Τι προσβάλλει τους ανθρώπους με αναπηρία ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

«Ιχνη» Κάρολου Κουν

Από τις εκδόσεις του Μορφωτικού Ιδρύματος Εθνικής Τραπέζης κυκλοφόρησε ένας συλλογικός τόμος αφιερωμένος στον Κάρολο Κουν που φέρει το όνομά του.
Τα κείμενα υπογράφουν οι:
Γιώργος Αρμένης, Ελένη Βαροπούλου, Γιάννης Γρηγοριάδης, Δηώ Καγγελάρη, Σπύρος Καψάλης, Αννυ Κολτσιδοπούλου, Μίμης Κουγιουμτζής, Κάρολος Κουν, Γιώργος Λαζάνης, Μάγια Λυμπεροπούλου, Βάιος Παγκουρέλης, Ρένη Πιττακή, Δημήτρης Σπάθης, Αιμίλιος Χουρμούζιος. Την επιστημονική επιμέλεια έχει η Δηώ Καγγελάρη. Κορυφαίος σκηνοθέτης και παιδαγωγός του θεάτρου ο Κάρολος Κουν ταύτισε το όνομά του με την ίδρυση του Θεάτρου Τέχνης και την εδραίωση του μοντερνισμού στη νεοελληνική σκηνή.
Η έκδοση αυτή για τον Κάρολο Κουν επιχειρεί να παρακολουθήσει την πορεία του μέσα στον χρόνο, αναδεικνύοντας τους βασικούς σταθμούς της. Οπως σημειώνει στην εισαγωγή της η επιμελήτρια της έκδοσης: "ιχνη από το εφήμερο της ζωής και του θεάτρου καλούνται να αποκαλύψουν το πρόσωπο του ανθρώπου και του δημιουργού: το σημείο όπου μια ευαισθησία διασταυρώνεται με μια τέχνη και μια κοινωνία... ".

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια