Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Σχολικά βιβλία

Κύριε Διευθυντά.
Με τούτο και με τ άλλο, που κάποιοι φταίνε φυσικά, αλλά δεν είναι ένοχος κανείς, τελικά τα παιδιά έμειναν χωρίς σχολικά βιβλία φέτος και θα τα λάβουν, Θεού θέλοντος και τυπογράφου επιτρέποντος, κατά τις γιορτές.

Όμως, προκύπτει μια μεγάλη απορία.......

Τι έγιναν τα περσινά σχολικά βιβλία; Τα πέταξαν στα σκουπίδια; Και από τότε που το κράτος είχε (δανεικά) χρήματα θα έπρεπε τα σχολικά βιβλία να ξαναχρησιμοποιούνται, αντί να τυπώνονται νέα κάθε χρόνο.

Τα σχολικά βιβλία, τα οποία παρέχονται δωρεάν στους μαθητές, μπορούν να χρησιμοποιηθούν 6 με 8 σχολικές χρονιές. Το σχολείο να δίνει τα βιβλία στους μαθητές με υποχρέωση επιστροφής. Στο εσωτερικό του εξωφύλλου να είναι τυπωμένος ο πίνακας των μαθητών με τη σειρά που το χρησιμοποίησαν και ενυπόγραφη βεβαίωση της κατάστασης του βιβλίου από τον δάσκαλο. Αν το βιβλίο επιστραφεί με φθορά περισσότερο από την κανονική, θα πρέπει ο μαθητής να καλύψει το υπολειπόμενο μέρος της αξίας του.

Αυτό θα είχε και παιδαγωγικό σκοπό, επειδή τα παιδιά θα μάθαιναν να σέβονται την κρατική περιουσία και ότι αν την καταστρέφουν οι ίδιοι την πληρώνουν τελικά.

Αυτό δεν είναι κάτι το καινοφανές. Εφαρμόζεται από δεκαετίες στην Αμερική και θα ήταν μια καλή ευκαιρία στην υπουργό Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου να το εφαρμόσει από αυτή τη σχολική χρονιά και θα έχει την εκτίμηση και ευγνωμοσύνη της κοινωνίας.
Χρήστος Τερζόπουλος
Εκδότης
(Από τη στήλη "Γράμματα Αναγνωστών" της Καθημερινής"

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια