Τι προσβάλλει τους ανθρώπους με αναπηρία ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Παιδότοποι

balloons Νέου Ηρακλείου
Οι παιδότοποι είναι σήμερα ένα καταφύγιο διασκέδασης για τα παιδιά, καθώς στο σύγχρονο αστικό περιβάλλον λείπουν οι αλάνες, ενώ για παιχνίδι στο δρόμο...ούτε συζήτηση.
'Ομως, πόσο αλλάζει αυτό το πρόγραμμα σε σχέση με τα παιχνίδια των μεγαλύτερων και τι πρέπει να προσέχουν οι γονείς;
Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται το φαινόμενο δημιουργίας όλο και περισσότερων παιδότοπων στα αστικά κέντρα.
Σε μια πόλη όπως η Αθήνα, που κατακλύζεται από εμπορικά καταστήματα, το γεγονός ότι οι περισσότεροι κοινωνικοί χώροι στο πλαίσιο της αξιοποίησης εξαφανίζονται ή υποβαθμίζονται δεν έχει αφήσει ανεπηρέαστους και τους χώρους του παιχνιδιού.
Πρόκειται για οροθετημένα σημεία ψυχαγωγίας, τα οποία απευθύνονται αποκλειστικά σε νήπια και παιδιά μέχρι 10 ετών, με την παρουσία των συνοδών τους.
Τα παιδιά συμμετέχουν σε διάφορες δραστηριότητες εκτόνωσης, υπό την επίβλεψη προσωπικού. Αρκετοί, από αυτούς τους χώρους είναι και σημεία φύλαξις των παιδιών και διαθέτουν μέρη όπου οι γονείς μπορούν να απολαύσουν τον καφέ τους και να συζητήσουν με φίλους.
Οι γονείς πρέπει να γνωρίζουν πως οι υπεύθυνοι των παιδότοπων οφείλουν να έχουν άδεια από το υπουργείο, το δήμο, ή την κοινότητα. Στα σημεία εισόδου πρέπει να είναι αναρτημένοι ειδικοί πίνακες με μέτρα προφύλαξης για τη χρήση των παιχνιδοκατασκευών ανάλογα με την ηλικία και επίσης ο χώρος απαιτείται να είναι πλαισιωμένος σύμφωνα με τον Ελληνικό Οργανισμό Τυποποίησης (ΕΛΟΤ).
Επιπλέον, πρέπει να υπάρχει σήμανση απαγόρευσης του καπνίσματος.
Χριστίνα Τσάκαλου

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια