Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Μπάχαλο με την εφεδρεία

Δημοσιεύματα κάνουν λόγο για εμπλοκή στο θέμα της εργασιακής εφεδρείας με αποτέλεσμα να έχει αποσυρθεί από την ατζέντα του σημερινού υπουργικού συμβουλίου.
Δεν υπάρχει αλλαγή στην ατζέντα, λέει το γραφείο του ΠρωθυπουργούΠροβληματισμός επικρατεί στη κυβέρνηση ως φαίνεται με την εργασιακή εφεδρεία, καθώς σύμφωνα με .....

"ΤΑ ΝΕΑ", αποσύρθηκε το θέμα αργά το βράδυ της Τετάρτης από την ημερήσια διάταξη του Υπουργικού Συμβουλίου, μετά τις διαφωνίες υπουργών για το ζήτημα της εφαρμογής της στο στενό δημόσιο τομέα.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, στη διάρκεια της σύσκεψης αναφέρθηκε από υπουργούς ότι υπάρχουν αξεπέραστα συνταγματικά προβλήματα, ειδικά για την εφαρμογή του μέτρου στον στενό δημόσιο τομέα, καθώς προσκρούει στις διατάξεις περί μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων, ενώ από ανώτερα στελέχη του υπουργείου Μεταφορών γίνεται πλέον λόγος για.....σενάρια "εφεδροποίησης" μόνο του 3% του προσωπικού των συγκοινωνιών - και όχι του 10%, όπως είχε δεσμευθεί η κυβέρνηση.

Οπως έγινε γνωστό, ο κ. Βενιζέλος ζήτησε προθεσμία για να επαναδιαπραγματευθεί με την τρόικα, που έφτασε χθες το βράδυ στην Αθήνα, το θέμα της επέκτασης της εργασιακής εφεδρείας και στον στενό δημόσιο τομέα.
Η διαπραγμάτευση αυτή ενδέχεται να γίνει ακόμη και σήμερα, στη διάρκεια της συνάντησης που θα έχει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των δανειστών της χώρας.
Αν η διαπραγμάτευση ολοκληρωθεί, το θέμα θα έρθει προς συζήτηση στο επόμενο Υπουργικό Συμβούλιο που θα συγκληθεί πιθανότατα την προσεχή Κυριακή ή τη Δευτέρα.
Ωστόσο, από το γραφείο πάντως του Πρωθυπουργού αναφέρουν ότι δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στην ατζέντα και ισχύει ότι έχει ανακοινωθεί επισήμως.
Mάλιστα, και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος -όπως μετέδωσε η ΝΕΤ- δήλωσε λίγο πριν ξεκινήσει το Υπουργικό ότι το θέμα της εφεδρείας θα συζητηθεί.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το θέμα της εργασιακής εφεδρείας παραμένει στην ατζέντα και αναμένεται να συζητηθεί, ωστόσο εξαιτίας των συνταγματικών και νομικών κωλυμάτων που ακόμα δεν έχουν ξεπερασθεί, δεν αναμένεται να ληφθεί κάποια απόφαση.
 emvolimanea

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια