά αλα Carla Bruni, εμφανίζεται όλο και πιο σπάνια σε κοινωνικές εκδηλώσεις. Γυμνάζεται, τρώει υγιεινά και ακολουθεί ισορροπημένο τρόπο ζωής. Ασχετα του ότι ΚΑΙ ΑΥΤΟ το βγάζει στην εκπομπή της.
Χαρακτηριστική η στιγμή που έβγαλε ένα τυπικό 24ωρο της, βάζοντας κάμερες ακόμη και μέσα στο σπίτι της για να δείξει πώς φτιάχνει ψωμί, όταν ντύθηκε άντρας, αλλά και όταν με την βοήθεια ειδικών πρόσθεσε κιλά στο πρόσωπο και το σώμα της για να δείξει ότι και οι πιο ευτραφείς γυναίκες πρέπει να έχουν θέση στην κοινωνία.
Σήμερα, πιο «φρέσκια» και ανανεωμένη από ποτέ, η Τατιάνα κάνει μια εκπομπή με άλλες τέσσερις εντελώς διαφορετικές μεταξύ τους γυναίκες. Μια εκπομπή που μπορεί σε κάποιους να μην λέει πολλά (ή και τίποτα), όμως ευτυχώς ή δυστυχώς είναι κάτι καινούριο. Κάτι που δεν έχει ξαναπαρουσιαστεί στην ελληνική τηλεόραση. Αντέγραψε το τρέϊλερ του Sex and the City; So what; Η παρθενογένεση έχει πεθάνει εδώ και καιρό. Ισως η Τατιάνα παλιότερα να έκανε τα πάντα για τα νούμερα. Τώρα όμως...
http://www.ishow.gr/Thumbnail.ashx?url=files/shows/images/E8/E8E3606C-4936-45D3-A53C-1E7335D58BFB.jpg&x1=25&y1=0&x2=319&y2=441&width=165
Σίγουρα δεν αφέθηκε στην επιτυχία της, ούτε στο ωραίο της συμβόλαιο με το Star. Την ενδιαφέρει να κάνει κάτι καινούριο και αυτό φάνηκε. Το εάν είναι καλό ή κακό είναι άλλο θέμα. Το θέμα για εμάς είναι ότι έψαξε να βρει το κάτι διαφορετικό. Το αποτέλεσμα θα φανεί από την AGB. Σε κάθε περίπτωση, η Τάτι δείχνει με τον τρόπο της ότι δεν αφήσει τίποτα στην τύχη του, πόσο μάλλον έτσι απλά και εύκολα.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια