Τι προσβάλλει τους ανθρώπους με αναπηρία ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

ΝΙΚΟΣ ΑΛΑΜΑΝΟΣ

"Η Ελλάδα χρειάζεται να επενδύσει στο μέλλον"
Το 1983, η γαλλική Επιτριοπή Ατομικής Ενέργειας του πρόσφερε μία μόνιμη θέση στον τομέα πυρηνικής φυσικής του Saclay. Από τότε, εργάζεται στην Επιτροπή, στον τομέα της βασικής έρευνας στην Πυρηνική Φυσική.
Από το Μάιο του 1985 ως τον Ιούνιο του 1986 υπήρξε επισκέπτης επιστήμονας στο State University της Νέας Υόρκης στο Stony Brook, στην ομάδα με επικεφαλής τους Peter Braun Munzinger, Johanna Stachel και Peter Paul.
Τα αρχικά ερευνητικά του ενδιαφέροντα σε τομείς τόσο διαφορετικούς όσο οι αντιδράσεις πυρήνων, οι στατιστικές διακυμάνσεις και η εκπομπή ακτινοβολίας γάμμα υψηλής ενέργειας...τον ώθησαν στο να συμμετάσχει σε πειράματα, που πραγματοποιούνταν σε διάφορα εργαστήρια, όπως οι επιταχυντές Tandem, SATURN και ALS στο Saclay. Την περίοδο, που βρισκόταν στο Stony Brook, έλαβε μέρος σε πειράματα στο Stony Brook LINAC και στις υποδομές του Oak Ridge και του MSU. Αργότερα, όταν εστίασε την προσοχή του στη μελέτη της δομής των εξωτικών πυρήνων, συμμετείχε σε πειράματα στο Ινστιτούτο Πυρηνικής Φυσικής στο Dubna της Ρωσίας και στο γαλλικό εργαστήριο GANIL. Από το 1990, ασχολείται κυρίως με πειραματικές μελέτες, που πραγματοποιούνται στον επιταχυντή GANIL.

Από το 2001 ως το 2007 ήταν επικεφαλής στον τομέα Πυρηνικής Φυσικής του Saclay και από το 2007 μέχρι σήμερα είναι υποδιευθυντής του Ινστιτούτου Έρευνας των Βασικών Αρχών του Σύμπαντος (IRFU). Από αυτή τη θέση, έχει συμβάλλει σε ποικίλους τομείς της καθημερινής ζωής του Ινστιτούτου, όπως η επιστημονική πολιτική του, οι εθνικές και διεθνείς σχέσεις, το ανθρώπινο δυναμικό, η επικοινωνία και η τεκμηρίωση. Παράλληλα, είναι μέλος του επιστημονικού συμβουλίου SPIRAL2 και αρχισυντάκτης της επιστημονικής περιοδικής έκδοσης European Physical Journal A. Το 2009, ανέλαβε την αρχισυνταξία της διαδικτυακής εγκυκλοπαίδειας Scholarpedia στον τομέα της πυρηνικής φυσικής, καθώς και το ρόλο του επιστημονικού συμβούλου του Ευρωπαϊκού προγράμματος CEA-Euro talents στον τομέα της φυσικής υψηλής ενέργειας και φυσικής του σύμπαντος. Το 2008 εκλέχτηκε διευθυντής έρευνας από την ανώτατη διοίκηση του CEA και το 2009 έγινε μέλος της κοινότητας εξωτικών πυρήνων GENCO του γερμανικού ερευνητικού κέντρου GSI.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια