Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Υδάτινα πάρκα.. Water parks

Ακούγεται ίσως απίστευτο, αλλά υπάρχουν περισσότερο από 1.600 υδάτινα πάρκα ανά τον κόσμο!
* Το μεγαλύτερο υδάτινο πάρκο εσωτερικού χώρου βρίσκεται στο Έντμοντον του Καναδά. Το World Waterpark βρίσκεται μέσα σε εμπορικό κέντρο(!) και καταλαμβάνει επιφάνεια 12.405 μ. 
* Η μεγαλύτερη πισίνα τεχνητών κυμάτων φαίνεται ότι βρίσκεται στη Σαγκάη της Κίνας. Αυτή την 55 μέτρων πλάτους και 100 μέτρων μήκους πισίνα θα τη βρείτε στο Dino Beach Water Park.


* Ούτε μία, ούτε δύο, ούτε τρεις, αλλά 49 νεροτσουλήθρες διαθέτει το πάρκο Noah's Ark στο Wisconsin Dells, το οποίο, χάρη στην έκτασή του των 283.280 τ.μ., φιγουράρει ως το μεγαλύτερο στον κόσμο. Η πόλη Wisconsin Dells, δε, έχει γίνει διάσημη ως η παγκόσμια πρωτεύουσα των waterparks. Μέσα σε έκταση 46,5 τ.χλμ. φιλοξενεί 18 υδάτινα πάρκα εσωτερικού χώρου και 3 υπαίθρια, με περισσότερες από 200 νεροτσουλήθρες και όγκο νερού που ξεπερνά τα 60 εκατομμύρια λίτρα!.
* Στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ υπάρχει ένα waterpark, το οποίο θα φέρει στο μυαλό εσάς των γονέων, τους Beach Boys, το Ocean Breeze Waterpark. Ο "Κόλπος του σέρφερ" του Water Country, με εμβαδόν περίπου 7.000 τ.μ., είναι εμπνευσμένος από τη δεκαετία του 1960!.
* Πάνω στην παραλία Posto das Duras στην Βραζιλία, βρίσκεται ένα υδάτινο πάρκο που εγκαινιάστηκε το 1988. Η ιδιαιτερότητα του Beach Park, όμως, είναι ότι φιλοξενεί την πιο ψηλή νεροτσουλήθρα του κόσμου, που φιγουράρει και στο βιβλίο Γκίνες. Στην επονομαζόμενη Insano, η κατάβαση με "σχεδία" καλύπτει 41 μέτρα, ψηλή όσο ένα κτίριο 14 ορόφων. 
* Η πιο ψηλή νεροτσουλήθρα για ελεύθερη πτώση, όμως, βρίσκεται στο Walt Disney World στη Φλόριντα και είναι ύψους 37 μέτρων Summit Plummet του πάρκου Blizzard Beach.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια