Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Εξαίρεση των ΑΜΕΑ από την εφεδρεία;

«Ναι, πρέπει να υπάρξει διαφορετική μεταχείριση στα άτομα με αναπηρία», είπε ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης, όταν ρωτήθηκε εάν θα ληφθούν μέτρα προστασίας των αναπήρων και των οικογενειών τους, από την εργασιακή εφεδρεία.
Ο υπ. Εργασίας απάντησε χαρακτηριστικά:

«Δεν είναι αρμόδιο το υπουργείο, αλλά τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν συζητήσεις με τα συναρμόδια υπουργεία. Ναι, πρέπει να υπάρξει διαφορετική μεταχείριση των ατόμων με αναπηρία. Ακόμη δεν έχει οριστικοποιηθεί το πλαίσιο για την εφεδρεία. Πολλά από όσα ακούγονται έχουν μικρή σχέση με την πραγματικότητα».


"Η Ελλάδα πρέπει να επανασχεδιάσει την πολιτική της στα περιθώρια που υπάρχουν", τόνισε ο κ. Κουτρουμάνης, στηλίτευσε το γεγονός ότι «όλα τα προηγούμενα χρόνια, το ύψος των κοινωνικών δαπανών ήταν δυσανάλογο της αποτελεσματικότητάς τους» και επεσήμανε ότι η πολιτική για τα ΑΜΕΑ όλα τα προηγούμενα χρόνια αναπτύχθηκε σε δυο άξονες: στην καλλιέργεια πελατειακών σχέσεων που ικανοποιήθηκαν με τη διεύρυνση του αριθμού των δικαιούχων και στη λανθασμένη αξιολόγηση των αναγκών, που είχαν ως αποτέλεσμα να μην αναπτυχθούν πολιτικές για την ένταξη των ΑΜΕΑ στην εργασία και κατ' επέκταση στην κοινωνία.
Οι πολιτικές εξαντλήθηκαν σε μια επιδοματική κυρίως πολιτική.
pisoapothnkoyrtina

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια