Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Απαντήσεις για γάτες

1.  Η γάτα μου βλέπει όνειρα όταν κοιμάται;  Και τι μπορεί να ονειρεύεται άραγε;
Οι επιστήμονες πιστεύουν πως ναι, οι γάτες ονειρεύονται ακριβώς όπως και οι άνθρωποι και αυτό είναι λογικό. Γιατί αν τα όνειρα είναι ένας τρόπος να οργανώνουμε τη μνήμη μας και εφόσον οι γάτες έχουν μνήμη - και πολύ καλή μάλιστα -, τότε ναι, σίγουρα ονειρεύονται.
Το τι όνειρα βλέπουν....Τώρα εδώ τι να σας πω. Ότι κυνηγάνε ποντίκια μήπως ή ότι τρώνε φρέσκο σολομό.
2.  Μπορώ να μάθω τη γάτα μου να περπατάει με λουρί;
Εεεε ναι...όχι ακριβώς.
Βέβαια, με πολλή υπομονή, χάδια και πολλές, πολλές λιχουδιές, ίσως να την καταφέρετε να περπατήσει μαζί σας για μερικά μέτρα. Μετά, το έχετε χάσει το παιχνίδι. Από την άλλη, όμως, πρέπει να γνωρίζετε ότι η γάτα δεν είναι σαν το σκύλο, ο οποίος θα σας ακολουθήσει ευχαρίστως και στην άκρη του κόσμου. Το πιο πιθανό είναι ότι, αν την καταφέρεται να δεχτεί το λουρί, θα σας πάει εκείνη βόλτα και όχι το αντίθετο.
3.  Η γάτα μου έχει συναίσθηση της ώρας;
Όταν και όποτε τη βολεύει. Τι εννοώ; Όταν ξέρει ότι κάθε μέρα στις 6 θα φάει, τότε να είστε σίγουροι ότι στις 6 παρά τέταρτο η καλή σας θα είναι πάνω στον πάγκο της κουζίνας και θα νιαουρίζει με όλη της τη δύναμη. Και από την άλλη, όταν της έρθει όρεξη για παιχνίδι μαζί σας στις 4 το πρωί, ξεχνάει ότι πρόκειται για την ώρα που εσείς κοιμάστε.
4.  Μπορώ να αφήσω τη γάτα μου ως μοναδική κληρονόμο μου;
Όχι... εκτός αν θέλετε να πεταχτεί στο δρόμο από τον αντιπαθητικό σας ανιψιό, ο οποίος σε 5 λεπτά θα έχει προσβάλει τη διαθήκη και θα έχει αρπάξει την περιουσία σας.
Κατερίνα Κουρούκλη

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια