Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Κέικ Μους Σοκολάτας

Κέικ Μους Σοκολάτας
.
Είναι κάτι μεταξύ κλασσικού κέικ και σουφλέ σοκολάτας!!!
Συστατικά :
12 κ.σ. βούτυρο ή μαργαρίνη
1 κ.σ. βούτυρο λιωμένο για το λάδωμα της φόρμας
340 γραμμ. γλυκόπικρη σοκολάτα
30 γραμμ. σοκολάτα χωρίς ζάχαρη
1 κ.σ. απόσταγμα βανίλιας
8 μεγάλα αυγά, χωρισμένοι οι κρόκοι από τα ασπράδια.
1/8 κουταλάκι τσαγιού αλάτι
2/3 φλιτζανιού μαύρη ζάχαρη

Οδηγίες
Τοποθετείστε τη σχάρα ψησίματος στο μέσον του φούρνου σας και προθερμάνετε στους 150 βαθμούς. Βουτυρώστε τα πλάγια μια φόρμας και αλευρώστε τα ελαφρά. Καλύψτε τον πάτο της με χαρτί για το ψήσιμο. «Ντύστε» εξωτερικά τη φόρμα με αλουμινόχαρτο.
Λιώστε τις 12 κουταλιές βούτυρο και τα δύο είδη σοκολάτας σε μπαιν μαρί, ανακατεύοντας ελαφρά μέχρις ότου αποκτήσετε ένα ομοιογενές μείγμα. Αφήστε το μείγμα να κρυώσει και προσθέστε τη βανίλια και τους κρόκους των αυγών.
Σε ένα πολύ καθαρό μπωλ τοποθετείστε τα ασπράδια των αυγών με το αλάτι και χτυπήστε με το μίξερ σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να γίνουν αφρός, περίπου για 30 δευτερόλεπτα. Προσθέστε τη μισή από τη μαύρη ζάχαρη και συνεχίστε το χτύπημα σε υψηλότερη ταχύτητα για 30 δεύτερα, μέχρι να διαλυθεί και στη συνέχεια αφού προσθέσετε και την υπόλοιπη συνεχίστε το χτύπημα για 2 λεπτά ακόμη.
Χρησιμοποιώντας το μίξερ στη χαμηλή του ταχύτητα ανακατέψτε 1/3 από τη μαρέγκα μέσα στο μείγμα της σοκολάτας και στη συνέχεια προσθέστε και την υπόλοιπη μαρέγκα σε δύο δόσεις.
Μεταφέρετε τη ζύμη σας μέσα στη φόρμα. Τοποθετείστε τη φόρμα σε ένα μεγαλύτερο ταψί και στη συνέχεια προσθέστε 2 εκ. ζεστό νερό. Τοποθετείστε το ταψί στον προθερμασμένο φούρνο και ψήστε για 45 με 55 λεπτά.
Μόλις ψηθεί βγάζετε τη φόρμα από τα ταψί με το νερό, βγάζετε το αλουμινόχαρτο με το οποίο την έχετε τυλίξει και περάστε το κέικ με ένα μαχαίρι, έτσι ώστε να ξεκολλήσει από τη φόρμα. Αφήστε το να κρυώσει αργά για 3 περίπου ώρες. Στη συνέχεια το τυλίγεται καλά με πλαστική μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο τουλάχιστον για 8 ώρες πριν το σερβίρετε.
Για να το βγάλετε από τη φόρμα πριν από το σερβίρισμα, ανοίξτε τη φόρμα και στη συνέχεια περάστε το μαχαίρι κάτω από το κέικ έτσι ώστε να το «λασκάρετε» από τον πάτο της φόρμας. Το αναποδογυρίζετε σε ένα μεγάλο πιάτο, αφαιρείτε το χαρτί και το ξαναγυρίζετε στην πιατέλα που θα το σερβίρετε.
Για να το κόψετε χρησιμοποιείστε ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι το οποίο θα βουτάτε σε ζεστό νερό και θα το σκουπίζετε καλά πριν κόψετε το επόμενο κομμάτι.

Λίγα μυστικά ακόμα
Η διαφορά του κέικ είναι ότι ψήνεται σε μπαιν μαρί. Επίσης, στο εμπόριο κυκλοφορεί η σοκολάτα κουβερτούρα, αλλά στα μεγάλα σούπερ μάρκετ υπάρχουν και σοκολάτες ειδικές για την παρασκευή γλυκών. Συνιστώ να προτιμήσετε τις δεύτερες. Η συνταγή είναι της Meg Suzuki
sintagespareas

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια