Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Στα άκρα οι ταξιτζήδες

Εκατοντάδες ταξί από Κόρινθο, Τρίπολη, Κιάτο, Άργος και Ναύπλιο έχουν σταθμεύσει στο πάρκινγκ του αρχαιολογικού χώρου της Αρχαίας Επιδαύρου και βρίσκονται στην είσοδο του αρχαίου θεάτρου.
Οι ιδιοκτήτες ταξί βρίσκονται εκεί, προκειμένου απόψε το βράδυ να
ενημερώσουν τους 9.000 περίπου θεατές του αρχαίου θεάτρου που θα φτάσουν σε λίγη ώρα για να παρακολουθήσουν παράσταση αρχαίου δράματος, μοιράζοντας έντυπο υλικό με τα αιτήματά τους.

Το μεσημέρι της Κυριακής οι αυτοκινητιστές αποφάσισαν τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους, ενώ από τις 5 το απόγευμα έχουν ανοίξει σταθμούς διοδίων σε εθνικές οδούς. Συγκεκριμένα, ανοιχτά είναι από τις 5:15 το απόγευμα τα διόδια των Μαλγάρων, στην Εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Αθηνών, καθώς ομάδα ιδιοκτητών ταξί έχει σηκώσει τις μπάρες καθιστώντας ελεύθερη τη διέλευση των οχημάτων.

Σύμφωνα με την αστυνομία, στην ενέργεια συμμετείχαν αρχικά 30 ταξί, ενώ λίγο αργότερα ο αριθμός τους αυξήθηκε σε 100.

Οι ιδιοκτήτες έκαναν γνωστό ότι θα παραμείνουν στον χώρο μέχρι τις 11, ενώ αύριο οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν.

«Δεν ήρθαμε εδώ για να αποφασίσουμε, συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις μας μέχρι να λυθεί το πρόβλημα», τόνισε ο Θύμιος Λυμπερόπουλος, πρόεδρος του ΣΑΤΑ.

«Θα κάνουμε κινητοποιήσεις, αλλά θα πρέπει ν΄ αποφεύγουμε λάθη, όπως αυτά που έγιναν στον Πειραιά, όπου συνάδελφοί μας πέταξαν λάδια στους δρόμους», υπογράμμισε, κάνοντας έκκληση για ψυχραιμία.

Ο ίδιος τόνισε ότι δεν επιθυμούν επεισόδια και κατηγόρησε τον υπουργό Μεταφορών Γιάννη Ραγκούση και τον ΣΕΤΕ (Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων), ότι δυναμιτίζουν το κλίμα.

Στο μέτωπο των κινητοποιήσεων μπλόκο έστησαν και οι ταξιτζήδες του Ηρακλείου σε κρουαζιερόπλοιο που έφτασε στο λιμάνι με 1600 επιβάτες. Οι τουρίστες είχαν προγραμματίσει να επισκεφθούν την Κνωσό και την πόλη του Ηρακλείου, όμως οι αυτοκινητιστές τους εμπόδισαν να επιβιβαστούν στα τουριστικά λεωφορεία με αποτέλεσμα όσοι από αυτούς θέλησαν να βγουν από το κρουαζιερόπλοιο να είναι αναγκασμένοι να περπατήσουν μέσα στη ζέστη αρκετή απόσταση.

Για σήμερα προγραμματίζουν να κάνουν καταλήψεις στα διόδια: Ρίου, Πάτρας, Αφιδνών, Κορίνθου και Μαλγάρων, ενώ να αποκλείσουν το θέατρο της Επιδαύρου απειλούν οι ιδιοκτήτες ταξί από το Ναύπλιο, το Άργος και την Κόρινθο.

Οι ιδιοκτήτες ταξί αποφάσισαν συγκέντρωση τη Δευτέρα στις 10 το πρωί έξω από το υπουργείο Μεταφορών στη λεωφόρο Μεσογείων.

Και στην Πάτρα επί ποδός οι ταξιτζήδες

Νέα γενική συνέλευση στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο πραγματοποιούν σήμερα στις 5 το απόγευμα οι ιδιοκτήτες ταξί της Πάτρας, οι οποίοι χθες το μεσημέρι απέκλεισαν το νέο λιμάνι της Αχαϊκής πρωτεύουσας. Οι ιδιοκτήτες ταξί στη συνέλευση αναμένεται να καθορίσουν τη στάση τους και να αποφασίσουν τις μορφές που θα δώσουν, από δω και στο εξής, στις κινητοποιήσεις τους.

«Πήραμε τις άδεις με αίμα και θα τις δώσουμε με αίμα», τονίζουν Πατρινοί συνδικαλιστές, δίνοντας το στίγμα όσων θ΄ ακολουθήσουν τις επόμενες ημέρες. Μάλιστα τονίζουν πως ο «Ραγκούσης έχει τελειώσει για εμάς», καλώντας παράλληλα τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου να αναλάβει πρωτοβουλίες.Διαβάστε αναλυτικά για την κατάσταση που επικρατεί στην Πάτρα εδώ.

«Τύμπανα πολέμου» από τους ταξιτζήδες ηχούν και στη Λάρισα. Εκατοντάδες ιδιοκτήτες από τη Θεσσαλία συγκεντρώθηκαν στα Τρίκαλα και από εκεί πραγματοποίησαν πορεία προς την πόλη της Καλαμπάκας, καταλήγοντας στα Μετέωρα. Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ εδώ.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια