Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Tα άγνωστα (και τα χλιδάτα) παρασκήνια των Special Olympics...

Το σαρδάμ του Οικουμενικού Πατριάρχη που ... τσίτωσε την κ. Δεσποτοπούλου!
Από τον Κώστα Ζωγράφο"Θα συνεχίσουμε όλοι μαζί να στεκόμαστε στους συνανθρώπους μας, να νοιαζόμαστε και να κάνουμε ό,τι περνά από το
χέρι μας για να τους ενισχύουμε και να τους δίνουμε μια παρηγοριά στις δυσκολίες τις ζωής", δήλωσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στην ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στο Μαρούσι προς τιμήν της Γιουνίς Κέννεντυ Σράιβερ (1921-2009), η οποία ήταν εκείνη που εμπνεύστηκε και υλοποίησε την ιδέα των Αγώνων Special Olympics.
"Οι δυσκολίες δεν είναι μόνο για τους ανάπηρους, αλλά και για τους υγιείς. Η εκκλησία μας διδάσκει να αγωνιζόμαστε τον αγώνα τον καλόν της ζωής, πάντοτε με αγάπη προς όλους τους ανθρώπους μας", τόνισε ο Οικουμενικός Πατριάρχης.
Εξέφρασε δε, την χαρά και την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι "συνεχίζεται το χθεσινοβραδινό μεγάλο και ιστορικό γεγονός, των εγκαινίων Special Olympics", όπως είπε.
Αναφερόμενος στην Γιουνίς Σράιβερ, είπε: "Ενδιαφέρθηκε για ανθρώπους με διανοητικά προβλήματα. Ό,τι και αν κάνει κανείς για ανθρώπους που προσέφεραν τόσα πολλά στην ανθρωπότητα, είναι λίγο".
Δεν απέφυγε όμως το σαρδάμ -καθώς όπως δήλωσε δεν ήταν ενήμερος ότι θα μιλήσει και δεν είχε προετοιμαστεί καταλλήλως- και περιέπεσε σ᾽ ένα σφάλμα που σίγουρα θα στοιχειώσει την ανάμνηση της κ. Γιάννα Δεσποτοπούλου.
Η τελευταία, αναπόφευκτα συγκρίνεται στο νου των περισσοτέρων-αν και δεν επιθυμεί καμία συσχέτιση- με την έτερη συνονόματη, την Σιδηρά Κυρία των Ολυμπιακών Αγώνων και Μέγα Ευεργέτρια του Οικουμενικού Πατριαρχείου, κ. Γιάννα (Αγγελοπούλου)-Δασκαλάκη.
Έτσι, ο δικαιολογημένος συνειρμός του Πατριάρχη δημιούργησε μια σύνθεση των δύο επιθέτων (Δασκαλάκη-Δεσποτοπούλου), η οποία είχε ως αποτέλεσμα να προσφωνήσει την Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής των Special Olympics, "κ. Δασκαλοπούλου"!
 press-gr

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια