Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Μέλισσες: Γνωρίστε το συγκρότημα

http://4.bp.blogspot.com/-5J_GYQMh-68/TVp0EQUbL1I/AAAAAAAABGc/xtqZxvw6qOY/s1600/%25CE%259C%25CE%25AD%25CE%25BB%25CE%25B9%25CF%2583%25CF%2583%25CE%25B5%25CF%2582.jpg
Όλα άρχισαν τον Μάιο του 2008. Εκείνη την εποχή ο Χρήστος ως τραγουδιστής, ο Ιάκωβος ως ντράμερ και ο Κώστας ως μπασιστας έπαιζαν live σε μια μουσική σκηνή, ενώ ηχολήπτης της σκηνής αυτής ήταν ο Θάνος.
Αρκετά συχνά, ο Θάνος έφευγε από την κονσόλα, ανέβαινε στη σκηνή κι έτσι παίζανε και οι τέσσερις μαζί. Μέχρι που ο Ιάκωβος πέταξε την ιδέα για την δημιουργία μιας μπάντας στον Θάνο και στον Χρήστο.
Κάτι που είχαν ήδη σκεφτεί κι ο Θάνος κι ο Χρήστος, αλλά δεν είχαν αρχίσει ακόμα να το υλοποιούν. Έτσι μετά από αρκετές συναντήσεις με θέμα το στήσιμο του συγκροτήματος, κι υπό την αναζήτηση ενός μουσικού που παίζει πλήκτρα, ο φρονιμίτης του Θάνου έφερε στο τραπέζι έναν πολύ καλό φίλο με τον οποίο είχαν παίξει και παλιά μαζί, τον οδοντίατρο Παντελή.
Η πρόταση που έγινε στον Παντελή είχε αμέσως θετική απάντηση αφού ήδη ήξερε τον Χρήστο και τον Θάνο.
Και έτσι κανονίσθηκε μια ακόμα συνάντηση και με τους τέσσερις νέους.
Το όνομα τις μπάντας είχε γίνει θέμα σε πολλές συζητήσεις που έκαναν πριν ακόμα αρχίσουν να γράφουν και να παίζουν μουσική…αλλά ήρθε το καθοριστικό βράδυ που κατέληξαν οριστικά στο όνομα “Μέλισσες”, αφού όλη τους η συζήτηση με τον Παντελή γινόταν με μουσικό χαλί ένα πλανόδιο, που πουλούσε μέλι!!!
Σιγά-σιγά άρχισαν να γράφουν τα πρώτα τους τραγούδια, όπως το "Κρυφά" και το "Μυστικό”. Σύντομα όμως κατάλαβαν ότι έλειπε κάτι από την μπάντα, κάτι που να γεμίσει και να δώσει ρυθμό.
Έτσι ήρθε στην κουβέντα ο Κώστας, που ήδη έπαιζε σε μαγαζί με τον Χρήστο και τον Ιάκωβο και επειδή φυσικά ο κόσμος είναι πολύ μικρός, ήταν και φίλος με τον Παντελή, χωρίς οι υπόλοιποι να έχουν την παραμικρή ιδέα γι' αυτό.
Όταν ολοκληρώθηκαν σαν μπάντα, άρχισαν να μαζεύονται δυο μέρες την εβδομάδα στο σπίτι του Θάνου όπου έφερνε ο καθένας τις ιδέες του και ο καθένας έβαζε την δικιά του πινελιά.
Οι ηχογραφήσεις στο στούντιο δεν άργησαν πολύ να έρθουν αφού σε λιγότερο από ένα χρόνο είχαν γράψει σχεδόν όλα τους τα κομμάτια.
http://www.musiccorner.gr/wp/wp-content/uploads/eurovision_grfinal2010_net_melisses_01.jpg
Χωρίς κανένα live στην πλάτη ως “Μέλισσες” αλλά ξέροντας ο ένας τον άλλο στο live λόγω του ότι όλοι είχαν παίξει μεταξύ τους κάπου, τους έγινε πρόταση ναι παίξουν στο “Mad Day Live”.
Αυτό ήταν το πρώτο live σαν “Μέλισσες” και ύστερα ακολούθησαν ακόμη περισσότερα lives και η συνεργασία με τη Universal Music.
Το πρώτο τους τραγούδι με τίτλο «Κρυφά» κυκλοφόρησε digital και οπτικοποιήθηκε από τον Κωνσταντίνο Ρήγο κεντρίζοντας το ενδιαφέρον του κόσμου .
Οι Μέλισσες τον Μάρτιο κυκλοφόρησαν την πρώτη ολοκληρωμένη δισκογραφική τους δουλειά με τίτλο «Μυστικό» που εκτός απο το «Κρυφά» περιλαμβάνει άλλα 11 καινούργια τραγούδια , όλα σε
μουσική και στίχους του group .
Στο δίσκο υπάρχει και ο περίφημος “Κινέζος” , το τραγούδι με το οποίο οι “Μέλισσες” συμμετείχαν στον Ελληνικό Τελικό της Eurovision 2010 και ξεχώρισαν με τον δικό τους τρόπο .
Το καλοκαίρι του 2009 «όργωσαν» την Ελλάδα κάνοντας περισσότερα από 40 συναυλίες ,
http://images.inews.gr/97/Lonely-heart-apo-to-sygkrotima-melisses.jpgTον Οκτώβριο οι ΜΕΛΙSSES «ξανατσιμπάνε» με το νέο τους hit single «Επικίνδυνα φιλιά» , ένα τραγούδι που μέσα σε ένα μήνα μπαίνει μέσα στο TOP 20 του επίσημου ραδιοφωνικού chart !!
Το 2011 οι ΜΕΛΙSSES παρουσιάζουν το πρώτο τους αγγλόφωνο τραγούδι «Lonely Heart” και για πρώτη φορά σκηνοθετούν και το video clip του τραγουδιού .
http://www.youtube.com/watch?v=2AVCxDkD1k8
Το καλοκαίρι ξενινάει με τις πιο καλές προοπτικές μιας και οι MEΛΙSSES βρίσκουν τη βασίλισσά τους , την Ήβη Αδαμου ηχογραφούν μαζί ένα ολοκαίνουργιο τραγούδι , «Κράτα τα μάτια σου κλειστά», που κάνει αμέσως μεγάλη επιτυχία και αποφασίζουν να ενώσουν τις δυνάμεις τους πραγματοποιώντας μεγάλη καλακαιρινή περιοδεία,.
Επίσης στα μουσικά βραβεία VIDEO MUSIC MAD AWARDS το συγκρότημα έχει τρεις πολύ σημαντικές υποψηφιότητες μεταξύ αυτών του «Συγκροτήματος της Χρονιάς» και του «Καλλιτέχνη της Χρονιάς»

ΣΧΟΛΙΑ

1 Σχόλια