Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Αντιπτέρισ​η - badminton

Η αντιπτέριση, γνωστή με το διεθνή όρο μπάντμιντον (badminton), είναι άθλημα, μια παραλλαγή του τένις.
Μόνο που το μπαλάκι έχει φτερά και η τροχιά του είναι ασυνεπής.
Ο παίκτης πρέπει να το χτυπήσει με πολύ μεγάλη δύναμη για να φύγει γρήγορα αλλά και .....

πάλι το μπαλάκι μπορεί να μην υπακούσει.
Οι αθλητές πρέπει να έχουν ορισμένες ειδικές ικανότητες, γι αυτό και είναι λίγοι αυτοί που ασχολούνται με το άθλημα, το οποίο είναι σχεδόν άγνωστο στην Ελλάδα.
Παίζεται με δυο παίκτες και με τέσσερις ανά δύο, όπως και στο τένις.
Στην Ελλάδα ήρθε το 1985.

Η Αντιπτέριση είναι ένα ιδιαίτερα ελκυστικό άθλημα. Άνδρες και γυναίκες οποιασδήποτε ηλικίας ή φυσικής κατάστασης μπορούν να ασχοληθούν με το συγκεκριμένο άθλημα, τουλάχιστον σε επίπεδο αναψυχής.
Όμως, σε υψηλό αγωνιστικό επίπεδο απαιτείται η ανάπτυξη πολλών ικανοτήτων, όπως τεχνική, αντοχή, δύναμη, ταχύτητα και ευλυγισία, ώστε ο αθλητής να είναι ανταγωνιστικός.

Το άθλημα έχει εξαπλωθεί σημαντικά σε όλο τον κόσμο και είναι εξαιρετικά δημοφιλές σε Ασιατικές χώρες, όπου αριθμοί θεατών της τάξης των 15.000 είναι συνηθισμένο φαινόμενο σε μεγάλους αγώνες.
Το 1995, όταν αναγνωρίστηκε από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, υπήρχαν 90 εγγεγραμμένοι αθλητές. Σήμερα ο αριθμός ξεπερνάει τις 3.500.

Το ενδιαφέρον για το άθλημα κατά τους Ολυμπιακούς Αγώνες ΑΘΗΝΑ 2004 ήταν ιδιαίτερα αυξημένο.
Όλες οι παραδοσιακά μεγάλες δυνάμεις του αθλήματος συμμετείχαν με τους καλύτερους αθλητές τους, οι οποίοι επιλέχθηκαν μετά από δεδεκάμηνη διαδικασία πρόκρισης.

Φιλίνα Θεμιστοκλέους

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια