Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Βραβείο για τη Μύκονο από το περιοδικό Conde Nast Traveler

Το βραβείο της αμερικάνικης έκδοσης του περιοδικού Conde Nast Traveler για τη Μύκονο, η οποία επιλέχθηκε από τους αναγνώστες του, ως το καλύτερο νησί στην Ευρώπη και το 2010, παρέδωσε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης στον δήμαρχο του νησιού Αθανάσιο Κουσάθανα-Μέγα, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού.

Οπως τόνισε ο κ. Νικητιάδης, μετά το πέρα της εκδήλωσης, είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό τα ελληνικά νησιά να βραβεύονται από μεγάλα τουριστικά περιοδικά, ως οι καλύτεροι προορισμοί διεθνώς. Μάλιστα υπογράμμισε ότι μετά τη βράβευση της Μυκόνου και η Σαντορίνη πρόσφατα ανακηρύχθηκε από το αμερικανικό περιοδικό «Travel and Leisure» ως το ομορφότερο νησί του κόσμου επιβεβαιώνοντας για μια ακόμη φορά τη δυναμική που έχουν οι ελληνικοί προορισμοί παγκοσμίως. "Ο τουρισμός είναι και μπορεί να είναι στρατηγικός πυλώνας για την ανάπτυξη της οικονομίας", συμπλήρωσε ο υφυπουργός.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Μυκόνου αφού εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη βράβευση του νησιού, υπογράμμισε ότι με παρόμοιες ενέργειες δεν καταξιώνεται μόνο ο συγκεκριμένος προορισμός αλλά και η Ελλάδα γενικότερα.

Πριν τη βράβευση, πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο και σύσκεψη για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Μύκονος τη δεδομένη χρονική συγκυρία. Όπως είπε ο κ. Κουσαθάνας, η Μύκονος είναι ένα νησί των 100.000 και πλέον κατοίκων και όχι των 15.000 που ήταν στο παρελθόν, με προβλήματα σοβαρά στη στελέχωση των υπηρεσιών.

Συγκεκριμένα προβλήματα αντιμετωπίζουν, η τουριστική αστυνομία, το τελωνείο αλλά και η πολιτική αστυνομία με το δήμαρχο να ζητά τη στήριξη του κ. Νικητιάδη για την επίλυση τους. Αγκάθι τέλος για τον τουρισμό της Μυκόνου είναι και η έλλειψη μαρίνας προδιαγραφών, για να αντιμετωπίσει την αυξημένη έλευση σκαφών.

Φέτος όπως τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Κουσαθάνας, η Μύκονος κινείται με άνοδο 20% στις αφίξεις σε σχέση με πέρυσι και σε ερώτηση για τις τιμές των ξενοδοχείων σημείωσε ότι είναι μύθος αυτά που ακούγονται για το νησί. Οπως είπε, αυτή τη στιγμή υπάρχουν ξενοδοχεία που προσφέρουν δίκλινο δωμάτιο σε τιμές από 60 ευρώ. 

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια