Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Σε όλους θα αποστέλλεται ο ειδικός φόρος για τα ακίνητα

Ο ειδικός φόρος ακινήτων θα εκδίδεται και αποστέλλεται σε όλους τους πελάτες της ΔΕΗ, ανεξαρτήτως, εάν εξαιρούνται... από την καταβολή του (δημόσιο, κοινωφελείς φορείς κλπ) ή όχι.

Οι εξαιρούμενοι, θα πρέπει να πηγαίνουν, με τα αναγκαία δικαιολογητικά, στην....

ΔΕΗ, ώστε το ποσόν που αφορά στο ειδικό τέλος, να αφαιρείται από τον λογαριασμό.

Αυτό θα προβλέπει η εγκύκλιος του υπουργού Οικονομικών, ώστε να μην απαλλαγούν της υποχρέωσης καταβολής του φόρου, οι ιδιοκτήτες ακινήτων, που τα έχουν νοικιάσει στο δημόσιο. Κάτι που άφηνε ανοικτό, ως ενδεχόμενο, με τον τρόπο διατύπωσής του, το σχετικό σχέδιο νόμου.

Μετά, όμως, την ανάδειξη του όλου θέματος, την περασμένη εβδομάδα, από τον ΣΚΑΪ και τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε η αποκάλυψη αυτή, ο υπουργός Οικονομικών, θέλοντας να αμβλύνει τις εντυπώσεις, έκανε λόγο για μυθεύματα, λέγοντας, ότι όσοι νοικιάζουν ακίνητα στο δημόσιο, δεν θα εξαιρεθούν του ειδικού τέλους.

Αμέσως, προσπαθήσαμε να ενημερωθούμε πως θα ταυτοποιηθεί (ώστε να καταβάλει τον ειδικό αυτό, φόρο), ο ιδιοκτήτης του ακινήτου, που έχει νοικιαστεί από το δημόσιο. Γιατί, όπως είναι γνωστό, το δημόσιο και σειρά ακόμη φορέων, έχουν εξαιρεθεί από την καταβολή του. Κι επειδή, το ρολόι της ΔΕΗ είναι στο όνομα του ενοικιαστή (π.χ, του εξαιρούμενου δημοσίου), η ΔΕΗ, δεν θα προχωρούσε στην έκδοση ειδικού τέλους.

Άρα και ο ιδιοκτήτης του ακινήτου, θα απαλλάσσετο της καταβολής του. Φυσικά, κανείς δεν μπόρεσε να μας δώσει μια ουσιαστική απάντηση. Μόνο, σήμερα, αργά, το μεσημέρι, πήραμε μια απάντηση από τις νομικές υπηρεσίες του Υπουργείου (μέσω του Γραφείου Τύπου), που καταλήγουν στην ακόλουθη διαδικασία: ο ειδικός φόρος ακινήτων, θα εκδίδεται και αποστέλλεται σε όλους τους πελάτες της ΔΕΗ, ανεξαρτήτως, εάν εξαιρούνται από την καταβολή του (δημόσιο, κοινωφελείς φορείς κλπ) ή όχι.

Σε περίπτωση εξαίρεσης, θα αφαιρείται από το ποσόν του λογαριασμού, ενώ για τις προαναφερθείσες περιπτώσεις, θα ζητείται και καταβάλλεται, από τον ιδιοκτήτη του ενοικιασθέντος, από το δημόσιο, κτιρίου. Κι εδώ, γεννάται το ερώτημα, εάν η ΔΕΗ, θα μπορέσει να ανταποκριθεί και σε αυτόν τον πρόσθετο φόρτο. Γιατί, μετά την εξαγγελία του ειδικού τέλους ακινήτων, χιλιάδες πολίτες σπεύδουν, καθημερινώς, στα Γραφεία της ΔΕΗ, προκειμένου να διορθώσουν τα τετραγωνικά της ιδιοκτησίας τους. Και φυσικά ένα ακόμη θέμα που πρέπει να διευκρινιστεί, είναι, πως και από ποιόν θα πιστοποιούνται (ώστε στον υπολογισμό του ειδικού τέλους να εξαιρεθούν), οι επιφάνειες που αφορούν στους κοινόχρηστους χώρους των ξενοδοχείων.
 www.pak-elta.gr

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια